:: Forums ›
detaljno
Đumbir (Zingiber)
Idi na stranu: Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20  Sledeća  :| |:
-> Lekovito i začinsko bilje

#46: Re: Djumbir Autor: VikideMarkoLokacija: Smederevo PošaljiPoslato: Uto Okt 31, 2006 2:28 pm
    ----
Evo uspela sam da pronadjem recept. Malo je egzoticnog ukusa, pa kome se dopadne. To je onaj "kako postati strpljiv" recept.
U vecoj posudi prokuvati 4,5 l vode, dodati 250g svezeg djumbira (djumbir naseci pa izgnjeciti) i 1/2 kg secera. Skinuti sa vatre i ostaviti da se hladi na sobnoj temperaturi (I cekanje). Kada se ohladi dodati saku suvog grozdja (oko 100g) i promesati. Onda ostaviti da odstoji u frizideru 3 dana (II cekanje). Zatim se procedi i sipa u sterilizovane flase. I ostavi se ponovo u frizider najmanje 5-6 dana (III cekanje). Sada je spremno za konzumiranje. Ali ako nemas drustvo saCEKAS nekoga da svrati.
Ziveli.

#47: Re: Djumbir Autor: NerroLokacija: ha ha bgd PošaljiPoslato: Uto Okt 31, 2006 2:44 pm
    ----
Ha ha ha, a mene si kritikovala da sam "čekalica". Ha ha ha Wink

#48: Re: Djumbir Autor: LjubinkaLokacija: Beograd PošaljiPoslato: Uto Okt 31, 2006 6:29 pm
    ----
Nerro citat:
Ha ha ha, a mene si kritikovala da sam "čekalica". Ha ha ha Wink

Viki ja bih zaboravila sta sam i kada pocela. Wink

#49: Re: Djumbir Autor: VeljanovicLokacija: Kragujevac PošaljiPoslato: Uto Okt 31, 2006 7:53 pm
    ----
Znate kako sam dobila onaj moj đumbir.Kupila sam origano u kesici u
C marketu. Zasejala sam celu kesicu onaj sitniš što ispadne kada se proseje.Nikao mi je đumbir.Kuvam i čaj od njega. Lep je kao začin za soseve (o kojima sam pisala, listići koji su veoma ljuti i veoma aromatični seckaju se), a te kakva lepa aroma,a pošto ima puno semena može da se gaji na malom prostoru puno, jer mnogo lepo uspeva, za celu porodicu

#50: Re: Đumbir Autor: calypsoLokacija: Nis PošaljiPoslato: Sre Nov 01, 2006 12:18 am
    ----
Hvala! Ovi nisu na hladnom, nego su naredjani pored krompira. Kupujem ako ih jos ima i probam.
Znaci treba da cekam da "proklija". Ili moze da se zakopa neko parce, pa kako bude? Wink

#51: Re: Đumbir Autor: lepisinisaLokacija: Beograd PošaljiPoslato: Sre Nov 01, 2006 1:23 am
    ----
Probaj, prvo biraj krtole koje nisu već sečene, zatim stavi krtole negde gde je toplo i svetlo i čim se pojave mali zeleni vrhovi odma u zemlju ali tako da ti vrhovi vire iz zemlje. To je to.

#52: Re: Đumbir Autor: calypsoLokacija: Nis PošaljiPoslato: Čet Nov 02, 2006 11:29 pm
    ----
O.K. TNX!!

#53: Re: Djumbir Autor: anjaLokacija: Novi Sad PošaljiPoslato: Pet Nov 10, 2006 2:57 am
    ----
A treba li djimbir oljustiti pre rendanja?
neuka sam priznajem Embarassed

#54: Re: Djumbir Autor: VikideMarkoLokacija: Smederevo PošaljiPoslato: Pet Nov 10, 2006 9:46 am
    ----
anja citat:
A treba li djimbir oljustiti pre rendanja?
neuka sam priznajem Embarassed

Nije neophodno, ali moze.

#55: Re: Đumbir Autor: lepisinisaLokacija: Beograd PošaljiPoslato: Pet Nov 10, 2006 9:20 pm
    ----
Danas moj đumbir izgleda ovako bio bi i veći da mu mačkica nije odgrizla vrh. No što je tu je.

#56: Re: Djumbir Autor: lepisinisaLokacija: Beograd PošaljiPoslato: Pet Nov 10, 2006 9:25 pm
    ----
Ovako izgleda moj đumbir danas. Bio bi i veći da mu vrh nije odgrizla mačkurdina.

#57: Re: Djumbir Autor: anjaLokacija: Novi Sad PošaljiPoslato: Pet Nov 10, 2006 9:28 pm
    ----
VikideMarko citat:
anja citat:
A treba li djimbir oljustiti pre rendanja?
neuka sam priznajem Embarassed

Nije neophodno, ali moze.
Oljustila, merci Wink ...ali kako zabada Rolling Eyes

#58: Re: Djumbir Autor: VikideMarkoLokacija: Smederevo PošaljiPoslato: Pet Nov 10, 2006 10:01 pm
    ----
anja citat:

Oljustila, merci Wink ...ali kako zabada Rolling Eyes

????
Izvini ali ne razumem sta si htela da kazes.

#59: Re: Djumbir Autor: anjaLokacija: Novi Sad PošaljiPoslato: Pet Nov 10, 2006 10:06 pm
    ----
Laughing Viki nikad nisam probala djumbir, zabada u smislu malo ima jaci miris...a tek ukus, sto je ljuuuut Shocked !

#60: Re: Djumbir Autor: lepisinisaLokacija: Beograd PošaljiPoslato: Pet Nov 10, 2006 10:50 pm
    ----
Ima jedan lep recept za čaj sa đumbirom: Đumbir skuvati u vodi zatim tako vrelom vodom preliti zeleni čaj. Sve to odstoji dvadest minuta. Čaj je odličan za zaštitu od kijavica i gripa. Podiže opšti imunitet.



-> Lekovito i začinsko bilje

Sva vremena su GMT + 1 sat

Idi na stranu: Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20  Sledeća  :| |:
Strana 4 od 20