:: Forums ›
detaljno
Paradajz
Idi na stranu: Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147  Sledeća  :| |:
-> Ratarske i povrtarske kulture

#1291: Re: Paradajz Autor: cvekarkaLokacija: Prilep Makedonija PošaljiPoslato: Čet Sep 01, 2011 7:03 am
    ----
Gojko, Sunce sija mnogu se ubavi, pa uste odgledani na terasa, bravo, sekogas trudot vlozen se isplaka.
Vredi sto e svoe domasno i znaes kako si go proizvel. Smile
Imas i poveke vrsti.
Pozdrav Bye Bye

#1292: Re: Paradajz Autor: GojkoGLokacija: Novi Sad PošaljiPoslato: Sub Sep 03, 2011 8:19 pm
    ----
Hvala,
to je moj mali doprinos ovoj temi Wink
na slici je 5 različitih sorti paradajza (chery, monte carlo, crni rus, domaći i hm ... nisam baš siguran kako se zove ovaj poslednji)
koje sam zahvaljujući dobrim ljudima
uzgajio na mojoj terasi.

#1293: Re: Paradajz Autor: manusLokacija: Pancevo PošaljiPoslato: Sub Sep 03, 2011 9:38 pm
    ----
GojkoG, ako pod Crni Rus mislis na onaj na dnu fotografije, to je najverovatnije Crni koktel, Crni rus je mnogo veci (u proseku oko 400gr).

#1294: Re: Paradajz Autor: GojkoGLokacija: Novi Sad PošaljiPoslato: Pon Sep 05, 2011 11:35 pm
    ----
Hvala Manuse na ispravci, a koji može biti onaj gore koji liči namale bundevice tj. tikvice?
Downtown

#1295: Re: Paradajz Autor: manusLokacija: Pancevo PošaljiPoslato: Uto Sep 06, 2011 7:13 am
    ----
ovaj na "12 sati" moze da bude bilo sta, od nekog manjeg sljivara, rome, ruske crne sljive,... ova dva ploda su dovoljno razlicita da mogu da budu i posledica ukrstanja nakon slobodnog oprasivanja, tj. neka "medjusorta".

ovaj na "9 sati" po velicini lici na Sweet 100, steta sto nemas sliku na biljci, da vidimo nacin na koji raste plodna stapka.

#1296: Re: Paradajz Autor: euridikaLokacija: Bosna i Hercegovina PošaljiPoslato: Uto Sep 06, 2011 6:43 pm
    ----
Od svih vrsta koje sam ove godine posadila najviše me oduševio germany green i sibirac. Ovaj prvi ima krupan i sočan plod sa najsitnijim sjemenkama koje sam kod paradajza vidjela. Niti prekiseo niti presladak, taman. Crne sorte me baš nisu oduševile osim šljivara koji sadim svake godine. Sibirac raste grmasto, otporan na bolesti, rano sazrijeva i obilno rađa, plodovi sitniji ali ne presitni. Mi svoj paradajz inače ne tretiramo ničim, a od gnojiva gavez, koprivu i preslicu natopimo i zalijevamo time što zaista odvratno smrdi ali je odlično za sve vrste povrća. Moram reći da germany greeen vrlo dekorativno izgleda uz crveni, crni i žuti paradajz. I belgijski gigantski je odličan pa će svoje mjesto naći slijedeće godine u mojoj bašti. Uz neke nove sorte koje planiram naručiti.

#1297: Re: Paradajz Autor: GojkoGLokacija: Novi Sad PošaljiPoslato: Uto Sep 06, 2011 7:06 pm
    ----
manus citat:
ovaj na "12 sati" moze da bude bilo sta, od nekog manjeg sljivara, rome, ruske crne sljive,... ova dva ploda su dovoljno razlicita da mogu da budu i posledica ukrstanja nakon slobodnog oprasivanja, tj. neka "medjusorta".

ovaj na "9 sati" po velicini lici na Sweet 100, steta sto nemas sliku na biljci, da vidimo nacin na koji raste plodna stapka.
Manuse ovde imai tvojih "potomaka" Mahanje
a evo i fotke kako su izgledali na biljci:


#1298: Re: Paradajz Autor: manusLokacija: Pancevo PošaljiPoslato: Sre Sep 07, 2011 12:01 am
    ----
gornji je verovatno crna sljiva koja je malo zakacila crvenila od neke druge sorte, a ovaj donji nije Sweet 100 )koji raste na dugim plodnim stapkama), a ako je od mene, onda je verovatno Crveni biser.

#1299: Re: Paradajz Autor: cvekarkaLokacija: Prilep Makedonija PošaljiPoslato: Ned Sep 11, 2011 2:56 pm
    ----
I jas bev iznenadena od goleminata na ovaj paradajz, ne moj , mi dadoa.
Rasteni se vo okolinata na Prilep.


Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

#1300: Re: Paradajz Autor: GojkoGLokacija: Novi Sad PošaljiPoslato: Sre Sep 21, 2011 2:38 pm
    ----
manus citat:
gornji je verovatno crna sljiva koja je malo zakacila crvenila od neke druge sorte, a ovaj donji nije Sweet 100 )koji raste na dugim plodnim stapkama), a ako je od mene, onda je verovatno Crveni biser.

Da ne budem dosadan ali tek sad sam stigao fotografisati plodove na stabljikama (a i u posudi spremne za jelo Ljutisha ) kako bi razjasnili definitivno koje su sorte u pitanju?
Unapred hvala - Manuse računam na tvoje iskustvo i stručnost Sesir




#1301: Re: Paradajz Autor: manusLokacija: Pancevo PošaljiPoslato: Sre Sep 21, 2011 6:28 pm
    ----
Ovaj crni koktel ima prelepu boju, bravo.

#1302: Re: Paradajz Autor: GojkoGLokacija: Novi Sad PošaljiPoslato: Sre Sep 21, 2011 8:01 pm
    ----
Hvala

#1303: Re: Paradajz Autor: tamarix..Lokacija: Novi Sad PošaljiPoslato: Sub Sep 24, 2011 7:18 pm
    ----
Izgleda vrlo ukusno Mr. Green

#1304: Tuta absoluta Autor: Dimitar.ALokacija: Gevgelija PošaljiPoslato: Pon Okt 03, 2011 10:09 pm
    ----
Godinava vo proletnoto proizvodstvo na domati napravi golemi bioloshki i ekonomski shteti, istoto se sluchuva i vo esenskoto proizvodstvo, posebno vo plastenicite.

Kako e sostojbata i zapoznaenosta kaj drugite forumdzii? Smile

Kako go tretirate?

#1305: Re: Paradajz Autor: dakiTDLokacija: Kolari PošaljiPoslato: Pon Okt 10, 2011 10:16 am
    ----
Pozdrav svima.Kako sam nov na forumu tako sam i nov u gajenju paradajza.Ovo mi je prva sezona kako gajim paradajz,pa sam imao dosta problema.Jedan od problema su bili zeleni crvi,tj. gusenice.Od ljudi koji duze gaje paradajz sam saznao da je za te crve odgovoran leptir.Prskao sam sa svim mogucim preparatima i jedva sam uspeo da ih se resim.I napakon kad sam malo odahnuo posle mesec dana paradajz je poceo da truli.Citao sam na prethodnim stranama da je u pitanju nedostatak kalcijuma,al evo slike paradajza pa mi recite sta mislite:


Uploaded with ImageShack.us



-> Ratarske i povrtarske kulture

Sva vremena su GMT + 1 sat

Idi na stranu: Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147  Sledeća  :| |:
Strana 87 od 147