treborz1 citat: |
Uz sve dužno poštovanje, ali... Tko je imalo boravio u Kini, ili čak i čitao o kineskoj kuhinji (ovdje isključujem Sečuansku!!) zna da, ako se nšeto i jede u Kini (ovdje mogu odmah ubaciti i Afriku) nikako nije dokaz kvalitete i ukusnosti te namirnice. Glad ljude tjera na prehranu svime i svačime, razvijaju se razni ukusi i prehrambene navike koje time postaju nekakvi lokalni specijaliteti... Npr. (samo za usporedbu) - kinezi jedu kuhane pse!, nudili su me nekakvim žutim algama neizgovorljiva imena, sirovim i ukiseljenim lotosovim cvijetom (bljutava ukusa); na Tajlandu su me nudili pečenim štakorima, puževima, nekakvim kukcima i njihovim ličinkama... Slovenci su me nahranili sirovim svinjskim, kosanim i začinjenim špekom (poslije sam imao revoluciju u želucu...); njemci napojili juhom sa cimetom i drobljenim svježim kruhom... No, kako ovo nije kulinarski forum, bojim se da će admin banirati pa ću stati. Poanta je kako nikako ne bih želio kušati nešto takva mirisa jer vjerujem da nije vrijedno pored naše fenomenalne kuhinje! |
drveni citat: |
I ja mislim da semenke ne bi smele smrdeti. A kuhinja je stvar navike i odgoja. Odgoja u odnosu na to na kakvoj smo kuhinji odrasli i šta smo navikli da jedemo. Ono što je nekome neprijatno za drugog je delikates. |
savoy citat: |
Ja pojeo jednu prije dvije godine. Budući da ovo čitate, ostao sam živ Nema smrada. Plod je bio svjež i ako se dobro sjećam imao je okus kao nezrela koštica kajsije ili tako nešto....vodenasto...mliječno. PROVJERENO ! Inače na to me nagovorio čovjek koji mi je preporučio sirup breze, da uzgajam artičoku, aloju i sl. Zna čovjek što priča. |
drveni citat: |
Proći će dobro. Moji su jednogodišnji i nisam ih unosio. Jesenas su odbacili lišće, ušli u mirovanje... ne bi trebalo da bude problema. |
Sva vremena su GMT + 1 sat