:: Forums ›
detaljno
Kruška (Pyrus communis)
Idi na stranu: Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36  Sledeća  :| |:
-> Voće

#331: Re: Kruška - Pyrus communis Autor: LjishaLokacija: Novi Sad PošaljiPoslato: Pet Mar 27, 2015 4:12 pm
    ----
znam za azijske kruske. Tamo gde smo mi uzimali sadnice tamo nude i 4 vrste azijskih
www.mavmrasadnik.com/k...jske-sorte

#332: Re: Kruška - Pyrus communis Autor: zarkodjLokacija: Bač PošaljiPoslato: Pet Mar 27, 2015 4:53 pm
    ----
imageshack.us/i/n8slika003ij





Ja imam dugo godina japansku krušku,mislim da je naši.

#333: Re: Kruška - Pyrus communis Autor: gandradLokacija: Jagodina PošaljiPoslato: Pet Mar 27, 2015 5:37 pm
    ----
Jel te japanke rastu kao naše...mislim u visinu i širinu? I mogu li se kalemiti na naše podloge?

#334: Re: Kruška - Pyrus communis Autor: zarkodjLokacija: Bač PošaljiPoslato: Pet Mar 27, 2015 6:02 pm
    ----
gandrad citat:
Jel te japanke rastu kao naše...mislim u visinu i širinu? I mogu li se kalemiti na naše podloge?




Mislim da nema neke razlike a ja sam kalemio na divlju krušku.

#335: Re: Kruška - Pyrus communis Autor: LjishaLokacija: Novi Sad PošaljiPoslato: Pet Mar 27, 2015 6:14 pm
    ----
knez jesi li nasao npr gde kupiti ove prozirne sa sve onom spravicom za aplikaciju? Tata je pristao Very Happy

#336: Re: Kruška - Pyrus communis Autor: kreketaloLokacija: Sombor PošaljiPoslato: Pet Mar 27, 2015 6:49 pm
    ----
Ljisha citat:
znam za azijske kruske. Tamo gde smo mi uzimali sadnice tamo nude i 4 vrste azijskih
www.mavmrasadnik.com/k...jske-sorte
Cena sitnica Very Happy
Kalemi se na divlju krusku, nashi je ovde najrasprostranjenija sorta
Verovatno je onda od svog izbora najboljeg kvaliteta

#337: Re: Kruška - Pyrus communis Autor: Knez01Lokacija: Osijek PošaljiPoslato: Pet Mar 27, 2015 6:55 pm
    ----
Ljisha citat:
knez jesi li nasao npr gde kupiti ove prozirne sa sve onom spravicom za aplikaciju? Tata je pristao Very Happy

Nisam,cekam tebe! Very Happy
Lijen sam traziti.
Racunaj da treba 20 dana da stigne!

#338: Re: Kruška - Pyrus communis Autor: Knez01Lokacija: Osijek PošaljiPoslato: Pet Mar 27, 2015 6:57 pm
    ----
Žarko jel bujna?
Jesi li primjetio neke bolesti ili nepozeljne kukce na njoj?
Kada je prorodila i koliko rada?

#339: Re: Kruška - Pyrus communis Autor: zarkodjLokacija: Bač PošaljiPoslato: Pet Mar 27, 2015 7:52 pm
    ----
Imam je već više od 5 godina ali je na jako lošoj zemlji-pesku i bez ikakve nege. Dve godine nisam zalivao voće, samo malo proredim krunu.

Uslikaću je kada procveta, interesantna je po tomee da se znalci zbune kada je vide jer ima sitno nazubljene listove.

Rađa solidno mada sam plod nije nešto posebno ali je sočan pa ipak prođe.

#340: Re: Kruška - Pyrus communis Autor: Knez01Lokacija: Osijek PošaljiPoslato: Pet Mar 27, 2015 8:04 pm
    ----
Ima vise sorti Nashija navodno su neke slatke i ukusne

#341: Re: Kruška - Pyrus communis Autor: Knez01Lokacija: Osijek PošaljiPoslato: Pon Mar 30, 2015 8:12 am
    ----
PREKRIVANJE PLODOVA VREĆICAMAU proljeće dok su jabuke promjerom manje od 25 mm, u vrijeme intenzivnog izduživanja stanica, neki voćari u Japanu i SAD-u oko svake jabuke stavljaju dvoslojnu vrećicu.Vanjski sloj vrećice je izrađen od za svijetlo nepropusnog materijala, a unutrašnji sloj je od prozirnog voskom obloženog papira u boji ( crvena, plava, zelena). Nakon 3 i više mjeseci, ovisno o sorti, ali otprilike 3 tjedna prije predviđenog početka berbe, voćari skidaju vanjski neprozirni sloj vrećice, a unutrašnji voštani sloj ostaje 2-10 dana na jabuci, ovisno o boji voska.Cijeli princip je zasnovan na činjenici da se oblaganjem jabuke sa barijerom, koja sprječava dostupnost svijetla, sprječava tvorba klorofila, pa jabuka umjesto zelene, poprima blijedu boju. Kada se takav plod naglo izloži osvjetljenju, u pokožici se počne dešavati snažna tvorba antocijana, pa plodovi postaju intenzivno obojani. Izbor boje unutrašnjeg sloja je proizvoljan jer istraživanja nisu pokazala da postoji utjecaj boje unutrašnjeg sloja na formiranje antocijana. Ovaj postupak je ekstremno skup i po ha iznosi preko 10 00 dolara, ali može povećati prihode jer takve jabuke postižu visoku cijenu, a smanjuje se i trošak za zaštitu od štetočina. Nije neobično da takva jabuka upakirana u posebnu ambalažu, te ručno oslikana, uJapanu dosegne i vrijednost od 10 dolara po komadu.

#342: Re: Kruška - Pyrus communis Autor: Knez01Lokacija: Osijek PošaljiPoslato: Pon Apr 13, 2015 3:18 pm
    ----

#343: Re: Kruška - Pyrus communis Autor: Knez01Lokacija: Osijek PošaljiPoslato: Pon Apr 13, 2015 3:23 pm
    ----






#344: Re: Kruška - Pyrus communis Autor: Knez01Lokacija: Osijek PošaljiPoslato: Pon Apr 13, 2015 3:26 pm
    ----
Kruske u punom cvijetu.
Cvijetovi su puni pcela koje ih neumorno oblijecu i posjecuju...
Miris je intenzivan i opojan,proljece je zasigurno u punom zamahu!

#345: Re: Kruška - Pyrus communis Autor: Knez01Lokacija: Osijek PošaljiPoslato: Sre Jun 24, 2015 11:14 am
    ----


[/URL

[URL=http://s1379.photobucket.com/user/knez011/media/Mobile%20Uploads/20150622_182557_zpsphfn38rd.jpg.html]







-> Voće

Sva vremena su GMT + 1 sat

Idi na stranu: Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36  Sledeća  :| |:
Strana 23 od 36