Nerro citat: |
Sutra šaljem recept za Pivo od đumbira. Piće je fantastično, a naročito leti kad su ogromne vrućine. |
Nerro citat: |
Ma nijeeee tako. Ajd sad ću ga ukuckam. Isečak iz knjige "Srećni dani uz Goli ručak" J.Oliver Đumbirovo pivo bez muke Đumbirovo pivo mi je jedna od najdražiš stvari na svetu, naročito kada krenu letnje vrućine. Ništa ne izgleda tako seksi na vreli letnji dan kao bokal ledenog đumbirovog piva pored spremnog roštilja i .....(prim.autora). Za spravljanje klasičnog đumbirovog piva koriste se fermenti koji su mnogo dobri, ali sporo rade, pa sam smislio način da se isti rezultat dobije gotovo trenutno. Elem... za 4-6 osoba - 140 gr svežeg đumbira - 4 kašike nerafinisanog šećera od trske - 2-3 limuna - 1 l gazirane mineralne vode ili soda-vode - listići sveže nane Prvo grubo narendajte đumbir - ne morate ga ljuštiti. Narendani đumbir i dobijeni gusti sok prebacite u činiju i pospite nerafinisanim šećerom. Oljuštite koru sa 2-3 limuna, ubacite je u posudu, pa sve zajedno izgnječite i ugnjavite - ne pregrubo - tučkom od avana ili vrhom oklagije. Dovoljno je 10-15 sekundi, samo da se ukusi izmešaju. Iscedite sok iz sva 2-3 limuna i najveći deo sipajte u posudu. Dodajte mineralnu vodu. Ostavite da odstoji desetak minuta, pa probajte. Ako vam je prekiselo, dodajte malo šećera. Ako je preslatko, dodajte malo limunovog soka. Istinu govoreći ovi odnosi uvek malo variraju, pa se oslonite o sopstvano čulo ukusa. Đumbirovo pivo procedite kroz ne previše gusto sito, uspite ga u veliki bokal i dodajte mnogo leda i listiće nane. Uživajte. Izvinjavam se ako ovom receptu nije ovde mesto. |
lepisinisa citat: |
Pa gde je tu fermentacija. Ovo nije pivo nego gazirani sok. Ništa bez fermentacije . |
Sva vremena su GMT + 1 sat