:: Forums ›
detaljno
BIO-PROIZVODNJA POVRTARSKIH KULTURA
Idi na stranu: Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća  :| |:
-> Ratarske i povrtarske kulture

#16: Re: BIO-PROIZVODNJA POVRTARSKIH KULTURA Autor: MGrubi PošaljiPoslato: Ned Mar 04, 2007 4:00 pm
    ----
jeli o tome govori ova knjiga:
www.knjiga.hr/03.asp?c...p;ID=14561
Confused

#17: Re: BIO-PROIZVODNJA POVRTARSKIH KULTURA Autor: saltasLokacija: Rijeka PošaljiPoslato: Uto Mar 06, 2007 9:32 pm
    ----
Samo da se malo pohvalim! Krenule mi rotkvice i rikula a u zemlji su vec mrkve, blitva, kapula ljutika, motovilac, persin, celer, cesnjak.

#18: Re: BIO-PROIZVODNJA POVRTARSKIH KULTURA Autor: saltasLokacija: Rijeka PošaljiPoslato: Čet Jun 07, 2007 6:52 am
    ----
Evo slicica mog bio vrta.

#19: Re: BIO-PROIZVODNJA POVRTARSKIH KULTURA Autor: saltasLokacija: Rijeka PošaljiPoslato: Čet Jun 07, 2007 6:53 am
    ----
...

#20: Re: BIO-PROIZVODNJA POVRTARSKIH KULTURA Autor: SabrinaLokacija: Svilajnac PošaljiPoslato: Čet Jun 07, 2007 9:27 pm
    ----
Vauuu, sto je lepa basta.
I ja sam u basti od cveca posejala samo neven i prelepo se uklapa, isto kao kod tebe. Slikacu kad malo vise procvetaju.

#21: Re: BIO-PROIZVODNJA POVRTARSKIH KULTURA Autor: saltasLokacija: Rijeka PošaljiPoslato: Čet Jun 07, 2007 9:46 pm
    ----
Ima tu jos kadifica koje navodno tjeraju neke lisne usi i zjevalica, one razrahljuju zemlju. Vidi se da cak ostavljam i neki korov, npr. slatkovinu (divlji slak) koji ima sladak korjen pa oni crni crvi znaju napast njega umjesto cesnjaka i kapule.

#22: Re: BIO-PROIZVODNJA POVRTARSKIH KULTURA Autor: KingLokacija: Matavazi PošaljiPoslato: Uto Jun 26, 2007 12:23 pm
    ----
Kadificu je moja baka sadila zbog nametnika u tlu, nematode...

#23: Re: BIO-PROIZVODNJA POVRTARSKIH KULTURA Autor: SingaLokacija: Belgrade PošaljiPoslato: Uto Jun 26, 2007 2:51 pm
    ----
saltas, kako ti je uredna basta :+

a tek zemlja, kako je divne boje Ziveli a moja sva zuta, nikakva Plache

#24: Re: BIO-PROIZVODNJA POVRTARSKIH KULTURA Autor: saltasLokacija: Rijeka PošaljiPoslato: Uto Jun 26, 2007 7:38 pm
    ----
Hvala Singa! Very Happy
Zemlja je crvena, kod nas se zove crljenica ali nije bas plodna jer u njoj ima jako puno kamenja a ako ga izvadis dobijes tvrdu masu iz koje nista ne moze rast. Treba ju cesto rahliti i gnojiti.

#25: Re: BIO-PROIZVODNJA POVRTARSKIH KULTURA Autor: SingaLokacija: Belgrade PošaljiPoslato: Uto Jun 26, 2007 7:42 pm
    ----
ko bi rek'o, a deluje tako plodno Shocked Wink

jel ono gore kupus ili karfiol?

#26: Re: BIO-PROIZVODNJA POVRTARSKIH KULTURA Autor: saltasLokacija: Rijeka PošaljiPoslato: Uto Jun 26, 2007 7:44 pm
    ----
Brokul!

#27: Re: BIO-PROIZVODNJA POVRTARSKIH KULTURA Autor: NerroLokacija: ha ha bgd PošaljiPoslato: Čet Jul 12, 2007 5:11 pm
    ----
Ljudi pre neki dan sam upoznala čoveka koji se bavi bio proizvodnjom povrtarskih biljaka i to onih retkih (artičoke, brokoli, bamija, bob, špargla, prokelj, rabarbara, endivija, kineski kupus, čičoka, tikve Lagenarije, čajota...i razne druge) i naravno klasične povrćke.

Ako neko želi da naruči semenke i to može. Ali da ja ne pravim ovde reklamu, ko je zainteresovan neka mi se javi na PP.

Ja sam danas dobila od njega bamije i momordike- gorke tikvice -oduševila sam se. O ovim tikvicama će biti reči na Lekovitom bilju. Bye Bye

#28: Re: BIO-PROIZVODNJA POVRTARSKIH KULTURA Autor: PanchoVilla PošaljiPoslato: Sre Avg 01, 2007 9:23 pm
    ----
Svidja mi se tema pa sam hteo da se nadovezem jednim pitanjem. Zanima me u kojoj meri je vestacko djubre stetno za coveka? Pored kuce imam plac sa bashtom i do sada nisam koristio skoro nikakvo djubrivo (samo kompost), poshto sam zeleo da povrce bude cisto, tj. da bude uzgajano bez pesticida, herbicida, fungicida pa i veshtackog djubreta. I uvek je bilo dovoljno svega, tako da se pijac ne posecuje. Smile Nije mi bitna velicina ploda, vec mi je bitno saznanje da je plod zdrav. Sada sam mislio da dodam malo vestackog djubreta, cisto da vidim razliku. U pitanju su kornishoni. Ima li svrhe djubriti ih sada? Ima dosta sitnih plodova, pa mislim da bez nekog djubrenja nece moci da napreduju.

#29: Re: BIO-PROIZVODNJA POVRTARSKIH KULTURA Autor: kamasutraLokacija: strumica,MK PošaljiPoslato: Pet Avg 03, 2007 7:40 pm
    ----
Mogao bi da probas , najvise da bi zadovoljio svoju radoznalost. Vestacko djubre vise moze biti stetno za same biljke ako se pretera a za coveka nema neku stetnost. U svakom slucaju kompost je idealno djubre. mogao bi nadjubriti jedan deo sa vestackim djubretom u kom je najvisi procent kalijuma, a jedan deo nek ostane sa kompostom , pa ces videti razliku.

#30: Re: BIO-PROIZVODNJA POVRTARSKIH KULTURA Autor: bastical PošaljiPoslato: Ned Avg 05, 2007 8:45 pm
    ----
Da li neko moze da mi da informaciju o tome koliko je na nasem trzistu trazeno eko povrce i voce. Naravno, zanima me i kako to funkcionise na stranom trzistu i kako individualni proizvodjac moze da proda svoj eko proizvod napolju? Da li tu ima ikakve zarade?



-> Ratarske i povrtarske kulture

Sva vremena su GMT + 1 sat

Idi na stranu: Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća  :| |:
Strana 2 od 5