Aki citat: |
Ja sam imao tri semenke avocada, sve sam stavio direktno u zemlju (obicna zemlja za cvece) i sve tri su nikle za manje od mesec dana. Jednu sam poklonio, a druge dve su mi toliko velike da dotacinju plafon. Moje misljenje je direktno u zemlju, a sigurno postoje i drugacija iskustva :D |
Mary Jo citat: |
saksija ne mora da bude mnogo siroka, ali mora da bude duboooooka. mozda za pocetak je najbolje da secnes flasu od kisele vode. Obavezno napravi bar 4 rupe ispod. Koscicu zasadi tako da 2/3 bude u zemlji, a 1/3 da viri. I dosta svetla i naravno - vlazna zemlja. Srecno I ne pokusavaj da je sadis u bastu |
-Ivan-xcv- citat: |
Odrali su me danas u Metrou za jedan mali primerak... Svejedno isecem ga ja da probam, kad ono meso boje koje je i kora... Ja pogledam na netu ono sve ili bele ili zuckaste...dok je koscica bila normalne braon boje...E sad me zanima da li je on mnogo prezreo...pa se ubudjao...ili sta??Ja sam svejedno zasadio i to u neku obicnu glinenu saksiju jer me stvarno mrzelo da secem, a i nisam siguran da li uopste valja taj avokado...Koscica je oko 3-4 cm velicina...Inace ukus mu je bio nikakav |
-Ivan-xcv- citat: |
Hahaha, ne mogu da verujem... Stvarno nisam znao da se ne jede "živ"...pa čekaj jel to voće ili povrće da se sprema sa začinima??? A to što je zeleno meso, a ne belkasto, šta znači? Kad sam se već zeznuo, kaži mi sa čime ga spremaš?? Inače sam pročitao sve stranice...možda ne baš toliko pažljivo pošto se trudim da čitam sve zanimljive teme |
Sva vremena su GMT + 1 sat