Bluneta citat: |
Mene su starije domaćice naučile da je za džem (kao i za ajvar) najvažnije da bude dobro ukuvan, tj. maksimalno oslobodjen vode. Onda se još sipa u vrele tegle i odmah zatvori, tako da se hladjenjem stvori vakuum, i nema nikakvih problema! (Osim što posle jedva otvorite teglu!) Lično sam se uverila da su džem i ajvar, na ovaj način ostavljeni, potpuno sveži do marta naredne godine, a za dalje ne znam jer uvek sve pojedemo! |
yt1ecp citat: |
Nisam nasao, pa, moram da pitam, ako iko zna: KAKO DA OSUSIM SMOKVE, PA, KAD DODJE ZIMA, DA SE SECAM LETA? Salu na stranu, zna li neko kako se suse smokve? |
Mladi_Biljar citat: |
Da li neko zna i kako se pravi med od bagremovog cveta? Bagrem je procvetao, pa bih da probam... |
Sva vremena su GMT + 1 sat