:: Forums ›
detaljno
Zar to nije čudo!? ( EM-tehnologija šta je to?)
Idi na stranu: Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33  Sledeća  :| |:
-> Razno..

#286: Re: Zar to nije čudo!? ( EM-tehnologija šta je to?) Autor: HanzaLokacija: Baranda PošaljiPoslato: Čet Sep 12, 2013 11:59 pm
    ----
Ono što je sigurno jeste da Bajkal deluje na neprijatne mirise i truljenje.
Jedan prijatelj koji je silom prilika morao da pređe u Zemun, ostavio je šarplaninca u kući u Ašanji. Kada dolazi u Ašanju, jednom ili dva puta u mesecu donosi iz mesare u velikim kesama kosti za psa i ostavlja ih u zamrzivaču u šupi. Ja sam preuzeo obavezu da hranim psa jer mene poznaje, a ostale hoće da ujede. Kada mu se pokvario zamrzivač, sledeću kesu sam smestio u moj stari prazan frižđider za hlađenje piva u garaži. Posle izvesnog vremena, meso na koskama je počelo da menja boju, da tamni i mada ga ni jedna muva nije upljuvala, kosti su postale ljigave, počeo je da se javlja miris a onda i smrad, mada sam hlađenje pojačao na 7. Kada bih otvorio vrata, gotovo bih usmrdeo garažu, pa sam prestao da stavljam pivo. U zlo doba, setio sam se Bajkala, onog iz februara, o kome sam Vam pisao. Rastorom 1:50, dobro sam isprskao kesu iznutra i spolja, a i unutrašnjost frižidera. Namerno sam ostavio da tečnost iscuri iz frižidera na beton ispred. Posle prvog prskanja smrad se znatno umanjio, a posle drugog se osećao kao normalan miris u mesari i pored toga što je meso na kostima postalo tamno mrko. Na tečnost ispred frižidera nije sletela ni jedna muva

#287: Re: Zar to nije čudo!? ( EM-tehnologija šta je to?) Autor: HanzaLokacija: Baranda PošaljiPoslato: Sub Sep 14, 2013 1:36 pm
    ----
Kako nas vide novinari.

#288: Re: Zar to nije čudo!? ( EM-tehnologija šta je to?) Autor: HanzaLokacija: Baranda PošaljiPoslato: Uto Sep 24, 2013 8:33 pm
    ----
РЕПОРТЕР : - Зар не мислите да наслов књиге "разумнa ПОЉОПРИВРЕДA " шокантно звучи . Да ли садашња пољопривреда није разумна?
СЛАШИНИН : - Почећу са историјом . Од Аристотела ! Пре више од две хиљаде година , он је рекао да су биљке - животиње забијене главе у земљу . Њихови репродуктивни органи су, на врху , и органа исхране - на дну. У земљи где су пронашли храну . Убедљиво . да се супростави мишљењу овог великог мислиоца антике ( 4. век пне ) , нико није покушао пре 18. века . Тада је у Белгији урадио чудан експериментатор Иан Хелмонт . Поставио је познат у Европи , али не и код нас експеримент ... Хелмонт је засадио у лонац врбу , али пре тога - осушио је тло у рерни и измерио . Земља је била тешка 80 кг , а врба - 2,5 кг . Пет година Гел'монт је врбау заливао само кишницом , без било каквог ђубрива . Након пет година ,експериментатор је извадио врбу из лонца , очисто је од земље , землју поново осушио у рерни . И све измерио. Испоставило се да је врба отежала за пет година 68 кг . Међутим,тежина земље смањила се за само 46 грама ! Дакле, сада одговорити себи , како је расло је дрво , са прстохватом потрошене земље? И можемо ли назвати наше кораке разумне - када у земљиште уносимо тоне ђубрива , биљка расте 99,7 % због воде, ваздуха и сунца . То је наш фаворит , са својим зрацима направљених од угљених хидрата . И зрно и јабуке и јагодичасто воће , а и све остал углавном се састоји од четири гаса: водоник , кисеоник , азот и угљен диоксид . Али, шта се догађа . О томе како да оплодимо минералном водом земљиште - писано је планине књига , чланака ... А о овој четворци гасовиа , како да се користе за побољшање усева фотосинтеза - авај , пољопривредници нису никада ни чули , и не читају

Са Русског превео Ј.Д.

#289: Re: Zar to nije čudo!? ( EM-tehnologija šta je to?) Autor: HanzaLokacija: Baranda PošaljiPoslato: Uto Sep 24, 2013 9:42 pm
    ----
РЕПОРТЕР : - И ако прочитам ...

СЛАШИНИН... и усвајањем прочитаног , сигурно ћете повећати продуктивност за 1,5 - 2 и 3 пута . Као што се дешава нашим народном експериментаторима . И не сумњам , да ћете открити главне "тајне" приноса . она је једноставана и доступана свима . Просудите сами ... Живот на земљи је створен на два начина : као биљке и ... животиње . И све у свему , животиње живе јер једу биљке . А биљке постоје због чињенице да животиње једу ... Али после њихове смрти .. ! А у животу - производи њиховог живота . Највећи број животиња на планети је у земљи . У облику бактерија , црва и других становника ... У доброј земљи ових животиња може бити , и требало би да буде и до двадесет тона по хектару ,. Живот бактерија је кратак - у просеку 20 минута . Умирањем , они стално своје тоне преносе на биљке, и повећавају принос . - нахране биљке у правом смислу те речи . Чињеница да не постоји једноћелијски бактерије са устима као и са органима за излучивање. Они живе у изолованим од себе " стомачним" соковима , ензимама . Леже у барицама , које им варе храну : све врсте фосила , глине , итд , а ту су и коренове длачице биљака . Они такође сисају храну бактерија . И да не би увредили своје храниоце , издвајају им шећер за активан живот . Резултат није непријатељство већ узајамна помоћ . Дакле ,више бактерија у земљишту ,већи принос . То је цела поанта главне "тајне" високог приноса
Са Русског превео Ј.Д..

#290: Re: Zar to nije čudo!? ( EM-tehnologija šta je to?) Autor: HanzaLokacija: Baranda PošaljiPoslato: Čet Sep 26, 2013 10:02 pm
    ----
Уништавање орањем или копањем земљишне природне структуре
у доброј намери - да би поправили растреситост - је тотално незнање

#291: Re: Zar to nije čudo!? ( EM-tehnologija šta je to?) Autor: HanzaLokacija: Baranda PošaljiPoslato: Čet Sep 26, 2013 10:51 pm
    ----
Бактерије које удишу ваздух, су увек на врху
приземљу, оне пресрећу ваздух и не пропуштају га у доњи "спрат", где
доминирају анаеробне бактерије. Њима ваздух није потребан. Као што изрека каже: сваком своје.
Али сејањем и сађењем посебних биљака са дубоко продирућим
коренима могу продубити аеробно земљиште те смањити анаеробно. На овај
начин, можете добити повећање плодног земљишта. Само не орите
поља и не прекопавајте у баште, повртњаке

#292: Re: Zar to nije čudo!? ( EM-tehnologija šta je to?) Autor: HanzaLokacija: Baranda PošaljiPoslato: Ned Sep 29, 2013 10:00 am
    ----
Недостатак силицијума је фактор у развоју атеросклерозе.
Болесном детету, којем се додаје у храну силицијум почне да расте добро се
развија, добија на тежини.
Додавањем уз силиконска једињења у исхрану стоке и живине убрзава њихов раст и развој.
Tupinambur, sadrži do 8.1% silicijuma.
Silicijum je život, bez njega se razboljevamo, umiremo, ljudi, životinje, biljke.
Вегетаријанци добијају знатно више силицијума него "месоједци" у вези са
Овим холестерол у крви је значајно смањен.
У белом хлебу је количина силицијума занемарљива док га у грубом раженом има доста.
Богат извор растворљивих једињења силицијума је у сладу
јечма за прављење домаћег пива или добре произвођачке праксе. Али такве више нема.
Већину потребног силицијума људи и животиња добијају једући
биљну храну и мање - од воде за пиће.
Код туберкулозе плућа ткиво губи у просеку 50% силицијума, кости -
више од 40%. То је једноставана и интуитивана дијагностичка функција
Недостатак силицијума у телу.
У циљу превазилажења ове болести, морамо прво
надокнадити мањак силицијума.
Многи од вас су користили или још користе глину, да ли знате због чега је глина корисна за здравље? за оне који не знају: јер садржи 30-70% силицијума.
Глинаста земља је много угоднија за биљке јер садржи силицијум.
Они који имају глинасту земљу а тврде да им не "рађа" тој земљи недостају микроорганизми. Глина - најбоља за постизање наших циљева, и резултата.
Овде је списак њених врлина.
Задржава између својих честица велике количине воде - до две трећине, па чак и
до ¾ тежине.Вода се у глини суши полако, тако да земљиште остаје трајно
влажно.
Глина подиже воду из нижих слојева влажне земље, и штити
биљке од суше

#293: Re: Zar to nije čudo!? ( EM-tehnologija šta je to?) Autor: HanzaLokacija: Baranda PošaljiPoslato: Uto Okt 01, 2013 3:46 pm
    ----
Svako parče zemlje mora njen vlasnik da dobro poznaje.
Ukoliko Poznajemo znaćemo šta joj je potrebno da bi dobili maksimalni rod.
Ukoliko nam je zemljište glinasto, ( to je veoma zdrava zemlja, glina sadrži velike količine silicijuma ( si) ).
Takvu zemlju kod nas zovu smonica, vlasnici takve zemlje se žale kako se teško obrađuje.
To je tačno, jer se nepravilno obrađuje a isto tako se dodaju štetni elementi, ( veštačko đubrivo).
Takvoj zemlji je potrebno dodavati organiku,kompost, dobro pregoreli stajnjak,odnosno ne iznositi sa nje ostatke žetve.
Taj organski materijal je potrebno poprskati EM-preparatom, i plitko zatanjirati.
Mnogo puta i to nije dovoljno, zato dovezemo još i rečni pesak pa i njega plitko zatanjiramo.
Koliko peska? pa koliko možete, samo nemojte preteravati.
Mislite da je to skupo? pa izračunajte koliko ste para potrošili sipajući veštak i još iz godine u godinu vam je zemlja bila tvrđa, i manje davala.

#294: Re: Zar to nije čudo!? ( EM-tehnologija šta je to?) Autor: HanzaLokacija: Baranda PošaljiPoslato: Sre Okt 02, 2013 4:06 pm
    ----
Традиционално, интензивна пољопривреда и наука су на мртвој тачци и могућности за побољшање пословања нема. Овај начин обраде је довео до деградације земљишта. Приноси су престали да расту, у свету, пре 40 година. Међутим, препоруке научника и политичара су такве да остајемо и даље, у потпуности, верни овом начину обраде земљишта.
Многи од наших пољопривредника су заиста заинтересовани да повећају ефикасност својих поља. Међутим, традиционални систем не пружа алтернативне утичнице, тако да остају таоци традиционално интезивне обраде

#295: Re: Zar to nije čudo!? ( EM-tehnologija šta je to?) Autor: HanzaLokacija: Baranda PošaljiPoslato: Čet Okt 03, 2013 11:17 pm
    ----
Ovsinski, Fukuoka, Folkner, Maljcev, Allen, Dokučaev, Kostičev, Timirajev, Tuljakov, Viliams. Da li su vam poznata ova imena?

#296: Re: Zar to nije čudo!? ( EM-tehnologija šta je to?) Autor: HanzaLokacija: Baranda PošaljiPoslato: Pet Okt 04, 2013 12:15 am
    ----
Шта је - земља?
Предлажем да нагласим значење.То што је код нас на пољима - je или земљиште, односно у опште није земљиште. Даћемо прецизну дефиницију земљишта.
Сунце сија. Постоји атмосфера са ваздухом и водом. Биљке складиште енергију сунца у њиховим телима. Њима се хране животиње и микроби. Све што живи, дише и умире.
Оквир за универзални живот је површина планете: камење и финије супстанце - песак и глина.
Биљке и животиње прилагођавају овај горњи слој за себе - дају му производне структуре, састав и особине које им помажу да најбоље напредују и да се множе, користећи енергију сунца, са атмосфером гасова и влаге, органске материје и минерала.
Све то заједно - биљке, животиње и микроорганизми који успевају у томе да створе за себе кућу - то је земља.

#297: Re: Zar to nije čudo!? ( EM-tehnologija šta je to?) Autor: HanzaLokacija: Baranda PošaljiPoslato: Pet Okt 04, 2013 5:01 pm
    ----
Иван Е. Овсински - први учени руски агроном, доказивао и доказао непотребност плуга.
Његов рад је детаљано описао СМ Крзнари у књизи: (у Агропромиздат, 1989) "плуг колапс традиције?". Овде је његова прича, укратко. Прво, Овсински је радио на Далеком истоку, где се је много научио од Кинеза. Када се вратио почео је да ради у Бесарабији а касније у Подолској губернији.
Десет година је испитивао нови систем. Резултати су били запањујући.
Године 1898 он је у говору у Кијеву објавио своје резултате. Затим је, са великим тешкоћама, објавио књигу.
Кнјига је запањила пољопривреднике, и, за десет година, је прештампана четири пута у Русији.

#298: Re: Zar to nije čudo!? ( EM-tehnologija šta je to?) Autor: HanzaLokacija: Baranda PošaljiPoslato: Pet Okt 04, 2013 7:17 pm
    ----
У Француској, Холандији и Немачкој били су поклоници система.
Овсински никада није орао дубље од 5 цм. Главна предност овог система је његова изузетна отпорност на сушу и превелику влажност.
Кад год су комшијама усеви изгорели или жито у опште није расло, Овсински је жњео, два пута више од најбољих жетви тога времена.
Временом, род је још више растао.
Две године поља Овсинского пратио је ВА Бертенсон научник експерт Министарства пољопривреде, он је истакао многе предности технологије и одлично стање поља, пре свега кукуруза, који је порастао на три метра и "рађао 8-10 великих клипова."

Међутим, све једно није препоручио овај систем за широку примену.

Противници, теоретичари, Овсинског тврдили су да су његови резултати - последица ранијег дубоког орања.

#299: Re: Zar to nije čudo!? ( EM-tehnologija šta je to?) Autor: HanzaLokacija: Baranda PošaljiPoslato: Pet Okt 04, 2013 8:21 pm
    ----
Аргументи су, као што видете, смешни, али од тада, доктрина Овсинского је девалвирала и заборављена.
А, пола века касније, кроз рад ТС Маљцева, искуства су на југу Украјине поново проверавана и установљено је да је систем Овсинского уствари више него добар.
ТС Маљцев,а следи му и АИ Басајев су доказали ефикасност орања без окретања пласта те га увели у праксу у многим областима СССР.

#300: Re: Zar to nije čudo!? ( EM-tehnologija šta je to?) Autor: HanzaLokacija: Baranda PošaljiPoslato: Pet Okt 04, 2013 8:23 pm
    ----
Аргументи су, као што видете, смешни, али од тада, доктрина Овсинского је девалвирала и заборављена.
А, пола века касније, кроз рад ТС Маљцева, искуства су на југу Украјине поново проверавана и установљено је да је систем Овсинского уствари више него добар.
ТС Маљцев,а следи му и АИ Басајев су доказали ефикасност орања без окретања пласта те га увели у праксу у многим областима СССР.



-> Razno..

Sva vremena su GMT + 1 sat

Idi na stranu: Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33  Sledeća  :| |:
Strana 20 od 33