:: Forums ›
detaljno
Kefir
Idi na stranu: Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23  Sledeća  :| |:
-> Lekovito i začinsko bilje

#91: Re: Kefir? Autor: BibbyLokacija: Novi Sad PošaljiPoslato: Uto Nov 20, 2007 1:55 pm
    ----
angvicija, da li mozes da posaljes sliku? Ja godinama imam kefir za mleko i izgled nema nikakve veze sa karfiolom. To su male bele "mrvice" nepravilnog oblika, mekane na dodir. Jel tako izgleda?

#92: Re: Kefir? Autor: estiLokacija: Backa Topola PošaljiPoslato: Uto Nov 20, 2007 2:36 pm
    ----
Male bele mrvice su za mleko (Indijska ili tibetska gljiva), a kavkaski su sitni providni kristali i idu u vodu.

#93: Re: Kefir (Salsola Collina) Autor: Pega PošaljiPoslato: Sre Dec 12, 2007 8:58 pm
    ----
Zdravo svima. Vidim da uno Vas pije kombuhu, kefir i vodeni kefir. Može li mi neko reci kako da cuvam vodeni kefir, jer mi se ne pije vise, malo bih odmorila, pa posle opet. Dakle, ne bih da ga cedim svaki drugi dan. Cula sam da bi trebalo naliti vodom i secerom, zatvoriti i to je to.

#94: Re: Kefir (Salsola Collina) Autor: estiLokacija: Backa Topola PošaljiPoslato: Čet Dec 13, 2007 9:48 am
    ----
Ja sam mlecne gljivice cuvala u zamrzivacu kad sam pravila pauzu, pa im je nakon toga trebalo 1-2 dana da se oporave i pocnu opet redovno da se razmnozavaju, a vodeni mi je na zalost propao. Ovo sa posecerenom varijantom verovatno moze samo nekoliko dana da stoji.

#95: Re: Kefir (Salsola Collina) Autor: MarijaDjLokacija: Cacak PošaljiPoslato: Čet Dec 13, 2007 10:30 pm
    ----
Ima li neko da mi posalje bilo koju vrstu kefira?

#96: Re: Kefir (Salsola Collina) Autor: BibbyLokacija: Novi Sad PošaljiPoslato: Čet Dec 13, 2007 11:56 pm
    ----
Mogu ti ja poslati mlecni kefir ako se ne javi neko ko ti je blizi... Curtsey

#97: Re: Kefir (Salsola Collina) Autor: MarijaDjLokacija: Cacak PošaljiPoslato: Pet Dec 14, 2007 10:18 am
    ----
Valjda ce se neko blizi javiti. U svakom slucaju hvala.

#98: Re: Kefir (Salsola Collina) Autor: ivan66Lokacija: kacarevo PošaljiPoslato: Sub Feb 09, 2008 6:14 pm
    ----
meni kristali trebaju,znate li nekoga ko ih ima? slicno kefiru samo sto je u kockicama i meni vise prija

#99: Re: Kefir (Salsola Collina) Autor: BibbyLokacija: Novi Sad PošaljiPoslato: Pon Feb 11, 2008 12:27 pm
    ----
MarijaDj citat:
Valjda ce se neko blizi javiti. U svakom slucaju hvala.
Jesi li nabavila kefir?

#100: Re: Kefir (Salsola Collina) Autor: marijanakis PošaljiPoslato: Čet Feb 14, 2008 12:25 am
    ----
pozdrav forumasi ja sam nova svidja mi se ovaj forum za sada toliko pozzz

#101: Re: Kefir (Salsola Collina) Autor: marijanakis PošaljiPoslato: Čet Feb 14, 2008 10:18 pm
    ----
i mene zanima kako se mogu nabaviti kefirovi kristali i koliko kosta a mozda ima neko da mi pokloni

#102: Re: Kefir (Salsola Collina) Autor: ivan66Lokacija: kacarevo PošaljiPoslato: Sub Feb 23, 2008 4:51 pm
    ----
Veljanovic citat:
NAŠA NARODNA MEDICINA
NJEGOVO VELIČANSTVO (KEFIR) - PEČURKA SA KAFKAZA ili SALSOLA COLLINA

1 recet za napitak od kefira:
6 supenih kašika pečurkica od kefira,
6 supenih kašika šećera,
desetak grožđica.
2 limuna opranih i na pola presečenih.
staklena tegla sa zatvaračem, zapremina 2,5 litara.
fermentacija 2-3 dana. Na svetlo mesto.
Procediti kroz plasticnu cediljku. Raditi samo plastičnom kašikom.
Kefir se razmnožava. Za ovu zapreminu potrebno je 6 kašika kefira. Posle svake fermentacije ono što se razmnožilo ubacimo u cistu teglu čiste hladne vode, pa poklonimo uz recept kojeg smo dobili od našeg prethodnog darodavca.
Za mršavljenje upotrebljava se čista voda, bez šešera i bez grožđa. Voda tokom fermentacije postane kao mineralna, jer je kefir mineral.
Ako nekome ne treba može da ga pokloni onome kome je potreban.
Od kefirovih pečurkica može da se pravi mlečni napitak.
U skoro hladno mleko se ubace pečurkice,ostavi se da se
fermentiše. Kada je gotovo vidi se po gustini. Pečurkice ostanu na dnu tegle. Odvojimo ih, operemo kroz čistu plastičnu cediljku pa ih stavimo u hladnu vodu, I tako te iste pečurkice, upotrebljavamo koliko god hoćemo.
Imala sam i perlica koje su pogodnije za mleko, a ovo što sada imam, je nešto drugo. Ja mislim da su perlice iz unutrašnjeg dela kefirove pečurke, a ove druge su gornji deo. I jedne i druge vrste sačinjavaju pečurku koja se zove Kefir. Izmenila sam par puta jer sam proučavala, korak po korak. Odavno sam gledala traganje za Kefirom.Pošto odlično znam Nemački jezik nepromakne mi ni delić bilo čega. Gledala sam da je pečurka slična šampinjonu. Zbog čega je slana znaju eksperti za istraživanje komponenata.
Veljanović Slavka - Kragujevac
Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow

#103: Re: Kefir (Salsola Collina) Autor: ivan66Lokacija: kacarevo PošaljiPoslato: Sub Feb 23, 2008 4:58 pm
    ----
Veljanovic citat:
NAŠA NARODNA MEDICINA
NJEGOVO VELIČANSTVO (KEFIR) - PEČURKA SA KAFKAZA ili SALSOLA COLLINA

1 recet za napitak od kefira:
6 supenih kašika pečurkica od kefira,
6 supenih kašika šećera,
desetak grožđica.
2 limuna opranih i na pola presečenih.
staklena tegla sa zatvaračem, zapremina 2,5 litara.
fermentacija 2-3 dana. Na svetlo mesto.
Procediti kroz plasticnu cediljku. Raditi samo plastičnom kašikom.
Kefir se razmnožava. Za ovu zapreminu potrebno je 6 kašika kefira. Posle svake fermentacije ono što se razmnožilo ubacimo u cistu teglu čiste hladne vode, pa poklonimo uz recept kojeg smo dobili od našeg prethodnog darodavca.
Za mršavljenje upotrebljava se čista voda, bez šešera i bez grožđa. Voda tokom fermentacije postane kao mineralna, jer je kefir mineral.
Ako nekome ne treba može da ga pokloni onome kome je potreban.
Od kefirovih pečurkica može da se pravi mlečni napitak.
U skoro hladno mleko se ubace pečurkice,ostavi se da se
fermentiše. Kada je gotovo vidi se po gustini. Pečurkice ostanu na dnu tegle. Odvojimo ih, operemo kroz čistu plastičnu cediljku pa ih stavimo u hladnu vodu, I tako te iste pečurkice, upotrebljavamo koliko god hoćemo.
Imala sam i perlica koje su pogodnije za mleko, a ovo što sada imam, je nešto drugo. Ja mislim da su perlice iz unutrašnjeg dela kefirove pečurke, a ove druge su gornji deo. I jedne i druge vrste sačinjavaju pečurku koja se zove Kefir. Izmenila sam par puta jer sam proučavala, korak po korak. Odavno sam gledala traganje za Kefirom.Pošto odlično znam Nemački jezik nepromakne mi ni delić bilo čega. Gledala sam da je pečurka slična šampinjonu. Zbog čega je slana znaju eksperti za istraživanje komponenata.
Veljanović Slavka - Kragujevac
Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow

#104: Re: Kefir (Salsola Collina) Autor: MarijaDjLokacija: Cacak PošaljiPoslato: Sub Feb 23, 2008 5:45 pm
    ----
Bibby citat:
MarijaDj citat:
Valjda ce se neko blizi javiti. U svakom slucaju hvala.
Jesi li nabavila kefir?

Tek sam sad videla poruku. Nisam jos

#105: Re: Kefir (Salsola Collina) Autor: BibbyLokacija: Novi Sad PošaljiPoslato: Pet Feb 29, 2008 10:01 am
    ----
Ovih dana saljem nekim forumasima pa mogu i tebi ako zelis.



-> Lekovito i začinsko bilje

Sva vremena su GMT + 1 sat

Idi na stranu: Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23  Sledeća  :| |:
Strana 7 od 23