:: Forums ›
detaljno
Paradajz
Idi na stranu: Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147  Sledeća  :| |:
-> Ratarske i povrtarske kulture

#871: Re: Paradajz Autor: krinkaLokacija: Banja Luka PošaljiPoslato: Čet Apr 14, 2011 4:16 pm
    ----
Wizardica, za one ljepotane imaš naš forum (Svet Životinja), a rajčice su ti super. Smile

#872: Re: Paradajz Autor: EminaaLokacija: Zenica PošaljiPoslato: Čet Apr 14, 2011 4:27 pm
    ----
i da ponovim ,kako sjeme pripremas za sljedecu godinu? ja volim konje bas su lijepi Smile

#873: Re: Paradajz Autor: wizardica PošaljiPoslato: Čet Apr 14, 2011 5:08 pm
    ----
Krinka, evo samo za tebe jedna ideja za sadnju rajčica! Hvala za preporuku

#874: Re: Paradajz Autor: wizardica PošaljiPoslato: Čet Apr 14, 2011 5:17 pm
    ----
Wink Eminaaa, ovako!
Kad rajčica do kraja dozori, izvadi sjemenke zajedno sa sokom i mesom u veču posudu, nadoli malo vode i poklopi odozgora gazom i ostavi da stoji 3 dana. Mora fermrntirati--malo če imati gadan miris a to mora tako. iza rečeg ili treći dan dobro isperi u d+situ i suši na gazi ili platnenoj krpi. takovo sijeme ima kad se osuši svoje sitne prirodne dlačice i očiščeno je fermentacijom od potencionalnih bakterija i bolesti. Vidjet češ razliku u spremljenom sjemenu.To je profesionalno i ispravno spremanje sjememkiSvaka povrtnica ima drugačiji tretman spremanja al mislim da sam i previše svima otkrila, dalje se snalazite sami. Dobra vam potraga svima koji ovo čitaju. Wink

#875: Re: Paradajz Autor: EminaaLokacija: Zenica PošaljiPoslato: Čet Apr 14, 2011 6:06 pm
    ----
po meni to je idealno kada hoces da sacuvas sjeme nekoliko godina.kod nas narod samo izvuce sjemenke,opere i stavi da se suse na neki papir.eto otkrila sma i ja previse :R
zanimame tako spremljeno sjeme kako si navela da li je otpornije od ostalog?
hajd otkrij nam trik sta je sve dobro za paradajze pri sadnji,okopavanju,vezanju,branju? Mr. Green

#876: Re: Paradajz Autor: wizardica PošaljiPoslato: Čet Apr 14, 2011 6:27 pm
    ----
Sunce sija Mislim da sam dovoljno rekla i to za đabe, a mene je moje znanje koštalo.Malo tipkaj po internetu i možda nađeš. Bye Bye Cmok

#877: Re: Paradajz Autor: wizardica PošaljiPoslato: Čet Apr 14, 2011 6:31 pm
    ----
Jako stara rajčica iz 1800 i neken godine i potiće od cherokeee indijanaca.
kažu da je mrak okus, pa ,vidjeti ćemo.

#878: Re: Paradajz Autor: EminaaLokacija: Zenica PošaljiPoslato: Čet Apr 14, 2011 6:34 pm
    ----
wizardica citat:
:sija Mislim da sam dovoljno rekla i to za đabe, a mene je moje znanje koštalo.Malo tipkaj po internetu i možda nađeš. Bye Bye Cmok
ZAR VEC NISAM Mr. Green Mr. Green Mr. Green
hajd kad je bacena slika mozel rijecima da se objasni sta je ovdje prednost najlon staviti.

#879: Re: Paradajz Autor: wizardica PošaljiPoslato: Čet Apr 14, 2011 6:40 pm
    ----
Jako zgodna rajčica, imam je ali nisam je sijala

#880: Re: Paradajz Autor: wizardica PošaljiPoslato: Čet Apr 14, 2011 6:43 pm
    ----
OVO BI SVATKO ŽELIO U SVOM PIOVRTNJAKU, ZAR NE?

#881: Re: Paradajz Autor: wizardica PošaljiPoslato: Čet Apr 14, 2011 6:54 pm
    ----
I OVAJ LJEPOTAN JE U MOM VLASNIŠTVU, IMA NEKIH 5 CM.

#882: Re: Paradajz Autor: wizardica PošaljiPoslato: Čet Apr 14, 2011 7:08 pm
    ----
I ovoga bi htijela imati

#883: Re: Paradajz Autor: wizardica PošaljiPoslato: Čet Apr 14, 2011 7:10 pm
    ----
Moja mila sortica

#884: Re: Paradajz Autor: wizardica PošaljiPoslato: Čet Apr 14, 2011 7:11 pm
    ----
A JOOJ DAMI JE JOŠ I TAJ

#885: Re: Paradajz Autor: wizardica PošaljiPoslato: Čet Apr 14, 2011 7:13 pm
    ----
i OVAJ BI MI SE DOBRO UKLOPIO U KOLEKCIJU



-> Ratarske i povrtarske kulture

Sva vremena su GMT + 1 sat

Idi na stranu: Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147  Sledeća  :| |:
Strana 59 od 147