#1: Sirce sa bosiljkom - Aceto Balsamico Autor: kreketalo, Lokacija: SomborPoslato: Čet Nov 04, 2010 8:09 am ---- Probao sam i jako mi se svidelo malo sam googlao ali nisam nigde nasao recept osim ovoga (link) jel neko ovdje ima iskustva sa pravljenjem
#2: Re: Sirce sa bosiljkom - Aceto Balsamico Autor: floran, Lokacija: NisPoslato: Čet Nov 04, 2010 9:12 am ---- Pa zar ovaj recept nije dovoljan, odlicno je objasnjen sam postupak izrade.
Hvala
Ma dobar je recept samo ipak volim da ih vidim vise pa da uporedim i napravim recept od onih sastojaka koji se uglavnom svuda spominju
#4: Re: Sirce sa bosiljkom - Aceto Balsamico Autor: hoppla, Lokacija: DalmacijaPoslato: Čet Nov 04, 2010 3:13 pm ---- nije isto aromatizirano sirce-znaci obicno sirce sa dodacima i aceto balsamico koji je odstajalo sirce po specijalnim procedurama i zato jako skupo moja-kuhinja.com/ocat/...amico.html
#5: Re: Sirce sa bosiljkom - Aceto Balsamico Autor: kreketalo, Lokacija: SomborPoslato: Čet Nov 04, 2010 3:26 pm ---- Iiiii batice to je odvise staro (citaj fino) moju drobinu :-)
Imas li neki recept?
#6: Re: Sirce sa bosiljkom - Aceto Balsamico Autor: hoppla, Lokacija: DalmacijaPoslato: Čet Nov 04, 2010 3:44 pm ---- nemam jer ja to kupim ali pretamno je pa mi pokvari salatu
#7: Re: Sirce sa bosiljkom - Aceto Balsamico Autor: loga, Lokacija: BeogradPoslato: Pet Nov 05, 2010 11:37 pm ---- Pokušaj sa ovim receptom:
Desetak svežih listova bosiljka stavi na 1 l vinskog sirćeta i dodaj 2 kašike meda. Neka odstoji desetak dana pre upotrebe.
A možda je još bolje da svaki od recepata isprobaš sa po 1 dl sirćeta, naravno srazmerno smanjujući i ostale mere, dok ne pronađeš koji ti ukus najviše odgovara.