:: Forums ›
detaljno
Avokado (Persea Americana)
Idi na stranu: Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22  Sledeća  :| |:
-> Voće

#151: Re: Avokado (Persea Americana) Autor: kuchlarLokacija: tetovo makedonija PošaljiPoslato: Ned Nov 07, 2010 5:49 pm
    ----
nema sanse Smile

#152: Re: Avokado (Persea Americana) Autor: -Ivan-xcv-Lokacija: Niš PošaljiPoslato: Ned Feb 13, 2011 3:22 pm
    ----
Procitao sam u ovoj temi da ne mora semenka da se stavlja u vodu da bi pustila koren...pa da pitam-jel bolje da se stavi u vodu dok ga ne pusti ili odmah u zemlju?Vidim da ima razlicitih misljenja o toj temi...
Ako se stavi u vodu, za koliko vremena bi trebalo da semenka izbaci koren, ili da napukne na pola?

#153: Re: Avokado (Persea Americana) Autor: AkiLokacija: Kruševac/Srbija PošaljiPoslato: Ned Feb 13, 2011 4:12 pm
    ----
Ja sam imao tri semenke avocada, sve sam stavio direktno u zemlju (obicna zemlja za cvece) i sve tri su nikle za manje od mesec dana. Jednu sam poklonio, a druge dve su mi toliko velike da dotacinju plafon. Moje misljenje je direktno u zemlju, a sigurno postoje i drugacija iskustva Very Happy :D

#154: Re: Avokado (Persea Americana) Autor: -Ivan-xcv-Lokacija: Niš PošaljiPoslato: Ned Feb 13, 2011 6:25 pm
    ----
Aki citat:
Ja sam imao tri semenke avocada, sve sam stavio direktno u zemlju (obicna zemlja za cvece) i sve tri su nikle za manje od mesec dana. Jednu sam poklonio, a druge dve su mi toliko velike da dotacinju plafon. Moje misljenje je direktno u zemlju, a sigurno postoje i drugacija iskustva Very Happy :D

Ok, hvala ti....mada bih sacekao jos neko misljenje, ali kojih dim. bi mogla da bude saksija (minimalno)...Kojih je uopste dim. semenke?Znam da je velika... Very Happy

#155: Re: Avokado (Persea Americana) Autor: Mary JoLokacija: Beograd PošaljiPoslato: Ned Feb 13, 2011 7:13 pm
    ----
saksija ne mora da bude mnogo siroka, ali mora da bude duboooooka. mozda za pocetak je najbolje da secnes flasu od kisele vode. Obavezno napravi bar 4 rupe ispod. Koscicu zasadi tako da 2/3 bude u zemlji, a 1/3 da viri. I dosta svetla i naravno - vlazna zemlja. Srecno Sunce sija Bye Bye
I ne pokusavaj da je sadis u bastu Wink Bye Bye

#156: Re: Avokado (Persea Americana) Autor: -Ivan-xcv-Lokacija: Niš PošaljiPoslato: Ned Feb 13, 2011 9:16 pm
    ----
Mary Jo citat:
saksija ne mora da bude mnogo siroka, ali mora da bude duboooooka. mozda za pocetak je najbolje da secnes flasu od kisele vode. Obavezno napravi bar 4 rupe ispod. Koscicu zasadi tako da 2/3 bude u zemlji, a 1/3 da viri. I dosta svetla i naravno - vlazna zemlja. Srecno Sunce sija Bye Bye
I ne pokusavaj da je sadis u bastu Wink Bye Bye

Hehe, bastu nemam i da hocu Very Happy
Ima svetla, ima vode...ali ja bih da nadjem neku dublju saksiju...ima kod mene na pijaci sigurno...
Nameravam da ga zasadim u nedelju (sledecu)...dok nabavim sredstva...posto me moji vec zezaju za limun i grejp...tako da... Da ostavim koscicu da se osusi ili mogu da ga kupim u nedelju pa odmah u zemlju??
Jel moze obicna zemlja za cvece, mada imam i neku staru zemlju sa peskom?

#157: Re: Avokado (Persea Americana) Autor: Mary JoLokacija: Beograd PošaljiPoslato: Ned Feb 13, 2011 9:21 pm
    ----
Mozes u tu sa peskom, a moze i u obicnu. Mislim da je bolje da je koscica sveza ali!!! plod mora da je mekan tek je onda zreo. Ako uzmes tvrd moras da ga ostavis da sazri. Posto izvadis koscicu moras dobro da je ocistis od "mesa" i da je operes Bye Bye

#158: Re: Avokado (Persea Americana) Autor: -Ivan-xcv-Lokacija: Niš PošaljiPoslato: Ned Feb 13, 2011 9:52 pm
    ----
Onda cu sutra da odem da vidim kakvi su plodovi u Maxiju pa da vidim kada da ga kupim.Hvala ti... Bye Bye

#159: Re: Avokado (Persea Americana) Autor: -Ivan-xcv-Lokacija: Niš PošaljiPoslato: Ned Feb 20, 2011 3:10 pm
    ----
Odrali su me danas u Metrou za jedan mali primerak...
Svejedno isecem ga ja da probam, kad ono meso boje koje je i kora... Shocked Shocked
Ja pogledam na netu ono sve ili bele ili zuckaste...dok je koscica bila normalne braon boje...E sad me zanima da li je on mnogo prezreo...pa se ubudjao...ili sta??Ja sam svejedno zasadio i to u neku obicnu glinenu saksiju jer me stvarno mrzelo da secem, a i nisam siguran da li uopste valja taj avokado...Koscica je oko 3-4 cm velicina...Inace ukus mu je bio nikakav Mad Mad

#160: Re: Avokado (Persea Americana) Autor: Mary JoLokacija: Beograd PošaljiPoslato: Ned Feb 20, 2011 6:48 pm
    ----
-Ivan-xcv- citat:
Odrali su me danas u Metrou za jedan mali primerak...
Svejedno isecem ga ja da probam, kad ono meso boje koje je i kora... Shocked Shocked
Ja pogledam na netu ono sve ili bele ili zuckaste...dok je koscica bila normalne braon boje...E sad me zanima da li je on mnogo prezreo...pa se ubudjao...ili sta??Ja sam svejedno zasadio i to u neku obicnu glinenu saksiju jer me stvarno mrzelo da secem, a i nisam siguran da li uopste valja taj avokado...Koscica je oko 3-4 cm velicina...Inace ukus mu je bio nikakav Mad Mad

Ahahaha Kad neces da citas sta smo pisali na prethodnim stranama. Avokado bez zacina je dobar za kozmetiku kao masku na lice Wink , a inace... ja kad ga spremim - nema te kolicine koje ne mozemo da pojedemo. Nici ce. i iznenadices se kada se "semenka"otvori kojom brzinom pocinje da raste. Bye Bye

#161: Re: Avokado (Persea Americana) Autor: -Ivan-xcv-Lokacija: Niš PošaljiPoslato: Ned Feb 20, 2011 9:23 pm
    ----
Hahaha, ne mogu da verujem...
Stvarno nisam znao da se ne jede "živ"...pa čekaj jel to voće ili povrće da se sprema sa začinima???
A to što je zeleno meso, a ne belkasto, šta znači? Sad
Kad sam se već zeznuo, kaži mi sa čime ga spremaš?? Wink
Inače sam pročitao sve stranice...možda ne baš toliko pažljivo pošto se trudim da čitam sve zanimljive teme Bye Bye Bye Bye

#162: Re: Avokado (Persea Americana) Autor: Mary JoLokacija: Beograd PošaljiPoslato: Pon Feb 21, 2011 12:11 am
    ----
-Ivan-xcv- citat:
Hahaha, ne mogu da verujem...
Stvarno nisam znao da se ne jede "živ"...pa čekaj jel to voće ili povrće da se sprema sa začinima???
A to što je zeleno meso, a ne belkasto, šta znači? Sad
Kad sam se već zeznuo, kaži mi sa čime ga spremaš?? Wink
Inače sam pročitao sve stranice...možda ne baš toliko pažljivo pošto se trudim da čitam sve zanimljive teme Bye Bye Bye Bye

Bila sam ubedjena da sam na temi negde dala recept pripreme avokada posto se neko zalio da mu se ukus nije dopao Blink ovo je malo off ali mozda ce jos nekome koristiti kad vec pokusavamo da gajimo avokado.
plod mora da je mekan. Nije problem cak ako je kora spolja potamnela. Ta se kora oljusti. Meso zrelog ploda je svetlo zeleno, samo oko koscice je belicasto. Sve se to izgnjeci dobro viljuskom, doda se jako, jako sitno iseckan crni luk, sok od limuna i malo se posoli. Ne dodaje se nikakvo ulje - ni obicno, ni maslinovo jer sam plod sadrzi dovoljno masnoce. Sve se dobro izmesa. Mi kod kuce ga obicno mazemo na krislu hleba i ne umemo da stanemo Very Happy


Poslednji izmenio Mary Jo dana Sub Feb 26, 2011 4:59 pm, izmenjeno ukupno 1 puta

#163: Re: Avokado (Persea Americana) Autor: drveniLokacija: Novi Sad PošaljiPoslato: Pon Feb 21, 2011 7:45 am
    ----
Mary ovo moram da probam. Smile Ja sam takođe degustirao avokado "bez začina" i zamalo nisam povratio. Ukus je očajan, kao da jedete sam margarin. Čuo sam da avokado može i u voćne salate.

#164: Re: Avokado (Persea Americana) Autor: -Ivan-xcv-Lokacija: Niš PošaljiPoslato: Pon Feb 21, 2011 9:23 am
    ----
Zanimljiv recept... Skakucu
Evo jedno pitanje=>Jel posto mu treba stalno vlazna zemlja da mu sipam vodu u tacnu ispod, pa da sam upija kad i koliko mu treba ili da ga polivam?To pitam jer mi je malo problem kad sam ga polio prvi put, zemlja se malo "raspala" i otrkila semenku Very Happy Very Happy

#165: Re: Avokado (Persea Americana) Autor: Kasijana PošaljiPoslato: Sub Feb 26, 2011 12:06 pm
    ----
Jel ovo ok sto raste ovako crvenkasto, ili treba da bude zeleno...? Huh




-> Voće

Sva vremena su GMT + 1 sat

Idi na stranu: Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22  Sledeća  :| |:
Strana 11 od 22