Dali neko može da mi napiše sve o rezidbi voća? Konkretno jabuka Kaki. Zanima kad se počinje sa orezivanjem u kom mesecu i koliko biljka treba da bude stara za prvo orezivanje? Koji sve načini orezivanja postoje,koje se grane skraćuju,koje skroz sekau, koji načini formiranja krošnje i kako. Za bolji rod i rast biljke. O ovome apsolutno ništa ne znam. Imam kaki star mesec dana, visok 10cm sa 3 listića, ali hoću na vreme sve da znam. Pročitao sam negde da se donje grane krive da budu na 2 i 10 sati kao kazaljke na satu. Ovde piše da se orezuje kad prodju mrazevi na proleće, ali prijatelj mojih gazda(stariji čovek) njima orezuje dunju jabuku i ne znam šta još u oktobru sadnice stare mozda 3 godine... Ako imate neke slike primera formiranja krošnje postavite da vidim. I zanima me još dali se ovako male i mlade sadnice nekako prihranjuju, i kad ih treba prihranjivati i sa čim? Ja bih koristio samo prirodne stvari bez nekih veštačkih stvari. Pozdrav, Dejan |