:: Forums ›
detaljno
Kefir
Idi na stranu: Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23  Sledeća  :| |:
-> Lekovito i začinsko bilje

#61: Re: Kefir (Salsola Collina) Autor: VeljanovicLokacija: Kragujevac PošaljiPoslato: Čet Jan 25, 2007 9:01 pm
    ----
Pošto se niko ne javlja, evo ja da vam se javim. Moji Kefirići spavaju preko Zime jer koristim čajeve. Ne množe se, imaju veoma kiselu vodu. Na Proleće pokušaću da pravim napitak ,,Kefir" od njihove ,,Kisele Vode" bez ikakvih dodataka, pa javiću vam da li sam uspela. Pozdrav

#62: Re: Kefir (Salsola Collina) Autor: LjubinkaLokacija: Beograd PošaljiPoslato: Čet Jan 25, 2007 9:12 pm
    ----
Veljanovicka molimte objasni nacin spavanja kefira, da sam to znala verovatno ih nebih bacila.
I jos nesto, imali razlike u suvom grozdju-dali je crno ili belo-.
Ja sam primetila da kada je belo sporije se razmnozavaju-sa crnim brze, a mozda je to bila puka slucajnost, e sta je bolje? Hvala Wink

#63: Re: Kefir (Salsola Collina) Autor: LjubinkaLokacija: Beograd PošaljiPoslato: Čet Jan 25, 2007 9:24 pm
    ----
...

Poslednji put izmenio Ljubinka dana Pet Jan 26, 2007 10:18 am, izmenio ukupno 2 puta

#64: Re: Kefir (Salsola Collina) Autor: VeljanovicLokacija: Kragujevac PošaljiPoslato: Čet Jan 25, 2007 11:34 pm
    ----
Ovako: pre mesec dana sipala sam sve kefiriće u plastičnu cediljku, oprala sam ih mlakom vodom, pa sam ih vratila u teglu. Sipala sam mlaku vodu i kašičicu šećera. Zatvorila sam teglu i ostavila sam ih na prozoru spavaće sobe.Ne diram ih, samo ih posmatram.Voda je bistra. Uzela sam jednu plastičnu kašičicu vode, pa sam opet zatvorila teglu, do proleća. Voda je veoma kisela i lepa. Pravim eksperimente.Ovde je važna veoma velika higijena.Grožđe ne stavljam, to stoji samo u receptu.

#65: Re: Kefir (Salsola Collina) Autor: LjubinkaLokacija: Beograd PošaljiPoslato: Čet Jan 25, 2007 11:47 pm
    ----
Hvala - ako dobijem nove tako ubuduce radim i kada se na duze putuje isto. Wink

#66: Re: Kefir (Salsola Collina) Autor: baka PošaljiPoslato: Pet Jan 26, 2007 3:30 pm
    ----
Nadam se da cu i ja moje kefirice ostavljati da spavaju AKO IH IKADA BUDEM NABAVILA Sad

#67: Re: Kefir (Salsola Collina) Autor: savaceLokacija: Beograd PošaljiPoslato: Uto Feb 13, 2007 12:43 am
    ----
Molio bih nekoga da mi kaze gde mogu da nabavim mlecni kefir? odgovor na pm
hvala

#68: Re: Kefir (Salsola Collina) Autor: Caci PošaljiPoslato: Uto Mar 13, 2007 4:31 pm
    ----
Kefirot go koristam dva meseca toa e napitok kako limonada i malku na boza.Koga ke se napijam togas presen nisto ne mi e no posle dva saata koga ke se napijam osekam kako da mi se vrti i me zaboluva glavata.Jas mislam deka ima mnogu alkohol oti jas nepijam nisto osven sok i znam deka ima golem procent na alkohol.Zatoa sega kefirot go cuvam samo 24 casa i sega mi e polesno Ne zmam dali e pricinata alkoholot no mnogu se potam.Toj sto ima iskustvo od toa neka mi kaze.Unapred hvala.

#69: Re: Kefir (Salsola Collina) Autor: BibbyLokacija: Novi Sad PošaljiPoslato: Uto Mar 13, 2007 9:28 pm
    ----
Pretpostavljam da postoji neki procenat alkohola pošto se odvija vrenje, ali mislim da je zanemarljiv. Ako si ti osetljiva na alkohol ili inače ne piješ moguće je da ti smeta, pa si dobro procenila da treba kraće da ga ostaviš. Moja mama ima isti problem kada pije kombuhu- zato je razblaži vodom. Wink

#70: Re: Kefir (Salsola Collina) Autor: lepisinisaLokacija: Beograd PošaljiPoslato: Sre Mar 14, 2007 1:39 am
    ----
Ako nekom treba kristali vodenog kefira imam ga na lopate a za sve je "kriva" Viki. Isto tako pored suvog grožđa može se dodati i 5-6 suvih šljiva pa će napitak biti ukusniji.

#71: Re: Kefir (Salsola Collina) Autor: VeljanovicLokacija: Kragujevac PošaljiPoslato: Pon Mar 19, 2007 7:32 pm
    ----
Sa ovim kako sam obećala završavam ovu temu sa moje strane.Isprobala sam ono sa kiselom vodom iz kefira.Na pola litre mlakog mleka sipaju se 5 jelovnih kašika kisele kefirove vode. Za dva dana postane gusto kefirovo mleko,veoma ukusno. Znači ne moramo da se mučimo da ubacujemo kefiriće ili perlice,nego samo njihovu vodu.Kiselost zavisi od dužine stajanja do upotrebe. Very Happy

#72: Re: Kefir (Salsola Collina) Autor: kokica PošaljiPoslato: Sre Maj 30, 2007 8:15 am
    ----
Zdravo, ovo je samo proba poruka da vidim da li cu se pojaviti na forumu

#73: Re: Kefir (Salsola Collina) Autor: kokica PošaljiPoslato: Sre Maj 30, 2007 8:23 am
    ----
Koliko vidim, tu sam. Eh, prvo da vas pitam kako da i ja stavim sebi slicicu umesto ovog znaka pitanja? Već neko vreme tragam za nekom osobom iz Bepgrada koja bi mi dala ili prodala kefir gljivu i japanske kristale. Posle raznih pokušaja na sve moguće načine, na kraju su mi doktori predložili da probam da ojačam imunitet ovim napicima. Molim Vas ako ima neko, neka mi javi. Zaista mi je je to još jedina nada da se vratim u normalu

#74: Re: Kefir (Salsola Collina) Autor: kokica PošaljiPoslato: Sre Maj 30, 2007 8:26 am
    ----
Koliko vidim, tu sam. Eh, prvo da vas pitam kako da i ja stavim sebi slicicu umesto ovog znaka pitanja? Već neko vreme tragam za nekom osobom iz Bepgrada koja bi mi dala ili prodala kefir gljivu i japanske kristale. Posle raznih pokušaja na sve moguće načine, na kraju su mi doktori predložili da probam da ojačam imunitet ovim napicima. Molim Vas ako ima neko, neka mi javi. Zaista mi je je to još jedina nada da se vratim u normalu

#75: Re: Kefir (Salsola Collina) Autor: nikomiciLokacija: Beograd PošaljiPoslato: Sre Maj 30, 2007 10:24 am
    ----
Kokice sa leve strane ekrana imaš "Moj nalog" klikneš, pa na novootvorenom prozoru opet sa leve strane imaš "Moj avatar" izabereš sličicu i to je to, a kad saznaš gde ima kefir gljivica da se kupi u Beogradu molim te javi na pp



-> Lekovito i začinsko bilje

Sva vremena su GMT + 1 sat

Idi na stranu: Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23  Sledeća  :| |:
Strana 5 od 23