:: Forums ›
detaljno
Kefir
Idi na stranu: Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23  Sledeća  :| |:
-> Lekovito i začinsko bilje

#196: Re: Kefir Autor: Žabica PošaljiPoslato: Čet Okt 29, 2009 3:13 pm
    ----
Šta bi sa slikicom?
Ako ne liče na karfiol, onda se najverovatnije radi o vodenim kristalima Sad

#197: Re: Kefir Autor: jadranka68Lokacija: Novi Sad PošaljiPoslato: Sre Nov 04, 2009 6:08 pm
    ----
Evo konačno slike mojih kristala, nikako da setignem znate kako jedan računar, tri deteta a ti mama kad uloviš slobodan računar. Žabica - upravu si ja moje držim u vodi baš po receptu koji si gore navela.

#198: Re: Kefir Autor: Žabica PošaljiPoslato: Čet Nov 05, 2009 9:49 pm
    ----
Da, to su vodeni kristali Sad

#199: Re: Kefir Autor: VeljanovicLokacija: Kragujevac PošaljiPoslato: Čet Dec 03, 2009 3:12 pm
    ----
Evo pronasla sam i kako se pravi prelepi miris Udorn Sunshine Orchid Perfume.
In 1995, Dr. Pradit began producing the world's first orchid perfume. It is naturally extracted and blended with just a touch of citrus, lemon grass and kefir-lime leaf for balance.
Sunce sija

#200: Re: Kefir Autor: cvekarkaLokacija: Prilep Makedonija PošaljiPoslato: Čet Dec 03, 2009 8:22 pm
    ----
Moi poznati 20 godini ja cuvaat odnosno ja upotrebuvaatsekoj den ,toa se edni izvonredni luge sekoj da se ogleda na niv ,i se vo odlicna sostojba sprema godinite .No ova odrzuvane na kefirot e garamet sekoj ne moze da go pravi .Glasam za izdrzlivite upornite i mu se isplaka trudotso zdravje i zivot najskapocenoto nesto na svetot.. Tie ja hranat gabata so ruski caj i seker ,fermentira po odredeno vreme ja pijat kako sok dolgo vreme.

#201: Re: Kefir Autor: milxdj PošaljiPoslato: Ned Dec 06, 2009 8:50 pm
    ----
Narode !! Treba li kome vodeni kefir ......."Na prodaju"

#202: Re: Kefir Autor: kirinaLokacija: mladenovac PošaljiPoslato: Sre Dec 09, 2009 9:29 am
    ----
savamansas citat:
ja naso negde da se ispiraju samo jednom nedeljno a neki to ne rade uopste.

Nego naiso sam na jedan forum na kome covek kaze da vec tri godine pije kefir bas original iz rusije. Kad sam mu pokazao slike on to nije prepoznao. on kaze da on na litar mleka stavlja nesto na vrh kafene kasicice. Ocekujem slike pa da vidimo o cemu se radi.

To sto on stavi to je originalno prirodno siriste(znam posto sam bila cest svedok pripreme tog kefira i sireva-baka moja iz sela na Ukrajini) a pravi se od isusenih zeludaca jaganca koje nisu okusile nista osim majcinog mleka(zbog ove trgicne slike ne jedem jagnetinu i ovcetinu) koji kad se potpuno osuse na suncu u hladu-samelju se u avanu.Pozz.Tek sad sam nabasala na ovu temu i zao mi da si imao negativan utisak na pocetku al ima dana kad stvarno niko nije u prilici da poseti forum.Nije nista namerno.Pozzz

#203: Re: Kefir Autor: kirinaLokacija: mladenovac PošaljiPoslato: Sre Dec 09, 2009 9:37 am
    ----
terra citat:
Ja sam na netu procitala da moze da se zamrzne ili dehidrira,osusi gljivica kefira i posle ponovo aktivira .
Ovde imas svasta nesto ,pa i sliku osusene gljive ,Sajt je users.sa.chariot.net.a...ing_backup
Pozz

auuuu,sto je dobar sajt-hvala puno

#204: Re: Kefir Autor: kirinaLokacija: mladenovac PošaljiPoslato: Sre Dec 09, 2009 9:51 am
    ----
U Rusiji mi ih zovemo CAJNA pecurka-kombuha,KEFIRNA-mlecna i KVASNA-za pripremu sa vodom. Verujte da ljudi koji su bile ocajni zbog tog ili inog zdravstvenog problema nalazili su lek u njima.Prvi put sam ih videla u kabinetu Domovodstva kod nase nastavnice koja je imala neku vrstu tumora,bila je celava usled hemoterapija-proslo je vec vise od 20 god. a ona seta paraunuke.
a sad par reci za one sa VELIKIM slovima
[b]sram da vas bude da se grebete kod naroda koji mozda sve izgubio u bitkama sa bolescu a samo nada i vera im ostala.Pa vece nagrade od zahvalnosti i dobrog,toplog slova NECETE dobiti.[/b]Vasa savest je vase vlasnistvo pa ga cuvajte-necete imati para da vam se vrati. "blu ce biti lakat da se ugruzes al ga neces moci da dohvatis"
Moji su na intenzivnom razmnozavanju,trasim jos,srecno svima u poduhvatima. Ne odustajte-isplati ce vam se

#205: Re: Kefir Autor: VeljanovicLokacija: Kragujevac PošaljiPoslato: Čet Dec 10, 2009 4:03 pm
    ----
Cmok

#206: Re: Kefir Autor: VojvodaLokacija: Predejane-Motel-Predejane PošaljiPoslato: Čet Dec 10, 2009 4:22 pm
    ----
Ako nekom treba kefir i kombuha neka se jave , ne prodajem nego poklanjam. Nenad.

#207: Re: Kefir Autor: kirinaLokacija: mladenovac PošaljiPoslato: Čet Dec 10, 2009 7:43 pm
    ----
Veljanovicu da li nastavljas sa konzumiranjem istih,lepo izgledaju i.....ukusno

#208: Re: Kefir Autor: VeljanovicLokacija: Kragujevac PošaljiPoslato: Pet Dec 11, 2009 1:33 pm
    ----
Ha, ha, meni su uginule, mada sam ih stalno upotrebljavala. Nisu vecne.
Evo ove su pecurke koje su za pravljenje kefira. Mogu da budu i bele. Gledala sam kako ih nalaze ispod balega Cmok

#209: Re: Kefir Autor: VojvodaLokacija: Predejane-Motel-Predejane PošaljiPoslato: Sub Dec 12, 2009 5:17 pm
    ----
Moram nesto da vam objasnim jer pojedinci [ne vredjam ] pojma nemaju sta je kombuha a sta kefir. Molim za paznju. Pravi kefir se jedino na najbolji moguci nacin razmnozava i ima najacu moc kada se nalazi u kobiljem mleku ali posto nemamo konja pa ni kobila onda u obicno kravlje mleko. Kefir je od takve supstance slican je i kombuhi jer moze da zivi u bilo sta tj. u bilo kakvoj organskoj materiji. Zamislite parce kefira staviti u svez sok brusnica,borovnica i ribizli. Naravno bice crven i posle pranja ce biti crven. Kefir mozete drzati i u caju i u ,,zejtinu i u sircetu,, Nema tu nikakvih pravila. A na primer kombuha. Ona se stavlja u zivotni prostor cija se tecnost koristi za pice ili mazanje. Kefir se prenosi razmnozavanjem tj. deobom isto i kombuha samo cepljenjem po sirini.Kombuhu moze svako da ima samo malo truda.Necete mi verovati ali probajte. Sta je zapravo kombuha ,neko kaze pecurka a neko gljiva . Nije ni jedno ni drugo. Kombuha predstavlja jaku koncentraciju kvasnih gljivica sredine u kojoj je nastala . Moze da sama po sebi nastane svuda tj. u svim tecnostima sklonim vrenju i kiseljenju. Prost primer.. Uzmite casu [plasticnu] i u njoj sipajte 1 kasicicu secera a zatim do pola case cisto jabukovo -belo sirce. Zatvorite gazicom i ostavite na temperaturi iznad 15 stepeni. Za oko 30 dana imacete lepu providnu malu kombuhu koju izvadite i stavite u tecnost koju cete koristiti. Nista posebno. Probajte pa ako ne uspete svima cu vam poslati male kombuhe. Ne zaboravite kad je perete vodite racuna da ne ode neki deo u sudoperu jer sam imao strasnih muka dok sam posle nekoliko meseci otpusio. Znaci razmnozava se svuda gde ima uslova za kiseljenje i vrenje. Pozdrav Nenad.

#210: Re: Kefir Autor: cvekarkaLokacija: Prilep Makedonija PošaljiPoslato: Sub Dec 12, 2009 6:06 pm
    ----
I jas go znam ova za kombuxata vnimatelno da se cedi ,prefrla vo sad da ne pojde vo odvodot bidejki i tamu ke uspeva,poznata mie kambuhata. Pozdrav i od mene.



-> Lekovito i začinsko bilje

Sva vremena su GMT + 1 sat

Idi na stranu: Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23  Sledeća  :| |:
Strana 14 od 23