Lea007 citat: |
Sameljes na masini za meso (secku, blenderu... kako se vec snadjes), ispresujes na pasirci za krompir, ima i malih presa za voce, sve zavisi koliko si spremna da investiras, procedis, cedilo, gaza ... Pasterizujes, onako kako su radile nase babe u flasama ili se igras s termometrom. Temperatura za kucne uslove, jedni kazu 75 do 80, neki idu i do 85, moja drugarica je grejala i na 90 da joj se ne kvari, kad postigne zeljenu temperaturu. Ja radim bez pasterizacije, jer imam u porodici lenjivaca koji nece da zvacu, jedan deo stavim zamrznut kao plod i dodajem ga u smutije. Najzdravije je pojesti celo voce, i naravno, sveze, ali eto dovijamo se i na druge nacine. Ove bi godine cu morati jedan deo pretvoriti u sok, nosila bi negde na preradu. Jos jednom, ako mi neko moze pomoci oko flasa. Cini mi se da su u Staklari najjeftinije, meni treba litarska, obicna, jeftina i zelena, ne jurim stil, za sada. |
Sva vremena su GMT + 1 sat