:: Forums ›
detaljno
Kalemljenje voćaka
Idi na stranu: Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90  Sledeća  :| |:
-> Voće

#496: Re: Kalemljenje voćaka Autor: gandradLokacija: Jagodina PošaljiPoslato: Pon Feb 09, 2015 4:00 pm
    ----
Znači ranka može. Odlično, sutra ako bude lepše vreme idem da uzmem plemke. A i od trnjine još nisam našao.
Hvala!!!

#497: Re: Kalemljenje voćaka Autor: Knez01Lokacija: Osijek PošaljiPoslato: Pon Feb 09, 2015 9:40 pm
    ----
Nema na cemu.Puno uspijeha!

#498: Re: Kalemljenje voćaka Autor: nunoLokacija: prnjavor PošaljiPoslato: Uto Feb 17, 2015 5:38 pm
    ----
Pozdrav za save forumase dugo me nije bilo ovdje pa da pitam .Mene posebno zanima i nikako mi nije jasno cip okulacija kada mislim u koe vreme se ona izvodi mislim dase radi sa pupoljkom iz prethodne vegetacije hvala

#499: Re: Kalemljenje voćaka Autor: gandradLokacija: Jagodina PošaljiPoslato: Sre Feb 18, 2015 4:33 pm
    ----
Ja ti nisam neki stručnjak za čip okulaciju, tu valjda ima onih specijalnih makaza... Javiće se već neko...
A možeš se vratiti od početka teme i pročitati, imaćeš mnogo dobrih informacija... Bye Bye

#500: Re: Kalemljenje voćaka Autor: puljka5Lokacija: ZADAR PošaljiPoslato: Sre Feb 18, 2015 4:55 pm
    ----
Već je bilo govora o ovom načinu,mislim da je bilo i slika.Da,radi sa lanjskim pupovima.Vrlo dobar način kalemljenja,ja ga najčešće koristim u slučajevima kad se kora na podlozi ne odvaja.Može se već sada kalemiti tom tehnikom.

#501: Re: Kalemljenje voćaka Autor: Knez01Lokacija: Osijek PošaljiPoslato: Čet Feb 19, 2015 4:50 pm
    ----
Vani bio snijeg...uz vino i vatricu...

#502: Re: Kalemljenje voćaka Autor: Knez01Lokacija: Osijek PošaljiPoslato: Čet Feb 19, 2015 4:52 pm
    ----
..

#503: Re: Kalemljenje voćaka Autor: Knez01Lokacija: Osijek PošaljiPoslato: Čet Feb 19, 2015 4:53 pm
    ----
..

#504: Re: Kalemljenje voćaka Autor: Knez01Lokacija: Osijek PošaljiPoslato: Čet Feb 19, 2015 5:01 pm
    ----
...

#505: Re: Kalemljenje voćaka Autor: zarkodjLokacija: Bač PošaljiPoslato: Čet Feb 19, 2015 6:18 pm
    ----
Bilo bi interesantno da nam objasniš ovaj način kalemljenja. Da li prvo utrapiš podlogu da na toplom krene sa vegetacijom pa onda kalemiš. I kakav je postupak dalje.

Ovo je interesantno pa kada imaš vremena i volje molio bih da nam objasniš.

#506: Re: Kalemljenje voćaka Autor: gandradLokacija: Jagodina PošaljiPoslato: Pet Feb 20, 2015 4:55 pm
    ----
Pa ti se još igraš unutra ...
Ja danas , počeo kalemljenje, na otvorenom...
Ovde je baš toplo, završio sa orezivanjem , pa reko ,ajd da probam...
Da stvarno sam za probu i vežbe radi...Okalemio u susednoj napuštenoj parceli Jabuku na glog i stenli na džanariki. Postupak je bio "na procep" ( ili kao što bi neki rekli " na panj") , omotano izolir-trakom i zaliveno "drvofixom". Plemke sam danas skidao, tako da za mesec i više dana ćemo videti ,rezultate vežbe...

#507: Re: Kalemljenje voćaka Autor: gandradLokacija: Jagodina PošaljiPoslato: Pet Feb 20, 2015 4:59 pm
    ----
Sutra idem da oprskam plavim uljem . A posle toga ću opet kalemiti za probu i vežbu,malo engleskog spajanja. Pa treba i ruku uvežbati, i podsetiti se nekih sitnica od prošle godine. tako da ćemo sezonu pravog kalemljenja dočekati u punoj formi....

#508: Re: Kalemljenje voćaka Autor: Knez01Lokacija: Osijek PošaljiPoslato: Pet Feb 20, 2015 8:01 pm
    ----
Rano je Gandrad za kalemit vani.
Nocu zeko trazi mamu,sve smrzne bude i do -7.

#509: Re: Kalemljenje voćaka Autor: Knez01Lokacija: Osijek PošaljiPoslato: Pet Feb 20, 2015 8:11 pm
    ----
Žarko nije nista komplicirano samo se igra sa temperaturama...
U piljevinu vlaznu se stave podloge 7-10 dana na temp. oko 19 stupnjeva.
Zatim se kalemi i ide na temp. oko 28 stupnjeva na 2-3 tjedna kako bi se stvorili kalusi.
Nakon toga ako nema velikih smrzavanja sadi se u zemlju a ako je hladno i smrzava premjesta se u negrijanu prostoriju sto hladniju.
Primitak je preko 90 %.
Meni se par nije svega primilo a i kod njih su bile problem podloge koje nisu krenile a ne kalemljenje.
Radio sam tresnju na Coltu i na divljoj tresnji.
Jabuku na 106 ici i na divljoj jabuci.
I krusku na dunji i na divljoj kruski.
Zbog korijena ovo je bolje raditi na vegetativnim podlogama iako najbitnije je da su podloge mlade i sa dobrim korijenom...
Na divljoj jabuci mi se sve primilo.
Ovih par sto se nije primilo je na divljoj kruski koja to najteze podnosi i jednostavno se osusi...

#510: Re: Kalemljenje voćaka Autor: kreketaloLokacija: Sombor PošaljiPoslato: Pet Feb 20, 2015 8:21 pm
    ----
Knez reci mi molim te da li si kalemio badem i koju podlogu koristis - i jesi li sejao kad badem za dobijanje podloga?



-> Voće

Sva vremena su GMT + 1 sat

Idi na stranu: Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90  Sledeća  :| |:
Strana 34 od 90