#1: KISELI KUPUS Autor: Zozy, Poslato: Sub Sep 29, 2007 11:23 pm ---- Spremila sam se za sutra da stavim jedno burence kupusa na brzo kiseljenje.
Mislila sam da pokusam metodu kiseljenja bajatim hlebom, ali sam prvo odlucila vas, moji biljni sveznadari, pitati za misljenje i savet
Jel stavljate vi kupus ranije za brzo kiseljenje?
Kako inace kiselite kupus?
Imala sam srecu da mi je jedna drugarica dovezla vrecu kupusa od njenih roditelja koji kupus ne prskaju i ne prihranjuju vestackim djubrivom
Inace, oduvek volim kiseli kupus, a odnedavno, otkada sam na posebnom rezimu ishrane postao mi je must have u jelovniku
#2: Re: KISELI KUPUS Autor: Fatka, Lokacija: Gracanica/BosnaPoslato: Sub Sep 29, 2007 11:34 pm ---- zozy, nisam cula za hljeb da se stavlja u kupus.Posto je toplo vrijeme kupus ce se brzo ukiseliti ne treba da brines.
#3: Re: KISELI KUPUS Autor: Ljubinka, Lokacija: BeogradPoslato: Sub Sep 29, 2007 11:41 pm ---- Da, poredjaj ga sa jako izdubljenim-da ga nema korenom,pa svaku glavicu na toj rupi malo pritisni da se listovi rasire- napuni solju i klasika redjanja, sutradan( da bi so odradila svoje) nali vrelom vodom, i neka je u toplom.Neznam kolicinu, Ako imas vise onda najvise 6. glavica a ostalo kao normalan, jos je toplo vreme. Nikakve dodatke.
#4: Re: KISELI KUPUS Autor: Zozy, Poslato: Sub Sep 29, 2007 11:49 pm ---- Imam jednu vrecu, manju onu u koju se pakuje luk. Kupila sam malo burence od 35 l.
Cula sam da se tim bajatim lebom zakiseli za dve nedelje vec, valjda one gljivice sto nastanu kada se leb ubudja ubrzavaju kiseljenje
#5: Re: KISELI KUPUS Autor: Ljubinka, Lokacija: BeogradPoslato: Ned Sep 30, 2007 12:00 am ---- I za nedelju dana se ukiseli-toplo je-a hlebne gljivice ne preporucujem ni neprijatelju.
#6: Re: KISELI KUPUS Autor: Jasbi, Lokacija: BeogradPoslato: Ned Sep 30, 2007 3:16 am ---- Što? To sa parčetom hleba je pra, prastari način kiseljenja povrća, krastavčića leti.
Ja prelijem glavicu vrućom vodom i poskidam listove. Odmah im odsečem onu debelu dršku i slažem listove u kanticu. Napravim dobro slan presolac, i topao prelijem preko listova. Listove pritisnem sa nečim, obično teglom punom vode.