Fatka citat: |
Evo da i ja nesto izvadim iz skrinje svoje.Za jacanje imuniteta uzmi 50 listica cuvarkuce i samelji.sok iscijedi i dodaj meda pa dobro izmjesaj.svako jutro uzmi po jednu malu kasicicu prije jela. |
Pljoska citat: |
1 cvekla( srednja velicina) 3 mrkve srednje pola limuna Sve se samelje na sokovnik i pije se 10 dana natasto.Poslje se pauzira i onda moze opet.Probajte!!! |
Maja_J citat: |
Dovoljna je kašičica dnevno! (Nikad me(N)talna!) |
Maja_J citat: |
Ja imam sličnu stvar ali radi se da traje duže i uzima se jednom dnevno! Pomeša se ravnomerno domaći med, cvekla i šargarepa i, ko voli, narenda unutra malkice korena rena (hrv. hrena ), od njega malo "zarezi"! Dovoljna je kašičica dnevno! (Nikad me(N)talna!) |
kikca citat: |
Ja sam čula da je prirodni jabučni ocat također jako dobar za skidanje masnoća u krvi. Nažalost ne znam kako se koristi. Navodno par žlica izmješati s vodom i piti (ne znam kad ni, koliko). Ako tko zna nek napiše. |
dona citat: |
Molim ako neko zna neku dijetu o masnoci u krvi da napise jer moj ncak ima to al je vrlo mlad oko 21 godinu,pa sam vrlo zabrinuta .Unapred hvala |
silvy citat: |
Jedan od proverenih a jednostavnih resenja za povisenu masnocu u krvi: Kapi od articoke. Ima ih u svakoj apoteci po vrlo pristupacnoj ceni. Uzima se po uputstvu sa kutije. Mislim da je 30 kapi pre svakog glavnog obroka. Provereno, samo treba biti uporan. |
pink_panther citat: |
Ja nisam uzela ni jednu jedinu hemiju... i nemam nameru... i vidim da nisam pogresila... Uostalom, jako se razlikuje dijeta sa povecanim mastima HDL ili LDL (to su one dobre i lose masti) ili povecani trigliceridi... Tu smo se moj dragi i ja razilazili oko ishrane... To prvo i pre svega treba utvrditi i razgraniciti! I sto rece Morib, dijeta je verovatno dozivotna... ali nije tako strasno kad se naviknes... i kad se malo bolje raspitas, vecina nas ima slicnih problema... |
xslatkaxmalax citat: |
hmmmmmmmm ok nije to lose...... ali ima jos nego ista dobro sto bi moglo pomoci ? |
nikomici citat: |
Ako se odlučite za kombinaciju sa cimetom, morate voditi računa da niste slučajno punokrvi ili lako uzbudljive prirode, u tom slučaju imaćete dodatnih problema. Nadam se da ćete koristiti koru cimeta, jer se ona upotrebljava za lek, a ne mleveni cimet koji se dobija iz drugog tj unutrašnjeg dela biljke i služi isključivo kao začin. Svrha mlevenog (što bi rekli cimeta iz kesice) može se postići ako se koristi u kombinaciji sa medom (2:3 u kašičicama) kažu da ova kombinacija skida holesterol u momentu za 10%, ali (to prokleto ali) u istom momentu se drastično smanjuje i nivo šećera u krvi....... |
nikomici citat: |
Grejp ne da ne treba uzimati sa lekovima za skidanje masnoće, nego molim da svako ko preporuči nekome korišćenje ovog agruma OBAVEZNO napomene da se ni u ludilu ne sme uzimati ukoliko je potrebno u nekom momentu piti antibiotike. KOMBINACIJA GREJP-ANTIBIOTIK može dovesti do fatalnog ishoda. Na većini antibiotika u svetu farmaceuti to i navode kao vrlo važno upozorenje. Ups, zaboravi da kažem, da ako se za ovu kombinaciju sa grejpom odlučite onda potražite crveni grejp. |
nikomici citat: |
Ako se odlučite za kombinaciju sa cimetom, morate voditi računa da niste slučajno punokrvi ili lako uzbudljive prirode, u tom slučaju imaćete dodatnih problema. Nadam se da ćete koristiti koru cimeta, jer se ona upotrebljava za lek, a ne mleveni cimet koji se dobija iz drugog tj unutrašnjeg dela biljke i služi isključivo kao začin. Svrha mlevenog (što bi rekli cimeta iz kesice) može se postići ako se koristi u kombinaciji sa medom (2:3 u kašičicama) kažu da ova kombinacija skida holesterol u momentu za 10%, ali (to prokleto ali) u istom momentu se drastično smanjuje i nivo šećera u krvi....... |
mikalja citat: | ||
Kako onu koru istruzesh kad je uuuzasno tvrda? A cimet u kesicama koriste svi ooodavno pa i ja za skidanje shecera u krvi i ne koristi se sa medom mozesh s`chim hocesh .Ja ga stavljam u jogurt kako bi sa medom a da se koristi za skidanje shecera ma daj |
nikomici citat: | ||||
Mislila sam samo da doprinesem dobronamernim savetom i nadam se da će nekom značiti.... Za lek se upotrebljava samo kora, a ostali delovi kao zacini. Koru možete istucati u avnu ili ga kako većina radi istrugati na rende (zavisi koji lek spravljate) Prah u kesici ne može imati ista svojstva jer je lagerovan ko zna gde pre pakovanja u kesice, a u kesicama se vuče po kojekakvim magacinima i u obliku praha proveo ko zna koliko vremena te je možda i verovatno izlapio za lek, što se ne odnosi na njegova začinska svojstva kao poboljšivač ukusa. Plodovi se ne jedu, iz njih se istiskuje vosak za mirisave svetiljke. Iz listova koji se stavljaju u jela kao zacin ( slicno i lovoru), istiskuje se ulje od kojega se pravi cimetova voda i tinktura. To ulje jako žari, pa i samo jedna kap izaziva upalu ako padne na kožu. Ako se kapi ulja prevuku šecerom dobija se tzv. "cimetov konfekt" ili "sanalet", koji se koristi za jacanje želuca. Vanjska kora drveta nema lekovitih svojstava. Koristan je samo njen unutrasnji, svetloružicasto-smedji deo. Ako je kora na jeziku gorka, onda to nije cimet, nego neka druga kora. Zbog tanina se primenjuje i kao lek protiv proliva. Cimet je aromatik, korigens, hemostatik, stomahik, nervinum, adstrigens i dezinficijens probavnih organa. Punokrvni i lako uzbudljivi ljudi ga ne podnose. Cimet jaca srce i želudac, oživljuje živce i osvežava krv, pomaže kod slabe probave, stvaranja previše kiseline i sluzi u želucu, kod grcevitog povracanja, krvavih proliva, krvarenja iz materice, te kod prejake i preduge menstruacije ili posle porodjaja, stimulise mokrenje i deluje protiv gihta....... itd. ali to već nije tema ovog naslova. --------- Sigurno se neće koristiti za skidanje šećera u kombinaciji sa medom, upozorenje se odnosi na one koji imaju normalan i nizak šećer i kaže se da se vodi računa jer može dovesti do pada šećera, to se sigurno ne odnosi na Vas |
Jasbi citat: | ||
Od čega zavisi to "može"? Evo ja piskaram i čutuckam postove.... |
nikomici citat: |
Ako se odlučite za kombinaciju sa cimetom, morate voditi računa da niste slučajno punokrvi ili lako uzbudljive prirode, u tom slučaju imaćete dodatnih problema. Nadam se da ćete koristiti koru cimeta, jer se ona upotrebljava za lek, a ne mleveni cimet koji se dobija iz drugog tj unutrašnjeg dela biljke i služi isključivo kao začin. Svrha mlevenog (što bi rekli cimeta iz kesice) može se postići ako se koristi u kombinaciji sa medom (2:3 u kašičicama) kažu da ova kombinacija skida holesterol u momentu za 10%, ali (to prokleto ali) u istom momentu se drastično smanjuje i nivo šećera u krvi....... |
nikomici citat: |
E pa Miva, lepo pošalji prijateljicu u biljnu apoteku da nabavi kapi od artičoke za skidanje triglicerida i holesterola ne postoji ništa bolje, veruj na reč ja probala...... normalno tu je i malo umerenija hrana...... |
Sva vremena su GMT + 1 sat