Veljanovic citat: |
NAŠA NARODNA MEDICINA NJEGOVO VELIČANSTVO (KEFIR) - PEČURKA SA KAFKAZA ili SALSOLA COLLINA Voda tokom fermentacije postane kao mineralna, jer je kefir mineral. . Veljanović Slavka-Kragujevac |
okianer citat: |
...navodno je to gljiva sa Kavkaza i uspjesno se koristi za lijecenje... |
Veljanovic citat: |
Ovoga puta sam vam stvarno zamerila jer pišete već pisane recepte i dajete odgovore i komentare koji stvarno ne pripadaju forumu. Ono što pišem je istinito i tačno. Svi oni komentari ispod mog recepta su nevažeći. Jeste da ste zaslužni članovi, ali neke stvari vređaju. Ono što sam odavno gledala i proučila ne može da se naziva onako kako nije. Zbog takvih komentara mogu da prestanem sa saradnjom. Veljanović Slavka ![]() |
parezan citat: |
Postovani ucesnici ovog foruma, molio bih vas o necemu diskutujete da se prthodno dobro informisete. Tema kristalni kefir. Kristalni ili japanski ili vodeni kefit kako je u evropi iz 30tih g. poznat nije "pecurkica" ili slicno nego jedna vrsta vodenih algi (u kristalnom obliku) a predpostavlja se da potice iz Jonskog mora (zato japanski) a prvi su ga otkrili i upotrebljavali meksikanci. sa postovanjem Parezanovic iz nemacke. ![]() |
Bibby citat: |
Bako odakle si? Ja imam kefir, ovih dana treba konacno da ga posaljem Sabi ![]() |
saba citat: |
Zdravo svima, evo i mene. Nesto sam zauzet u zadnje vreme oko ovih izbora 21. 01. pa malo imam vremena i za forum. Nazalost ja sam moje kristale zanemario, i trenutno ne pijem kefir, pa sam i kristale ''unistio''. Nadam se da ce ti se vec neko javiti i poslati ti ih..... |
pillowman citat: |
Maco to na slici je ono sto me zanima. moze li mi samo neko reci kolika je preporucena dnevna doza kefira. sme li se davati djeci? |
atina citat: |
I mene zanima gde mogu da se nabave, kupe kefirovi kristali i njihova cena? |
Bibby citat: | ||||
![]()
![]() |
MarijaDj citat: |
Valjda ce se neko blizi javiti. U svakom slucaju hvala. |
Veljanovic citat: |
NAŠA NARODNA MEDICINA NJEGOVO VELIČANSTVO (KEFIR) - PEČURKA SA KAFKAZA ili SALSOLA COLLINA 1 recet za napitak od kefira: 6 supenih kašika pečurkica od kefira, 6 supenih kašika šećera, desetak grožđica. 2 limuna opranih i na pola presečenih. staklena tegla sa zatvaračem, zapremina 2,5 litara. fermentacija 2-3 dana. Na svetlo mesto. Procediti kroz plasticnu cediljku. Raditi samo plastičnom kašikom. Kefir se razmnožava. Za ovu zapreminu potrebno je 6 kašika kefira. Posle svake fermentacije ono što se razmnožilo ubacimo u cistu teglu čiste hladne vode, pa poklonimo uz recept kojeg smo dobili od našeg prethodnog darodavca. Za mršavljenje upotrebljava se čista voda, bez šešera i bez grožđa. Voda tokom fermentacije postane kao mineralna, jer je kefir mineral. Ako nekome ne treba može da ga pokloni onome kome je potreban. Od kefirovih pečurkica može da se pravi mlečni napitak. U skoro hladno mleko se ubace pečurkice,ostavi se da se fermentiše. Kada je gotovo vidi se po gustini. Pečurkice ostanu na dnu tegle. Odvojimo ih, operemo kroz čistu plastičnu cediljku pa ih stavimo u hladnu vodu, I tako te iste pečurkice, upotrebljavamo koliko god hoćemo. Imala sam i perlica koje su pogodnije za mleko, a ovo što sada imam, je nešto drugo. Ja mislim da su perlice iz unutrašnjeg dela kefirove pečurke, a ove druge su gornji deo. I jedne i druge vrste sačinjavaju pečurku koja se zove Kefir. Izmenila sam par puta jer sam proučavala, korak po korak. Odavno sam gledala traganje za Kefirom.Pošto odlično znam Nemački jezik nepromakne mi ni delić bilo čega. Gledala sam da je pečurka slična šampinjonu. Zbog čega je slana znaju eksperti za istraživanje komponenata. Veljanović Slavka - Kragujevac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Veljanovic citat: |
NAŠA NARODNA MEDICINA NJEGOVO VELIČANSTVO (KEFIR) - PEČURKA SA KAFKAZA ili SALSOLA COLLINA 1 recet za napitak od kefira: 6 supenih kašika pečurkica od kefira, 6 supenih kašika šećera, desetak grožđica. 2 limuna opranih i na pola presečenih. staklena tegla sa zatvaračem, zapremina 2,5 litara. fermentacija 2-3 dana. Na svetlo mesto. Procediti kroz plasticnu cediljku. Raditi samo plastičnom kašikom. Kefir se razmnožava. Za ovu zapreminu potrebno je 6 kašika kefira. Posle svake fermentacije ono što se razmnožilo ubacimo u cistu teglu čiste hladne vode, pa poklonimo uz recept kojeg smo dobili od našeg prethodnog darodavca. Za mršavljenje upotrebljava se čista voda, bez šešera i bez grožđa. Voda tokom fermentacije postane kao mineralna, jer je kefir mineral. Ako nekome ne treba može da ga pokloni onome kome je potreban. Od kefirovih pečurkica može da se pravi mlečni napitak. U skoro hladno mleko se ubace pečurkice,ostavi se da se fermentiše. Kada je gotovo vidi se po gustini. Pečurkice ostanu na dnu tegle. Odvojimo ih, operemo kroz čistu plastičnu cediljku pa ih stavimo u hladnu vodu, I tako te iste pečurkice, upotrebljavamo koliko god hoćemo. Imala sam i perlica koje su pogodnije za mleko, a ovo što sada imam, je nešto drugo. Ja mislim da su perlice iz unutrašnjeg dela kefirove pečurke, a ove druge su gornji deo. I jedne i druge vrste sačinjavaju pečurku koja se zove Kefir. Izmenila sam par puta jer sam proučavala, korak po korak. Odavno sam gledala traganje za Kefirom.Pošto odlično znam Nemački jezik nepromakne mi ni delić bilo čega. Gledala sam da je pečurka slična šampinjonu. Zbog čega je slana znaju eksperti za istraživanje komponenata. Veljanović Slavka - Kragujevac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bibby citat: | ||
|
Bibby citat: |
Ovih dana saljem nekim forumasima pa mogu i tebi ako zelis. |