:: Forums ›
detaljno
PROIZVODNJA VOCNIH RAKIJA, VINA
Idi na stranu: Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  Sledeća  :| |:
-> Voće

#76: Re: PROIZVODNJA VOCNIH RAKIJA, VINA Autor: SaškaLokacija: Novi Sad PošaljiPoslato: Uto Mar 25, 2008 3:43 pm
    ----
Možda je za tebe Mirjana rakija od breskve (koja jeste inače prava rakija) prava žestina, ali to nije generalno za sve žene.

#77: Re: PROIZVODNJA VOCNIH RAKIJA, VINA Autor: p.bataLokacija: Jugo-zapadna Backa PošaljiPoslato: Pet Mar 28, 2008 4:59 pm
    ----
Ako neko ima pitanje u vezi rakije od visanja, slobodno neka ptia. Rado cu pomoci sa svojim znanjem jer vec dugi niz godina pecem rakiju od visanja kojom se ponosim i nema joj ravne!

#78: Re: PROIZVODNJA VOCNIH RAKIJA, VINA Autor: mirjanagoranLokacija: Novi Sad PošaljiPoslato: Čet Maj 08, 2008 11:31 pm
    ----
da li neko zna sta je sve potrebno da bi se neko registrovao kao proizvodjac rakije?

#79: Re: PROIZVODNJA VOCNIH RAKIJA, VINA Autor: orcka PošaljiPoslato: Pon Maj 26, 2008 7:54 pm
    ----
Da li zna netko kako se pravi vino od bazge

#80: Re: PROIZVODNJA VOCNIH RAKIJA, VINA Autor: JechamLokacija: Smederevo PošaljiPoslato: Pon Maj 26, 2008 9:32 pm
    ----
Vino od zove (bazge) 9.post na sledecoj strani
www.svetbiljaka.com/Fo...ovina.html

#81: Re: PROIZVODNJA VOCNIH RAKIJA, VINA Autor: JechamLokacija: Smederevo PošaljiPoslato: Pon Maj 26, 2008 9:32 pm
    ----
ili www.svetbiljaka.com/Fo...ovina.html

#82: Re: PROIZVODNJA VOCNIH RAKIJA, VINA Autor: orcka PošaljiPoslato: Sre Maj 28, 2008 7:47 pm
    ----
Ovo je super ali trebao bi sada recept od cvijetova

#83: Re: PROIZVODNJA VOCNIH RAKIJA, VINA Autor: Bagrem PošaljiPoslato: Sre Maj 28, 2008 8:40 pm
    ----
Da li neko zna kako da napravim kvalitetnu rakiju od duda?

#84: Re: PROIZVODNJA VOCNIH RAKIJA, VINA Autor: JechamLokacija: Smederevo PošaljiPoslato: Sre Maj 28, 2008 9:22 pm
    ----
Bagrem citat:
Da li neko zna kako da napravim kvalitetnu rakiju od duda?
Oberes dud, plodove malo izmuljas i stavis u neki sud na vrenje. Kad proces bude gotov peces kao i vecinu drugih rakija(loza , sljiva ,visnja...).

#85: Re: PROIZVODNJA VOCNIH RAKIJA, VINA Autor: Bagrem PošaljiPoslato: Sre Maj 28, 2008 9:39 pm
    ----
A da li treba da dodajem vodu u bure u koje cu skupljati dud?

#86: Re: PROIZVODNJA VOCNIH RAKIJA, VINA Autor: šulc PošaljiPoslato: Čet Maj 29, 2008 11:04 am
    ----
Pozdrav svima...
Duže vremena samo čitam, ne usuđujem se uplitati jer ne posjedujem neko iskustvo, ali voljan sam učiti.
Probao sam raznih vina od jagodastog voća i najbolje meni je kupinovo.
Pošto posjedujem jednu manju plantažu jagode, kupine i maline, probat ću po vašim receptima i savjetima napraviti koji litar.
Jedino mi nije jasno gdje nabaviti i kako se zove taj mjerni uređaj kojim se provjerava nivo šećera.....
Unaprijed hvala.

#87: Re: PROIZVODNJA VOCNIH RAKIJA, VINA Autor: JechamLokacija: Smederevo PošaljiPoslato: Čet Maj 29, 2008 3:22 pm
    ----
Da nije mozda sirometar(merenje kolicine secera u siri-vinu) meri gustinu tecnosti. Ima ga kupiti skoro na svakom buvljaku.

#88: Re: PROIZVODNJA VOCNIH RAKIJA, VINA Autor: p.bataLokacija: Jugo-zapadna Backa PošaljiPoslato: Pet Maj 30, 2008 11:47 am
    ----
Bagrem citat:
A da li treba da dodajem vodu u bure u koje cu skupljati dud?
Kada stavis u posudu u kojoj ce se odvijati vrenje plodove koje si sakupio onda naspes i vode, u zavisnosti od kolicine plodova i vise ne dosipaj osim ako primetis da je previse gusto! Ako pravis pravu dudovacu onda ne bi trebalo dodavati secera ali sve do 3% se tolerise. Vazno je da se samo jednom dnevno kom promesa i to obicno ujutru i ako mislis da dodajes jos plodova dok god opada onda je ptorebno da i to radis svakog dana, znaci svaki dan po jednu kofu dudova (ili koliko imas) treba da dodas i sve tako dok ne odlucis da prekines sa sakupljanjem ili ne primetis da je kom preradio. Tada je potrebno sacekati da kom stane i isti dan peci rakiju, u slucaju da dodajes secer onda bi njega trebalo staviti nekih 3 dana pre nego sto ce kom stati (ako ne znas kako to izgleda dovedi nekoga ko se razume) i to je to sto se tice sakupljanja! A sto se tice pecenja to je druga prica, treba paziti da vatra ne bude jaka i da stalno mesas da ne bi zagoreo kom i onda ce ti smrdeti sva rakija. I naravno, moras je ostaviti dosta jaku jer dudovaca sama po sebi ima dosta jak miris. I nemoj da ocekujes vise od 5 litara dobre rakije od 100 litara koma!

#89: Re: PROIZVODNJA VOCNIH RAKIJA, VINA Autor: p.bataLokacija: Jugo-zapadna Backa PošaljiPoslato: Pet Maj 30, 2008 11:49 am
    ----
A da, da napomenem, za rakiju su najbolji plodovi koji sami otpadnu jer su onda sigurno sazreli, sve ostalo sto se ubere veoma je moguce da je zeleno i time ces upropastiti rakiju. A obavezno je i staviti ciste plodove, tj. bez lisca, grancica i slicnih primesa!!!

#90: Re: PROIZVODNJA VOCNIH RAKIJA, VINA Autor: Bagrem PošaljiPoslato: Pet Maj 30, 2008 8:43 pm
    ----
Hvala.
Jedan savet u vezi skupljanja: nemojte skupljati dud rukama jer je tome nikad kraja Znoji se i ruke bude plave nekoliko dana (ako je u pianju crni dud), nego ispod drveta duda rasiriti jedan ili vise najlona i kada napada dovoljno duda pocistiti metlom u lopatom skupiti.



-> Voće

Sva vremena su GMT + 1 sat

Idi na stranu: Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  Sledeća  :| |:
Strana 6 od 18