savamansas citat: |
isti je kao onat iz tempa. |
savamansas citat: |
jeste bolja nego iz tempa zato sto mozes da je doteras po svom ukusu. Meni je konkretno problem da mi se izgube oni mehurici kao kod sampanjca prilikom procedjivanja plus presipavanja u bocu dosta onih mehurica se izgubi pa mi dodje kao izvetrela kisela voda. Mozda je problem sto tu bocu cuvam u frizideru pa fermentacija stane. Probacu da punu bocu ostavim na sobnoj temperaturi mada neko rece da ce da se tako ukiseli. Ako neko zna nesto u vezi cuvanja caja kombuhe na duze vreme neka opise kako se to radi. Ona moja prva boca kupljena u Tempu je stajala na polici ko zna koliko pa se nije ukiselila. Probacu i ja tako na sobnoj. |
Jecham citat: |
Bane1 , ako stavis mesto odakle si (u profil i u post) mozda ti se neko i javi i donese ti licno. Ko da ti salje ako si na novom zelandu ili Peruu. |
terra citat: |
Cao svima ! Ja sam pre 4 dana iz flasirane kombuhe koja je jako dugo stajala neotvorena izvukla gljivu velicine 5 din. Tecnost je bljuzgava, kisela i gazirana, verovatno pokvarena, ali sam skuvala caj i stavila minijaturnu gljivu, danas vidim da se na povrsini tegle stvorila skrama , kontam da je to TO i da sam uspela :)) Bane 1 kad se moja gljiva 'porodi' ja ti mogu dati . Naravno, ukoliko uspe i ako zelis gljivu koja je na ovaj nacin nastala ! |
Sva vremena su GMT + 1 sat