MarijaDj citat: |
Valjda ce se neko blizi javiti. U svakom slucaju hvala. |
Veljanovic citat: |
NAŠA NARODNA MEDICINA NJEGOVO VELIČANSTVO (KEFIR) - PEČURKA SA KAFKAZA ili SALSOLA COLLINA 1 recet za napitak od kefira: 6 supenih kašika pečurkica od kefira, 6 supenih kašika šećera, desetak grožđica. 2 limuna opranih i na pola presečenih. staklena tegla sa zatvaračem, zapremina 2,5 litara. fermentacija 2-3 dana. Na svetlo mesto. Procediti kroz plasticnu cediljku. Raditi samo plastičnom kašikom. Kefir se razmnožava. Za ovu zapreminu potrebno je 6 kašika kefira. Posle svake fermentacije ono što se razmnožilo ubacimo u cistu teglu čiste hladne vode, pa poklonimo uz recept kojeg smo dobili od našeg prethodnog darodavca. Za mršavljenje upotrebljava se čista voda, bez šešera i bez grožđa. Voda tokom fermentacije postane kao mineralna, jer je kefir mineral. Ako nekome ne treba može da ga pokloni onome kome je potreban. Od kefirovih pečurkica može da se pravi mlečni napitak. U skoro hladno mleko se ubace pečurkice,ostavi se da se fermentiše. Kada je gotovo vidi se po gustini. Pečurkice ostanu na dnu tegle. Odvojimo ih, operemo kroz čistu plastičnu cediljku pa ih stavimo u hladnu vodu, I tako te iste pečurkice, upotrebljavamo koliko god hoćemo. Imala sam i perlica koje su pogodnije za mleko, a ovo što sada imam, je nešto drugo. Ja mislim da su perlice iz unutrašnjeg dela kefirove pečurke, a ove druge su gornji deo. I jedne i druge vrste sačinjavaju pečurku koja se zove Kefir. Izmenila sam par puta jer sam proučavala, korak po korak. Odavno sam gledala traganje za Kefirom.Pošto odlično znam Nemački jezik nepromakne mi ni delić bilo čega. Gledala sam da je pečurka slična šampinjonu. Zbog čega je slana znaju eksperti za istraživanje komponenata. Veljanović Slavka - Kragujevac |
Veljanovic citat: |
NAŠA NARODNA MEDICINA NJEGOVO VELIČANSTVO (KEFIR) - PEČURKA SA KAFKAZA ili SALSOLA COLLINA 1 recet za napitak od kefira: 6 supenih kašika pečurkica od kefira, 6 supenih kašika šećera, desetak grožđica. 2 limuna opranih i na pola presečenih. staklena tegla sa zatvaračem, zapremina 2,5 litara. fermentacija 2-3 dana. Na svetlo mesto. Procediti kroz plasticnu cediljku. Raditi samo plastičnom kašikom. Kefir se razmnožava. Za ovu zapreminu potrebno je 6 kašika kefira. Posle svake fermentacije ono što se razmnožilo ubacimo u cistu teglu čiste hladne vode, pa poklonimo uz recept kojeg smo dobili od našeg prethodnog darodavca. Za mršavljenje upotrebljava se čista voda, bez šešera i bez grožđa. Voda tokom fermentacije postane kao mineralna, jer je kefir mineral. Ako nekome ne treba može da ga pokloni onome kome je potreban. Od kefirovih pečurkica može da se pravi mlečni napitak. U skoro hladno mleko se ubace pečurkice,ostavi se da se fermentiše. Kada je gotovo vidi se po gustini. Pečurkice ostanu na dnu tegle. Odvojimo ih, operemo kroz čistu plastičnu cediljku pa ih stavimo u hladnu vodu, I tako te iste pečurkice, upotrebljavamo koliko god hoćemo. Imala sam i perlica koje su pogodnije za mleko, a ovo što sada imam, je nešto drugo. Ja mislim da su perlice iz unutrašnjeg dela kefirove pečurke, a ove druge su gornji deo. I jedne i druge vrste sačinjavaju pečurku koja se zove Kefir. Izmenila sam par puta jer sam proučavala, korak po korak. Odavno sam gledala traganje za Kefirom.Pošto odlično znam Nemački jezik nepromakne mi ni delić bilo čega. Gledala sam da je pečurka slična šampinjonu. Zbog čega je slana znaju eksperti za istraživanje komponenata. Veljanović Slavka - Kragujevac |
Bibby citat: | ||
|
Sva vremena su GMT + 1 sat