#106: Re: Kefir (Salsola Collina) Autor: ivan66, Lokacija: kacarevoPoslato: Pon Mar 10, 2008 5:09 pm ---- biby ne znam da li si mislila i meni da posaljes ali ako jesi nazovi me na 063/8245764
#107: Re: Kefir (Salsola Collina) Autor: ivan66, Lokacija: kacarevoPoslato: Pon Mar 10, 2008 5:10 pm ---- biby ne znam da li si mislila i meni da posaljes ali ako jesi nazovi me na 063/8245764
#108: Re: Kefir (Salsola Collina) Autor: ivan66, Lokacija: kacarevoPoslato: Pon Mar 10, 2008 5:11 pm ---- biby ne znam da li si mislila i meni da posaljes ali ako jesi nazovi me na 063/8245764
#109: Re: Kefir (Salsola Collina) Autor: Bibby, Lokacija: Novi SadPoslato: Uto Mar 11, 2008 12:17 pm ---- Ivane pošalji mi adresu na pp pa cu ti poslati u sledećem kontigentu.
#110: Re: Kefir (Salsola Collina) Autor: virty, Lokacija: KrusevacPoslato: Uto Mar 11, 2008 11:45 pm ---- Ja sam nekoliko godina pio vodeni kefir. I zaista je bio veliki blagoslov i za mene i moju porodicu. Nekako mi je propao pretprosle godine i sad ne mogu nigde da ga nadjem . Voleo bih da ponovo redovno konzumiram ovaj napitak.Ne samo ja nego i cela moja porodica (s obzirom da je moja cerkica isto obozavala ovaj napitak a i supruga). Vidim da neki od vas imaju kristale vodenog kefira. Bio bih zahvalan ako bi neko nekako mogao da mi posalje kristale. Casticu ga. Inace sam u Krusevcu.
Ovih dana saljem nekim forumasima pa mogu i tebi ako zelis.
Ja sam opet zakasnila
#112: Re: Kefir (Salsola Collina) Autor: Bibby, Lokacija: Novi SadPoslato: Čet Mar 13, 2008 4:58 pm ---- Ma nisi, hajde svi koji hoce neka mi se jave pa da vas utefterim.
#113: Re: Kefir (Salsola Collina) Autor: bebaca, Poslato: Pon Mar 17, 2008 5:07 pm ---- Evo imam i ja vodenoig kefira na poklon. Ja sam iz Beograda, pa ko je zainteresovan neka se javi da se dogovorimo. A imam i neke kristale koji se gaje samo sa secerom i suvim grozdjem, dobri su za kozu (vitamini B grupe), regulisu nivo secera, deluju kao diuretik. Sigurno nije vodeni kefir, posto sam probala da ga gajim kao i kefir, ali nema isti ukus i ne fermentira.
#114: Re: Kefir (Salsola Collina) Autor: Laura_65, Poslato: Pet Mar 28, 2008 5:21 pm ---- Bebaca, ja sam zainteresovana za vodeni kefir, poslala sam ti privatnu poruku, odgovori mi, pa da se dogovorimo!
#115: Re: Kefir (Salsola Collina) Autor: esti, Lokacija: Backa TopolaPoslato: Pet Apr 04, 2008 11:22 am ---- Bibby, ima li jos mesta u tefteru?
#116: Re: Kefir (Salsola Collina) Autor: ivan66, Lokacija: kacarevoPoslato: Pon Maj 05, 2008 6:41 pm ---- Bibby,poslao sam ti adresu,a odgovor...nista?!
#117: Re: Kefir (Salsola Collina) Autor: TanjaBG, Lokacija: BeogradPoslato: Pet Maj 09, 2008 2:37 am ---- Probala sam da pravim domaci kefir s tim gljivicama i odustala. Ukus nije ispao kako treba, a obaveza je prevelika... i ako ga ne pijes, moras gljivicama menjati mleko, da ne bi uginule itd... Ko ima za to vremena danas, ako radi i ima jos 1000 obaveza?!...
Nego, hocu da pitam, da li je onaj kefir iz prodavnice "pravi", tj. od tih istih gljivica? je li efikasan, kao i domaci? I zna li neko gde se moze nabaviti kefir pancevacke mlekare (ovaj Imlek-ov mi se ne svidja)?
Hvala unapred.:)
#118: Re: Kefir (Salsola Collina) Autor: Veljanovic, Lokacija: KragujevacPoslato: Pet Maj 09, 2008 2:38 pm ---- Probala sam i sa vodom od iscedjenog kefira. Ide veoma lepo. Koliko je kefirova voda kiselija, fermentacija je brza.
#119: Re: Kefir (Salsola Collina) Autor: baka, Poslato: Uto Maj 27, 2008 12:16 am ---- Zdravo svima
Ja imam problem sa japanskim kristalima ,koristila sam ih sve dok nije dosla zima a onda sam ih ostavila sa vodom i secerom da spavaju preko zime .Sad sam ponovo htela da ih koristim ,pripremim sve po receptu ,sacekam 3 dana i uzmem da cedim ali ona voda postala pihtijasta , nece kroz cediljku , jedva procedih .Naravno bacim tu vodu i stavim novu ali opet isto .Sada sam stavila samo kristale ,vodu i secer i cekam .Neznam dali ce se oporaviti . Sta da radim ? Ako neko zna neka mi pomogne!
#120: Re: Kefir (Salsola Collina) Autor: micika007, Lokacija: BeogradPoslato: Pet Jun 20, 2008 6:36 pm ---- Ja am danas dobila kefir i veceras treba da ga procedim ali nekako mi je frka. Sve mislim da cu nesto pogresno uraditi.
Valjda cu uspeti sve kako treba