:: Forums ›
detaljno
Paradajz
Idi na stranu: Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147  Sledeća  :| |:
-> Ratarske i povrtarske kulture

#661: Re: Paradajz Autor: Jardinier PošaljiPoslato: Pet Jan 28, 2011 8:58 pm
    ----
manus citat:
Jardinier, vrlo zanimljivo zvuci ovaj tvoj sistem, da li imas neku fotografiju?
Verovatno pod "cerise" mislis na cherry paraajz i njih ima nekoliko stotina vrsta, pa bi bilo dobro da nam postavis i slike tvojih praajza, da viimo kakvi su. Posebno me zanima taj portugalski paradajz, opisi ga malo, velicinu, boju,...

Probao staviti slike imam nekoliko od paradajza i paprika a ostalo cu ove god uslikati i postaviti mislim na zicu i kolceve.Ako se ne ljutis da tebi posaljem na email pa da ti stavis.

#662: Re: Paradajz Autor: manusLokacija: Pancevo PošaljiPoslato: Pet Jan 28, 2011 8:59 pm
    ----
nije problem, mozes mi poslati na svetionicar @ gmail.com (ali ces pre ili kasnije morati da naucis da to radis sam ;), ocekujemo jos puno tvojih fotki )

#663: Re: Paradajz Autor: Jardinier PošaljiPoslato: Pet Jan 28, 2011 9:05 pm
    ----
manus citat:
Jardinier, vrlo zanimljivo zvuci ovaj tvoj sistem, da li imas neku fotografiju?
Verovatno pod "cerise" mislis na cherry paraajz i njih ima nekoliko stotina vrsta, pa bi bilo dobro da nam postavis i slike tvojih praajza, da viimo kakvi su. Posebno me zanima taj portugalski paradajz, opisi ga malo, velicinu, boju,...

Da mislio sam na tomate cherry ovdje se govori cerise kao paradajz tresnja.

#664: Re: Paradajz Autor: manusLokacija: Pancevo PošaljiPoslato: Pet Jan 28, 2011 9:07 pm
    ----
pretpostavljam da si na nekom francuskom govornom podrucju?

#665: Re: Paradajz Autor: Jardinier PošaljiPoslato: Pet Jan 28, 2011 9:37 pm
    ----
manus citat:
pretpostavljam da si na nekom francuskom govornom podrucju?

Da govori se francuski u mom kantonu Vaud a vidim kod tebe pise da si iz Panceva e ja sam sluzio JNA u Kacarevu gore na onim polozajima bio sam plavac.mislim da se kafana u Kacarevu zvala pampur ili nesto slicno davno bilo 1978god.

#666: Re: Paradajz Autor: Jardinier PošaljiPoslato: Pet Jan 28, 2011 9:38 pm
    ----
manus citat:
pretpostavljam da si na nekom francuskom govornom podrucju?

poslao slike

#667: Re: Paradajz Autor: manusLokacija: Pancevo PošaljiPoslato: Pet Jan 28, 2011 9:52 pm
    ----
Evo slike paadajza koji uzgaja Jardinier (pretpostavljam Bastovan ili Vrtlar Smile )

On ce dodati opis i ime ove sorte.







#668: Re: Paradajz Autor: Jardinier PošaljiPoslato: Sub Jan 29, 2011 1:00 pm
    ----
manus citat:
Evo slike paadajza koji uzgaja Jardinier (pretpostavljam Bastovan ili Vrtlar Smile )

On ce dodati opis i ime ove sorte.








Hvala manus ma i ja cu ovih dana da pregledam i vidim kako se stavljajuu slike.Da jardinier je na nasem bastovan vrtlar.


Kao sto sam vec napisao ovo su bili neka portugalska vrsta i novosadski jabucar ali oni su mutirali i sad su ovakvi kao na slici.Druga slika desno je novosadski jabucar( bio nekad jabucar) i njega cuvam za zimu uberem ga zelenog i umotam u novinu i u kartonsku kutiju i u podrum koji je hladan.Odrzi se skoro do proljeca.

#669: Re: Paradajz Autor: manusLokacija: Pancevo PošaljiPoslato: Sub Jan 29, 2011 4:16 pm
    ----
vec par godina planiram da probam ovo sa zelenim paradajzom, i redovno zaboravim na jesen da to uradim Smile kakav je ukus ovako dozrelog paradajza? neko opste misljenje je da je samo paradajz sazreo na suncu ukusan paradajz, kakva su tvoja iskustva kad su u pitanju ovi paradajzi koji dozru u jenutaru, npr.? ima li razlike u ukusu?

#670: Re: Paradajz Autor: Jardinier PošaljiPoslato: Sub Jan 29, 2011 7:10 pm
    ----
manus citat:
vec par godina planiram da probam ovo sa zelenim paradajzom, i redovno zaboravim na jesen da to uradim Smile kakav je ukus ovako dozrelog paradajza? neko opste misljenje je da je samo paradajz sazreo na suncu ukusan paradajz, kakva su tvoja iskustva kad su u pitanju ovi paradajzi koji dozru u jenutaru, npr.? ima li razlike u ukusu?


Moras uzeti zdrave proizvode da nemaju nista na sebi nikakve flekice.Zato ja koristim novosadski jabucar ima i drugih vrsta ali brzo sazriju.Normalno ukus nije kao paradajz sa sunca ali opet je bolji nego kupovni.Ukus je malo suhoparan.manje je voden.Probaj ove godine ja cu te napomenuti da uradis.

#671: Re: Paradajz Autor: manusLokacija: Pancevo PošaljiPoslato: Sub Jan 29, 2011 7:49 pm
    ----
hvala unapred, ve' razmisljam koje sorte cu ostaviti ovako (mislim da moj voljeni Persimon nece biti zgodan za to, ali Hurma i Americki jubilej verovatno hoce, takodje i neke cherry sorte).

#672: Re: Paradajz Autor: ruzza PošaljiPoslato: Pon Jan 31, 2011 11:29 am
    ----
U kakvu je zemlju,po vasem misljenju,najbolje posejati paradajz?Prosle godine sam koristila Florabelu,univerzalnu.Rasad je bio odlican,ali ta zemlja je sklona budanju.

#673: Re: Paradajz Autor: Jardinier PošaljiPoslato: Uto Feb 01, 2011 11:10 am
    ----
ruzza citat:
U kakvu je zemlju,po vasem misljenju,najbolje posejati paradajz?Prosle godine sam koristila Florabelu,univerzalnu.Rasad je bio odlican,ali ta zemlja je sklona budanju.


Ako imas mogucnost najbolje da napravis sama.

#674: Re: Paradajz Autor: ruzza PošaljiPoslato: Sre Feb 02, 2011 10:32 am
    ----
Kako se pravi zemlja? Bye Bye

#675: Re: Paradajz Autor: Jardinier PošaljiPoslato: Sre Feb 02, 2011 6:46 pm
    ----
ruzza citat:
Kako se pravi zemlja? Bye Bye


Zemlju za rasad ja pravim od stajskog djubriva slame i obicne zemlje.Pomijesas i usitnis i eto bolja nego kupovna.Ako u stajskom djubrivu ima dovoljno slame ne moras dodavati.

ruzzo ruzzo evo jedna Cvetanje



-> Ratarske i povrtarske kulture

Sva vremena su GMT + 1 sat

Idi na stranu: Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147  Sledeća  :| |:
Strana 45 od 147