:: Forums ›
detaljno
PERLIT, vermikulit, ugalj za cvece?
Idi na stranu: Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19  Sledeća  :| |:
-> Razno..

#226: Re: PERLIT Autor: GilvaziLokacija: Bečej PošaljiPoslato: Ned Apr 10, 2011 8:01 pm
    ----
Završio sam sadnju u foliju,uglavnom u stari perlit,samo pola desnog reda u novi.

#227: Re: PERLIT Autor: LOLAplasteniciLokacija: Zrenjanin PošaljiPoslato: Ned Apr 10, 2011 8:18 pm
    ----
Bonsai Master citat:
Kako se "meduze" postavljaju na crevo?
Ranije sam ih koristio, ali imao sam problem da je kapalo po malo na mestu "uboda" meduze u crevo.

Imam ja taj alat, mogu ti ga zajmiti, kad ti treba Very Happy , a mogu ti i uslikati način montaže,,, :D. Kad je temperatura oko 20 ili više, montaža je lakša i nema kapanja. Sa bušilicom,... ima.

#228: Re: PERLIT Autor: GilvaziLokacija: Bečej PošaljiPoslato: Ned Apr 10, 2011 8:33 pm
    ----
Ja sam bušilicom bušio,baš tesne rupice i ne kaplje. Imao sam drugi problem,morao sam izvaditi one gumice unutra,jer neki bi se zapušili, neznam od čega,jer imam onaj plastični filter.

#229: Re: PERLIT Autor: Miodrag22Lokacija: Sombor PošaljiPoslato: Čet Apr 14, 2011 7:56 pm
    ----
Proveri kvalitzet vode. Obično do začepanja dolazi usled povećanog prisustva karbonata i gvožđa. Tu ni filteri ne pomažu.

#230: Re: PERLIT Autor: GilvaziLokacija: Bečej PošaljiPoslato: Pet Apr 15, 2011 6:59 am
    ----
Da,možda i kalciuma, znam da imam lošu vodu, ali šta stime?
evo za paradajz stavljam:
na 1000lit, 80g žuti Kristalon, 300g braon, 500g Ca(NO3)2, 400g MgSO4
0.2lit azotna kiselina, 0.5lit kompleksni bioaktivni tečni humus, EC 2.7

#231: Re: PERLIT Autor: menoraLokacija: Novi Sad PošaljiPoslato: Pon Apr 25, 2011 6:18 am
    ----
Postovanje svima ,

iako mi je ovo prvi post rizikovacu da kazem ... citam ovu temu i zelim da odam postovanje za znanje i rad Gilvaziju, ali isto moram da kazem da ne bih pojela taj vas paradajz ni da mi je zivot u pitanju

Izvinjavam se svima ali ovo je cak moja obaveza da kazem posto sam strucnjak za ishranu biljaka, a zdravlje ljudi i uticaj hrane na pomenuto zdravlje proucavam vec duze vreme zbog sebe licno

... ne bih dalje objasnjavala ... zemlja je cudo , biljke su cudo ,unistavamo zemlju sistematski godinama i nismo svesni da apsolutno unistavamo time direktno sebe

Dobar jutar ,

PS pocetnik sam u cvecarstvu i zaista je divno biti ovde sa vama posto ima dosta predivnih i poucnih saveta

#232: Re: PERLIT Autor: menoraLokacija: Novi Sad PošaljiPoslato: Pon Apr 25, 2011 6:35 am
    ----
Gilvazi citat:
Zamisli svi moji kupci su zadovoljni sa ukusom,bolji su od onih na pijaci koji su iz južnih krajeva i još skidaju nezrele, da bi za vreme puta dozrevao ili ih prskaju sa preparatima za dozrevanje. Ovo sigurno nije prskano ničim,jer nema nikakvih bolesti.

Da li radite redovne analize na zdravstvenu ispravnost hrane u SP laboratoriji ? Da li ste radili analizu suve materije tog vaseg paradajza ?

ne radi se o ukusu mirisu zrelosti/nezrelosti, boji ,prskanju(mada je ovo golema stavka) , radi se o nacinu ishrane biljaka, kojom brzinom biljke uspevaju da naprave suvu materiju i kako i od kakve hrane, sta se ustvari nalazi u soku/materiji tih biljaka ???

ako smem da skratim pricu i napravim plasticno poredjenje , sve te biljke su kao "narkomani"( Ne daj Boze nikome) ne jedu nista a naduvani su i oteceni , najvazniji je svima prinos !!! ...

Sretan uskrs

#233: Re: PERLIT Autor: Bonsai MasterLokacija: Ivanjica - Golija PošaljiPoslato: Pon Apr 25, 2011 4:51 pm
    ----
Nije u sferi mojih direktih ineresovanja, tj gotovo ništa ne znam o ovoj temi, ali jako zanimljivo.
Planiram da posadim nekoliko strukova paradajza i da ih gajim hidroponski, pošto će ceo sistem već biti instaliran (namenjen održavanju bonsaija).
Moje drvenaste biljke, bonsai i sadnice japanskih javora, do sad nisu imale primedbe na ovakoav način uzgoja.

#234: Re: PERLIT Autor: LOLAplasteniciLokacija: Zrenjanin PošaljiPoslato: Pon Apr 25, 2011 5:55 pm
    ----
Gilvazi citat:
Da,možda i kalciuma, znam da imam lošu vodu, ali šta stime?
evo za paradajz stavljam:
na 1000lit, 80g žuti Kristalon, 300g braon, 500g Ca(NO3)2, 400g MgSO4
0.2lit azotna kiselina, 0.5lit kompleksni bioaktivni tečni humus, EC 2.7

Kalcijum nitrat se ne bi trebao mešati sa ostalim đubrivima, mada će se on stvoriti (mala količina ) u reakciji azotne kiseline i kamenca iz vode.
Da li u uputstvu koje koristiš, stoji da se istovremeno ubacuje i Ca(NO3)2 sa ostalim ?

#235: Re: PERLIT Autor: IstvanLokacija: Becej - Vojvodina PošaljiPoslato: Uto Apr 26, 2011 8:58 am
    ----
Jeste, Hollandjani "naduvaju" paradajz sa raznim hormonima itd. ali kao i na zemlji moze da se gaji los paradajz, isto je i sa hidroponijom. Inace ne prska se sa otrovima, suva materija je od 8-9 %, a na pijaci gajena na zemlji mereno je max. suve materije 4.5 %. Paradajz se skida u zrelom stanju i ne poluzreo. Ako je neko strucnjak, trebao bi da zna, da biljka raste normalno, ako dobije sve sto mu je potrebno, mikro i makroelemente itd. Ne vise, ni manje i nikakve dodatne caroljije za ubrzanje rasta. Mnogo je zdravija biljka gajena hidroponijom, nego u zemlji, koja je pokvarena vec odavno sa preteranim vestackim djubrivima, zahvaljujuci strucnjackim savetima. Inace kalcium-nitrat se dodaje uvek na kraju, kada je vec svec rastvoren, da ne bi se talozio kalcium-sulfat. Znaci ukratko i na zemlji i sa hidroponijom moguce je gajiti i dobar i los paradajz, u zavisnosti od tehnologije. Po americkim ispitivanjima paradajz gajen hidroponijom sadrzi sa oko 10 posto vise vitamina, nego onaj gajen na zemlji. Zato se ne siri hidroponija kod nas u Vojvodini, a svetu jeste, jer imamo suvise strucnjaka za biljke.

#236: Re: PERLIT Autor: GilvaziLokacija: Bečej PošaljiPoslato: Sre Maj 18, 2011 8:27 am
    ----
Slika

#237: Re: PERLIT Autor: Bonsai MasterLokacija: Ivanjica - Golija PošaljiPoslato: Sre Maj 18, 2011 3:14 pm
    ----
Meni ovo izgleda fantastično!

#238: Re: PERLIT Autor: GilvaziLokacija: Bečej PošaljiPoslato: Ned Maj 29, 2011 4:52 pm
    ----
Evo opet slika. A foliju sam okrečio,samo ovu sunčanu stranu.

#239: Re: PERLIT Autor: Bonsai MasterLokacija: Ivanjica - Golija PošaljiPoslato: Uto Maj 31, 2011 7:48 pm
    ----
Kad je prvo branje?

#240: Re: PERLIT Autor: menoraLokacija: Novi Sad PošaljiPoslato: Pet Jun 03, 2011 7:14 am
    ----
Istvan citat:
Jeste, Hollandjani "naduvaju" paradajz sa raznim hormonima itd. ali kao i na zemlji moze da se gaji los paradajz, isto je i sa hidroponijom. Inace ne prska se sa otrovima, suva materija je od 8-9 %, a na pijaci gajena na zemlji mereno je max. suve materije 4.5 %. Paradajz se skida u zrelom stanju i ne poluzreo. Ako je neko strucnjak, trebao bi da zna, da biljka raste normalno, ako dobije sve sto mu je potrebno, mikro i makroelemente itd. Ne vise, ni manje i nikakve dodatne caroljije za ubrzanje rasta. Mnogo je zdravija biljka gajena hidroponijom, nego u zemlji, koja je pokvarena vec odavno sa preteranim vestackim djubrivima, zahvaljujuci strucnjackim savetima. Inace kalcium-nitrat se dodaje uvek na kraju, kada je vec svec rastvoren, da ne bi se talozio kalcium-sulfat. Znaci ukratko i na zemlji i sa hidroponijom moguce je gajiti i dobar i los paradajz, u zavisnosti od tehnologije. Po americkim ispitivanjima paradajz gajen hidroponijom sadrzi sa oko 10 posto vise vitamina, nego onaj gajen na zemlji. Zato se ne siri hidroponija kod nas u Vojvodini, a svetu jeste, jer imamo suvise strucnjaka za biljke.

Istvane postovanje , za mnoge stvari ste u pravu Very Happy , i u pravu ste da nisam nikakav strucnjak sto inache izbegavam da kazem jer dok sam ziva necu uspeti sve da naucim i sto vise proucavam i citam vidim da nemam pojma
... i samo da kazem da SVA djubriva imaju ostatke teskih metala i radioaktivne elemenate (jer su sirovine od kojih se proizvode sva ta djubriva naprosto takve ; ali svi cute mudro o tome ) ) i da je velika razlika izmedju minerala koja su nastala prirodnim razlaganjem organske materije u zemljistu i sintetickih minerala iz vestackih mineralnih djubriva ...
zdravi pravi i veseli bili , Dobar jutar



-> Razno..

Sva vremena su GMT + 1 sat

Idi na stranu: Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19  Sledeća  :| |:
Strana 16 od 19