Maki007 citat: |
Strucnjaci, izvinite sto prekidam ozbiljan razgovor....imam jedno neozbiljno pitanje...da iskoristim vase prisustvo...! Imam rasad paradajza(volovsko srce) koji odlicno napreduje.... mala kolicina- desetak komada, medjutim nesto ne vidim puno plodova na njemu...bilo je dosta cvetova i jos uvek ih ima ali tek po dva tri mala paradajzica na svakom stablu....da li je to normalno, od toliko cvetova koji su prosli da za sada bude tek po koji plod.......????? |
Maki007 citat: |
Moj paradajz je u basti na otvorenom..........hvala na odgovoru...videcemo kakav ce biti...valjda ce ih biti jos osim ovih nekoliko |
laufer034 citat: |
Sa koliko vode da rastvorim kesicu od 30g FitoFert Kristal 19-19-19 |
danak citat: |
Ručno sam protresala biljke, al taj mi se metod čini nešto slabo delotvoran jer u proseku od 10 cvetova 1 do 2 su se pretvorila u plod :-( |
Nabuko citat: |
I da si oprskao paradajz, kiša bi sprala fungicid, jer je Antrakol kontakni , a uslovi za plamenjaču nastaju baš posle kiše, kada Sunce upeče,zbog jakog isparavanja podloge i temperature... pa ga oprskaj čim pre, po mogućstvu i sa naličja lista. |
Njam-Njam citat: |
ključni dio, odnosno širenje spora po biljci se završava po suvom i najčešće vjetrovitom vremenu. jednom 'zakačene' spore čekaće ako treba i po' godine pogodne uslove ( vlaga i temperatura ) da buknu kao atomska eksplozija. sve što im treba je par sati kiše i huligani su prošli ćelijske membrane biljke. kad su jednom u biljci, džabe i kontaktni i sistemični, problem je trajan - kontaktni ne prolazi membrane, sistemični ne može da postigne. kontaktni fungicid oprskan prije kiše ( uhvatio ) sačekaće početak razvoja spora na listu, i ukoliko je dobro raspoređen, očistiće marsovce prije nego što stignu da se razbahate. upravo zato se protiv gljivičnih čudesa već 150 godina prska prije kiše, i ponavlja po kiši ako je ista uporna. |
puljka5 citat: |
Može,zečji đubar je odličan,samo mora sazriti. Mene zanima nešto u vezi antracola a to se odnosi i na druge fungicide.Zašto je karenca za pomidor 14 dana a za vinovu lozu-vinske sorte- 42 dana.Jeli zato što vino možda ili mora proči neke analize a pomidor ne.Kad bi čekali 42 dana za pomidor ne bi baš bilo isplativo? |
Sva vremena su GMT + 1 sat