Jardinier citat: |
Pelin protiv gusjenica leptira kupusara, lisnih vaši, grinja na kupinama, rđe na ribizlama Kilogram usitnjenih nadzemnih delova biljke se kuva 10-15 min u malo vode, ohladi, procijedi i dopuni do 10 litara vode. Doda se i 40gr. domaćeg sapuna. Procijediti doliti vode do 10lit. Prskati 2 puta u razmaku od 7 dana |
Wesnaaa citat: | ||
Jel ovaj postupak mogu da ponovim na svakih 7 dana, dokle god ima belih musica ili u tih 7 dana poprskam 2 puta i to je to. To mi malo nije jasno |
Sladjana000 citat: |
Radish situacija je apsolutno identican ako kod mene. I ja sam jedan presekla i probala. Nema uticaja na ukus, a to sto lici na trulez za sada ne prodire dublje u plod. Medjutim, ja sam sve plodove poskidala i primenila fungicid Quadris, koji se primenjuje kad je prisutna neka funga. Karenca za paradajz je 3 dana. To sam uradila za svaki slucaj. Plodove sam poslala u jednu nasu firmu koja se bavi proizvodnjom paradajza da vidim da li ce oni imati neki, koliko toliko, logican odgovor. Volela bi da znam sta se tacno desava da sledece godine ne dodjem u istu situaciju. U nastavku imas dva linka koja su po mom misljenju jako korisna: poljoprivreda-info-for...radajz.pdf vegetablemdonline.ppat...rtKey.html |
laufer034 citat: |
Ja se izvinjavam posto cu ovde da se oglasim a vi me ispravite i uputite na odgovarajucu temu..Ovo je smesno sta se radi u Kragujevcu po pitanju paradajza uvozimo Albanski i Turski koji ne moze po kvalitetu da se uporedi sa nasim domacim ali naravo Volovsko srce i Big Beef F1 i po ukusu, a cena mu je na danasnji dan 50 din. a jezik mi utrni pricajuci o paradajzu po restoranima i sitnim hamburgernicama kolko tolko znaju da cene ukus..Sledeci pad cene kvalitetne robe bice sa moje strane sankcionisan tako sto izlazim na pijac i delim za djabe velikim slovima ima da pise Za Dzabe 0,00 din Bruka i sramota za Drzavu |
Sva vremena su GMT + 1 sat