:: Forums ›
detaljno
Kefir
Idi na stranu: Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23  Sledeća  :| |:
-> Lekovito i začinsko bilje

#211: Re: Kefir Autor: VojvodaLokacija: Predejane-Motel-Predejane PošaljiPoslato: Sub Dec 12, 2009 7:19 pm
    ----
Cvekarka toa e kombuha.So zdravje.

#212: Re: Kefir Autor: jadranka68Lokacija: Novi Sad PošaljiPoslato: Ned Dec 13, 2009 4:27 pm
    ----
a u tesko onda meni. Vojvoda sto pre ne napisa ovo za sudoper pa ja napitak od prethodne ture - dobijen od kombuhe, posto ga menjam svakih 13 dana, sve prosipam u sudoper. Jos mislim da mi ga lepo ocisti

#213: Re: Kefir Autor: VojvodaLokacija: Predejane-Motel-Predejane PošaljiPoslato: Ned Dec 13, 2009 6:22 pm
    ----
Jaco ,nisi me razumela. Nemoj da ti pobegne parce ili deo od kombuhe u sudoper a tecnost ili napitak moze . Mnogo nezgodna stvar ni vrela voda ni domestos a ni sajla za otpusivanje ne pomaze. Kad se dole u onoj cevi razmnozi pa nemozes ga ocistiti. A ovako nije opasno. Ako hoces probaj jedan deo kombuhe da stavis u hladan caj od uve ali bez secera ili u caj od hajducke trave pa probaj. Mozes da probas i ovo. Iscedi malo limuna jabuka i drugog voca pa stavi kombuhu pa ces dobiti napitak bolji od icega, A sad cu nesto i otkriti pa probajte nije tesko.

#214: Re: Kefir Autor: VojvodaLokacija: Predejane-Motel-Predejane PošaljiPoslato: Ned Dec 13, 2009 6:36 pm
    ----
Evo jednog recepta za one sa viskom kilograma. Uzmite vrecicu od gaze tako da u njoj moze da stane 3 kasike kukuruznog brasna pa lepo vezite da se ne prosipa. U neku ciniju sipajte 1 litar hladnog mleka . U mleko stavite koru od jednog limuna i jedan cesanj belog luka[ne bojte se nece se osecati]. Vrecicu od gaze spustite u mleko i stavite na hladno. Ne dirati 10 do 15 dana a onda procediti. Normalno i kefir mora da bude unutra. Kad procedite i odvojite kefir a ovo bacite vi u onu tecnost od mleka sipajte 4 kasike velike cistog jabukovog sirceta. Dobicete smesu ili emulziju cudnog izgleda za oko ali to mora tako zbog mesanja sirceta i mleka . Svakog dana pre jela po jedna kasika i videcete rezultate . Svaka cast raznim dijetama i masazama ali ovo je ,,zakon,, stvar. Da ne pisem opsirnije jer ima jos nekog na ovom forumu iz moje porodice a samo da kazem da za 6 meseci moze da se izgubi 42 kg nisam verovao. Nesmem vise da pisem oce da me isteraju iz kuce ako procitaju . ..mama,,- necu vise pricati lazi, ha ha . Pozdrav.

#215: Re: Kefir Autor: jadranka68Lokacija: Novi Sad PošaljiPoslato: Pon Dec 14, 2009 1:37 pm
    ----
Vojvodo jesi ti vidovit, to mi treba bre, sta da stavim vodeni kefir ili kombuhu? Moram ovo probati

#216: Re: Kefir Autor: VojvodaLokacija: Predejane-Motel-Predejane PošaljiPoslato: Pon Dec 14, 2009 1:49 pm
    ----
Slobodno uzmi deo vodenog kefira i u mleko pa ostalo sve po redu kako sam napisao. Moja majka je imala preko 140 k a sad je u odnosu na letos kao manekenka . Sigurno ce procitati ovo ali ona nece da pomaze a ja eto zelim. Probaj neces se pokajati. Pozdrav ,ali nisam vidovit vec zelim da pomognem svakom bez obzira koje i sta je . Rec Vojvoda ne znaci samo ,,veliki ratnik,, znaci i nesto plemenito izvedeno iz starogrckog jezika ali to drugom prilikom. Pozdrav i samo napred. Moras biti uporna.

#217: Re: Kefir Autor: malinoa PošaljiPoslato: Uto Dec 15, 2009 8:33 am
    ----
Ja se izvinjavam, ni sam razumeo koji kefir, ja imam gljivicu za mleko

#218: Re: Kefir Autor: jadranka68Lokacija: Novi Sad PošaljiPoslato: Uto Dec 15, 2009 10:23 am
    ----
Hvala Vojvodo, rezultate javljam tamo nekad Cmok

#219: Re: Kefir Autor: VojvodaLokacija: Predejane-Motel-Predejane PošaljiPoslato: Uto Dec 15, 2009 10:10 pm
    ----
Malinoa, tu gljivicu uzmi ,to je kefir. Neko ga zove ,,vodeni,, ali moze da zivi svuda gde ima uslova da se fermentise. Pozdrav.

#220: Re: Kefir Autor: malinoa PošaljiPoslato: Sre Dec 16, 2009 5:32 am
    ----
Vojvoda, puno hvala. Pratim vas i dalje

#221: Re: Kefir Autor: VeljanovicLokacija: Kragujevac PošaljiPoslato: Sre Dec 16, 2009 12:17 pm
    ----
Biljka crveni oxsalis stvara prelepe providne krtole, koje imaju prirodnu kiselost. Mislim da neke zemlje znaju za to. Ove krtole mogu da se osuse i samelju, pa na taj nacin pravi Rice Kefiran. Ovo je prirodan nacin dobijanje ovog kefira. Ukus je neutralan. Ja ga upotrebljavam otkako mi je uginuo moj kefir koji je bio od neke pecurke nepoznate meni. Hiljadu puta ispirane. Pa i vreme je bilo da ugine. Ja sada ovim krtolicama pravim sebi kefir, koliko mi je volja, a i kefirovu vodu bez dodatka secera. Ne brinem dali ce mi uginuti, jer biljka se razmnozava i stvara krtole.
Very Happy

#222: Re: Kefir Autor: VojvodaLokacija: Predejane-Motel-Predejane PošaljiPoslato: Sre Dec 16, 2009 8:19 pm
    ----
Izvinite, kefir je jedno a to sto vi imate je sassvim nesto drugo. Kefir sam sebe obnavlja a ove krtole neznam. Nemojte misliti da svako ukiseljeno mleko uz pomoc obicnog ,,sirista,, predstavlja kefir. Kefir nastaje fermentacijom kobiljeg mleka i nijednog drugog a moze ziveti u bilo kojoj sredini koja je podlozna kiseljenju. Znaci u vinu, obicnoj vodi ali da ima secera, i u skoro svim emulzijama koje su organskog sastava. Pozdrav.

#223: Re: Kefir Autor: gordana.k.Lokacija: Ralja PošaljiPoslato: Sre Dec 16, 2009 8:25 pm
    ----
A kako se cuva taj kefir? Jedini kefir za koji sam cula je onaj iz tetrapaka. Je li to nesto sto se gaji? Ja sam mislila da je to nesto kao kvasac i da se dobija industrijski?!

#224: Re: Kefir Autor: gordana.k.Lokacija: Ralja PošaljiPoslato: Sre Dec 16, 2009 8:26 pm
    ----
I,kako ja sad postadoh zasluzni clan??? Cime to zasluzih?

#225: Re: Kefir Autor: cvekarkaLokacija: Prilep Makedonija PošaljiPoslato: Sre Dec 16, 2009 10:00 pm
    ----
Gordanak cestito ti stana od clen na forumot pocasen clen gledam napravi 100 poraki ,dosta aktivna si sprema datata na registracija pozdrav.



-> Lekovito i začinsko bilje

Sva vremena su GMT + 1 sat

Idi na stranu: Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23  Sledeća  :| |:
Strana 15 od 23