:: Forums ›
detaljno
Kombuha
Idi na stranu: Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Sledeća  :| |:
-> Lekovito i začinsko bilje

#136: Re: Kombuha Autor: sborovLokacija: Bgd PošaljiPoslato: Uto Feb 24, 2009 12:46 pm
    ----
Treba da pluta, al ako se dugo tumbala u transportu možda joj treba malo duže da se oporavi, vidi ako je gnjecava baci je, a ako je iste boje kao što je bila, nije gnjecava, onda je pusti još malo .....

#137: Re: Kombuha Autor: sborovLokacija: Bgd PošaljiPoslato: Uto Feb 24, 2009 12:49 pm
    ----
savamansas citat:
isti je kao onat iz tempa.

Isti ne može da bude, može samo da bude lepši Wink ili gori ako tise ukiseli previše Twisted Evil

#138: Re: Kombuha Autor: savamansasLokacija: Nis PošaljiPoslato: Uto Feb 24, 2009 9:19 pm
    ----
jeste bolja nego iz tempa zato sto mozes da je doteras po svom ukusu. Meni je konkretno problem da mi se izgube oni mehurici kao kod sampanjca prilikom procedjivanja plus presipavanja u bocu dosta onih mehurica se izgubi pa mi dodje kao izvetrela kisela voda.
Mozda je problem sto tu bocu cuvam u frizideru pa fermentacija stane. Probacu da punu bocu ostavim na sobnoj temperaturi mada neko rece da ce da se tako ukiseli.
Ako neko zna nesto u vezi cuvanja caja kombuhe na duze vreme neka opise kako se to radi. Ona moja prva boca kupljena u Tempu je stajala na polici ko zna koliko pa se nije ukiselila. Probacu i ja tako na sobnoj.

#139: Re: Kombuha Autor: sborovLokacija: Bgd PošaljiPoslato: Sre Feb 25, 2009 11:34 am
    ----
savamansas citat:
jeste bolja nego iz tempa zato sto mozes da je doteras po svom ukusu. Meni je konkretno problem da mi se izgube oni mehurici kao kod sampanjca prilikom procedjivanja plus presipavanja u bocu dosta onih mehurica se izgubi pa mi dodje kao izvetrela kisela voda.
Mozda je problem sto tu bocu cuvam u frizideru pa fermentacija stane. Probacu da punu bocu ostavim na sobnoj temperaturi mada neko rece da ce da se tako ukiseli.
Ako neko zna nesto u vezi cuvanja caja kombuhe na duze vreme neka opise kako se to radi. Ona moja prva boca kupljena u Tempu je stajala na polici ko zna koliko pa se nije ukiselila. Probacu i ja tako na sobnoj.

Savo, mora da stoji u frižideru, jer će se garantovano ukiseliti, i meni se ne svidja što joj se izgube mehurići, pa ima ukus kao izlapela koka kola, a to što se kupovna ne ukiseli stajanjem van frižidera govori samo za sebe Rolling Eyes

#140: Re: Kombuha Autor: savamansasLokacija: Nis PošaljiPoslato: Sre Feb 25, 2009 2:14 pm
    ----
KONZERVANS ili neka druga hemikalija za sprecavanje vrenja.

#141: Re: Kombuha Autor: Bane1Lokacija: Beograd PošaljiPoslato: Uto Mar 03, 2009 12:13 pm
    ----
Bolujem od misicne distrofije,citao sam da kombuha daje veoma dobre rezultate kod neuro-misicnih oboljena!
Pa sam hteo da pitam i zamolim nekog ko ima kombuhu,da mi posalje ako nije problem!
Hvala unapred!

#142: Re: Kombuha Autor: JechamLokacija: Smederevo PošaljiPoslato: Uto Mar 03, 2009 4:54 pm
    ----
Bane1 , ako stavis mesto odakle si (u profil i u post) mozda ti se neko i javi i donese ti licno.
Ko da ti salje ako si na novom zelandu ili Peruu.

#143: Re: Kombuha Autor: Bane1Lokacija: Beograd PošaljiPoslato: Uto Mar 03, 2009 7:25 pm
    ----
Jecham citat:
Bane1 , ako stavis mesto odakle si (u profil i u post) mozda ti se neko i javi i donese ti licno.
Ko da ti salje ako si na novom zelandu ili Peruu.
Imas pravo iz Beograda sam opstina Rakovica pa ako neko moze da mi posalje nek se javi

#144: Re: Kombuha Autor: terra PošaljiPoslato: Ned Mar 15, 2009 9:14 pm
    ----
Cao svima ! Ja sam pre 4 dana iz flasirane kombuhe koja je jako dugo stajala neotvorena izvukla gljivu velicine 5 din. Tecnost je bljuzgava, kisela i gazirana, verovatno pokvarena, ali sam skuvala caj i stavila minijaturnu gljivu, danas vidim da se na povrsini tegle stvorila skrama , kontam da je to TO i da sam uspela :))
Bane 1 kad se moja gljiva 'porodi' ja ti mogu dati . Naravno, ukoliko uspe i ako zelis gljivu koja je na ovaj nacin nastala !

#145: Re: Kombuha Autor: Bane1Lokacija: Beograd PošaljiPoslato: Ned Mar 15, 2009 9:34 pm
    ----
terra citat:
Cao svima ! Ja sam pre 4 dana iz flasirane kombuhe koja je jako dugo stajala neotvorena izvukla gljivu velicine 5 din. Tecnost je bljuzgava, kisela i gazirana, verovatno pokvarena, ali sam skuvala caj i stavila minijaturnu gljivu, danas vidim da se na povrsini tegle stvorila skrama , kontam da je to TO i da sam uspela :))
Bane 1 kad se moja gljiva 'porodi' ja ti mogu dati . Naravno, ukoliko uspe i ako zelis gljivu koja je na ovaj nacin nastala !
To bi trebalo da je to kad je razmnozis javi

#146: Re: Kombuha Autor: Brdjanka PošaljiPoslato: Ned Mar 15, 2009 10:47 pm
    ----
To ti je mlada kombuha koja ce vremenom da ocvrsne.Tako sam i ja proizvela moju,a sad se toliko mnozi da neznam sta cu sa njom

#147: Re: Kombuha Autor: Bane1Lokacija: Beograd PošaljiPoslato: Ned Mar 15, 2009 11:20 pm
    ----
Ljudi gde da kupim veliku staklenu teglu na tv sam video da kombuha poraste ko pizza

#148: Re: Kombuha Autor: terra PošaljiPoslato: Pon Mar 16, 2009 8:04 am
    ----
Dogovoreno !

Sto se tice tegle , prosvrckaj po radnjama i kupi cveklu, krastavcice...pojedi i i skoristi teglu.

#149: Re: Kombuha Autor: Brdjanka PošaljiPoslato: Pon Mar 16, 2009 10:42 am
    ----
Ja moju drzim u teglu od 2,5l,njih sam vidjala prodaju i po pijaci

#150: Re: Kombuha Autor: Bane1Lokacija: Beograd PošaljiPoslato: Pon Mar 16, 2009 11:27 am
    ----
A ima li tegli od 5 ili 10 litara na pijaci



-> Lekovito i začinsko bilje

Sva vremena su GMT + 1 sat

Idi na stranu: Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Sledeća  :| |:
Strana 10 od 14