Sadržaj
MiniChat
Sparta: Seme Dzinovske Jagode 19-Nov-2024 12:27:28 kiklop99: leopard je ljuta paprika a ne paradajz 19-Nov-2024 00:43:10 Sparta: leopard 01-Oct-2024 12:17:31 kiklop99: Pozdrav svima, nov ovde, zna li neko ima li ranih sorti Cherry paradajza i kako se zovu 30-Aug-2024 20:24:59 drveni: Pozdrav. Uzgoj maka je dozvoljen u Srbiji s tim da se setva na većim parcelama mora prijaviti. Kada se govori o uzgoju maka misli se na uzgoj u cilju dobijanja semena. Zasecanje nedozrelih čaura i sakupljanje lateksa je krivično delo. 27-May-2024 05:49:25 daff: recite molim vas, da li je u srbiji zabranjeno gajenje maka (Papaver Somniferum)? 18-May-2024 14:42:23 dr.strik: Pozdrav.Kade moze da najadam meckino grozje bilka -uva -ursi (uvin caj).Dali nekoj prodava ili ima za prodavanje 16-May-2024 19:25:00 hoppla: Pozdrav 30-Apr-2024 12:37:55
Shout History
Samo za registrovanje članove
Novi nalog/Prijava
Korisnički info
Facebook
|
Forums › OSTALE BILJNE VRSTE › Lekovito i začinsko bilje › Krv (jačanje, masnoća..)
Krv (jačanje, masnoća..)
Sve o lekovitom i začinskom bilju...
|
|
Autor |
Poruka |
sborovČlan Udruženja
Pridružio se: Jun 14, 2006 Poruke: 1103 Lokacija: Bgd
sborov
Član Udruženja
Pridružio se: Jun 14, 2006
Poruke: 1103
Lokacija: Bgd
|
Poslato: Sre Okt 17, 2007 4:05 pm Naslov: Re: ::::: Masnoca u Krvi ::::: >cholesterol
|
|
i nešto malo uopšteno o masnoćama u krvi
MASNOĆE U KRVI
Holesterol je masnoća koja se normalno nalazi u organizmu i ima veoma važno mesto u njegovom funkcionisanju. On je važan sastojak svake ćelije u organizmu, sastavni deo muških i ženskih seksualnih hormona, hormona nadbubrežne žlezde i vitamina D kao i žučnih kiselina koje učestvuju u varenju. Organizam ga sam stvara, ali se i unosi prvenstveno preko namirnica životinjskog porekla. Iz jetre se putem krvi prenosi po telu na mesta gde je potreban.
LDL i HDL holesterol
Holesterol je masnoća rastvorljiva u mastima, a krv se većinom sastoji iz vode tako da su za njegov prenos putem krvi potrebni posebni prenosioci. Oni se nazivaju lipoproteini i, u stvari, su kombinacija masti i proteina. Postoje dve vrste lipoproteina:
* LDL holesterol (''loš'') koji prenosi holesterol do ćelije, tkiva i organa
* HDL holesterol (''dobar'') skuplja i odnosi višak holesterola nazad u jetru odakle se on izlučuje
Ako LDL holesterola ima u višku on se taloži na zidovima krvnih sudova i nastaje ateroskleroza pa je on zato ''loš'''. Ako HDL holesterola ima više onda se i holesterol više odnosi i krvni sudovi se ''čiste'' od njega tako da je HDL holesterol ''dobar''. Što je manje LDL holesterola i više HDL holesterola manji je rizik od razvoja ateroskleroze i njenih komplikacija.
Trigliceridi su masnoće koje unosimo hranom i koje se u našem organizmu nalaze u masnim ćelijama kao skladište energije. Sve što pojedemo više nego što nam treba pretvori se u trigliceride i taloži se u vidu masnih naslaga u organizmu.Kada unosimo manje hrane nego što nam treba te masne naslage se troše. Zatoje, ako su trigliceridi u krvi povišeni, dijeta prvi korak u rešavanju ovog problema.
_________________ Teško je biti dete i biti dobar. Lakše je biti star i razumeti decu.
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
Google Ads |
|
VeljanovicZaslužni član
Pridružio se: Apr 17, 2006 Poruke: 458 Lokacija: Kragujevac
Veljanovic
Zaslužni član
Pridružio se: Apr 17, 2006
Poruke: 458
Lokacija: Kragujevac
|
Poslato: Čet Okt 18, 2007 7:48 pm Naslov: Re: ::::: Masnoca u Krvi ::::: >cholesterol
|
|
Ono sa cimetom, cula sam i ja ovde za takvo nesto.
Cimet je mirisan zacin za kolace, pre bih mlevenu papriku pojela nego cimet. Organizam je nesto lepo koje treba da se ceni.Paprika nije oporita i proverena je da sadrzi vitamina c, ipak je i ona samo zacin sa vitaminom c.
A manuti se zivotinjske masti i okrenuti se lepoj ishrani. Malo ali lepo.
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
limuncicZaslužni član
Pridružio se: Jun 22, 2007 Poruke: 137
limuncic
Zaslužni član
Pridružio se: Jun 22, 2007
Poruke: 137
|
Poslato: Sub Okt 20, 2007 4:01 pm Naslov: Re: Krv (jačanje, masnoća..)
|
|
Evo mog provjerenog recepta: ciklu naribati,dodati malo vode i sok od narandže. Garatujem da ima efekta.
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
limuncicZaslužni član
Pridružio se: Jun 22, 2007 Poruke: 137
limuncic
Zaslužni član
Pridružio se: Jun 22, 2007
Poruke: 137
|
Poslato: Sub Okt 20, 2007 4:02 pm Naslov: Re: Krv (jačanje, masnoća..)
|
|
Eh, zaboravih nije baš za dijabetičare u većoj količini.Dosta je slatko.
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
biksiČlan
Pridružio se: Mar 21, 2007 Poruke: 65 Lokacija: beograd
biksi
Član
Pridružio se: Mar 21, 2007
Poruke: 65
Lokacija: beograd
|
Poslato: Pet Dec 07, 2007 10:53 am Naslov: Re: Krv (jačanje, masnoća..)
|
|
Grejpfrut je provereno dobar za skidanje masnoce,
uzima se 200-300 gr dnevno,otprilike jedan veci bice dovoljan.
Ne sme se uzimati u kombinaciji sa lekovima za skidanje masnoce,
jer se u tom slucaju efekat duplira.Za pocetak ,ukoliko niste navikli
na ukus,nadite neki koji je manje gorak(brzo se navikne).
Naravno,nema ogranicenja kada su godine u pitanju.
Pozdrav od biksi
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
nikomiciČlan Udruženja
Pridružio se: Mar 24, 2006 Poruke: 643 Lokacija: Beograd
nikomici
Član Udruženja
Pridružio se: Mar 24, 2006
Poruke: 643
Lokacija: Beograd
|
Poslato: Pet Dec 07, 2007 11:56 am Naslov: Re: Krv (jačanje, masnoća..)
|
|
Grejp ne da ne treba uzimati sa lekovima za skidanje masnoće, nego molim da svako ko preporuči nekome korišćenje ovog agruma OBAVEZNO napomene da se ni u ludilu ne sme uzimati ukoliko je potrebno u nekom momentu piti antibiotike. KOMBINACIJA GREJP-ANTIBIOTIK može dovesti do fatalnog ishoda. Na većini antibiotika u svetu farmaceuti to i navode kao vrlo važno upozorenje.
Ups, zaboravi da kažem, da ako se za ovu kombinaciju sa grejpom odlučite onda potražite crveni grejp.
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
nikomiciČlan Udruženja
Pridružio se: Mar 24, 2006 Poruke: 643 Lokacija: Beograd
nikomici
Član Udruženja
Pridružio se: Mar 24, 2006
Poruke: 643
Lokacija: Beograd
|
Poslato: Pet Dec 07, 2007 12:45 pm Naslov: Re: ::::: Masnoca u Krvi ::::: >cholesterol
|
|
xslatkaxmalax citat: |
hmmmmmmmm ok nije to lose......
ali ima jos nego ista dobro sto bi moglo pomoci ? |
Ono što će najbolje pomoći u skidanju masnoće i triglicerida u kvrvi je da se uradi dodatna analiza i ustanovi uzročnik nastanka holesterola, a na osnovu toga i triglicerida.
Kada se ustanovi pravi razlog povećanih vrednosti (a mogu biti genetske ili stečene), tek onda treba pribeći narodnim lekovima koji će podpomoći prepisanu lekarsku terapiju.
Ovako odokativnim izborom može doći do drastičnog kontraefekta i ne samo to, mogu se poremetiti i druge vrednosti prilikom sledeće kontrole. Rezultat toga će biti zna se: grdnja od strane lekara i ono najgore opšte loše stanje.
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
nikomiciČlan Udruženja
Pridružio se: Mar 24, 2006 Poruke: 643 Lokacija: Beograd
nikomici
Član Udruženja
Pridružio se: Mar 24, 2006
Poruke: 643
Lokacija: Beograd
|
Poslato: Pet Dec 07, 2007 12:52 pm Naslov: Re: Krv (jačanje, masnoća..)
|
|
Ako se odlučite za kombinaciju sa cimetom, morate voditi računa da niste slučajno punokrvi ili lako uzbudljive prirode, u tom slučaju imaćete dodatnih problema. Nadam se da ćete koristiti koru cimeta, jer se ona upotrebljava za lek, a ne mleveni cimet koji se dobija iz drugog tj unutrašnjeg dela biljke i služi isključivo kao začin. Svrha mlevenog (što bi rekli cimeta iz kesice) može se postići ako se koristi u kombinaciji sa medom (2:3 u kašičicama) kažu da ova kombinacija skida holesterol u momentu za 10%, ali (to prokleto ali) u istom momentu se drastično smanjuje i nivo šećera u krvi.......
_________________ Sreća je kada ono što mislite, ono što govorite i ono što radite žive u harmoniji.
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
salihZaslužni član
Pridružio se: Okt 23, 2007 Poruke: 130 Lokacija: Bihac
salih
Zaslužni član
Pridružio se: Okt 23, 2007
Poruke: 130
Lokacija: Bihac
|
Poslato: Pet Dec 14, 2007 11:44 pm Naslov: Re: Krv (jačanje, masnoća..)
|
|
Zato bez (ali) napravite sebi vocnu tursiju:jako jednostavno.Uzmes jedno bure,moze i plasticno,i u njega stavis trecinu divljih jabuka,tome dodas 1-2 kg sipka isto toliko trnjina i gloginja,pa na to toliko bobica od smreke i to sve zalijes obicnom vodom-bolje ako je izvorska- naspes do vrha i zatvoris bure.najbolje ako mozes da sacekas do sledece godine i tek onda da procjedis u flase ,em je zdravo,em mozes piti sa ljekovima zajedno ........
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
JasbiZaslužni član
Pridružio se: Nov 02, 2006 Poruke: 819 Lokacija: Beograd
Jasbi
Zaslužni član
Pridružio se: Nov 02, 2006
Poruke: 819
Lokacija: Beograd
|
Poslato: Ned Dec 16, 2007 2:08 am Naslov: Re: Krv (jačanje, masnoća..)
|
|
nikomici citat: |
Ako se odlučite za kombinaciju sa cimetom, morate voditi računa da niste slučajno punokrvi ili lako uzbudljive prirode, u tom slučaju imaćete dodatnih problema. Nadam se da ćete koristiti koru cimeta, jer se ona upotrebljava za lek, a ne mleveni cimet koji se dobija iz drugog tj unutrašnjeg dela biljke i služi isključivo kao začin. Svrha mlevenog (što bi rekli cimeta iz kesice) može se postići ako se koristi u kombinaciji sa medom (2:3 u kašičicama) kažu da ova kombinacija skida holesterol u momentu za 10%, ali (to prokleto ali) u istom momentu se drastično smanjuje i nivo šećera u krvi....... |
Lažu.....
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
JasbiZaslužni član
Pridružio se: Nov 02, 2006 Poruke: 819 Lokacija: Beograd
Jasbi
Zaslužni član
Pridružio se: Nov 02, 2006
Poruke: 819
Lokacija: Beograd
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
mikaljaČlan
Pridružio se: Avg 20, 2007 Poruke: 88
mikalja
Član
Pridružio se: Avg 20, 2007
Poruke: 88
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
nikomiciČlan Udruženja
Pridružio se: Mar 24, 2006 Poruke: 643 Lokacija: Beograd
nikomici
Član Udruženja
Pridružio se: Mar 24, 2006
Poruke: 643
Lokacija: Beograd
|
Poslato: Pon Dec 17, 2007 10:18 am Naslov: Re: Krv (jačanje, masnoća..)
|
|
mikalja citat: |
nikomici citat: |
Ako se odlučite za kombinaciju sa cimetom, morate voditi računa da niste slučajno punokrvi ili lako uzbudljive prirode, u tom slučaju imaćete dodatnih problema. Nadam se da ćete koristiti koru cimeta, jer se ona upotrebljava za lek, a ne mleveni cimet koji se dobija iz drugog tj unutrašnjeg dela biljke i služi isključivo kao začin. Svrha mlevenog (što bi rekli cimeta iz kesice) može se postići ako se koristi u kombinaciji sa medom (2:3 u kašičicama) kažu da ova kombinacija skida holesterol u momentu za 10%, ali (to prokleto ali) u istom momentu se drastično smanjuje i nivo šećera u krvi....... |
Kako onu koru istruzesh kad je uuuzasno tvrda? A cimet u kesicama koriste svi ooodavno pa i ja za skidanje shecera u krvi i ne koristi se sa medom mozesh s`chim hocesh .Ja ga stavljam u jogurt kako bi sa medom a da se koristi za skidanje shecera ma daj |
Mislila sam samo da doprinesem dobronamernim savetom i nadam se da će nekom značiti....
Za lek se upotrebljava samo kora, a ostali delovi kao zacini. Koru možete istucati u avnu ili ga kako većina radi istrugati na rende (zavisi koji lek spravljate) Prah u kesici ne može imati ista svojstva jer je lagerovan ko zna gde pre pakovanja u kesice, a u kesicama se vuče po kojekakvim magacinima i u obliku praha proveo ko zna koliko vremena te je možda i verovatno izlapio za lek, što se ne odnosi na njegova začinska svojstva kao poboljšivač ukusa. Plodovi se ne jedu, iz njih se istiskuje vosak za mirisave svetiljke. Iz listova koji se stavljaju u jela kao zacin ( slicno i lovoru), istiskuje se ulje od kojega se pravi cimetova voda i tinktura. To ulje jako žari, pa i samo jedna kap izaziva upalu ako padne na kožu. Ako se kapi ulja prevuku šecerom dobija se tzv. "cimetov konfekt" ili "sanalet", koji se koristi za jacanje želuca. Vanjska kora drveta nema lekovitih svojstava. Koristan je samo njen unutrasnji, svetloružicasto-smedji deo. Ako je kora na jeziku gorka, onda to nije cimet, nego neka druga kora.
Zbog tanina se primenjuje i kao lek protiv proliva.
Cimet je aromatik, korigens, hemostatik, stomahik, nervinum, adstrigens i dezinficijens probavnih organa.
Punokrvni i lako uzbudljivi ljudi ga ne podnose. Cimet jaca srce i želudac, oživljuje živce i osvežava krv, pomaže kod slabe probave, stvaranja previše kiseline i sluzi u želucu, kod grcevitog povracanja, krvavih proliva, krvarenja iz materice, te kod prejake i preduge menstruacije ili posle porodjaja, stimulise mokrenje i deluje protiv gihta....... itd. ali to već nije tema ovog naslova.
---------
Sigurno se neće koristiti za skidanje šećera u kombinaciji sa medom, upozorenje se odnosi na one koji imaju normalan i nizak šećer i kaže se da se vodi računa jer može dovesti do pada šećera, to se sigurno ne odnosi na Vas
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
mikaljaČlan
Pridružio se: Avg 20, 2007 Poruke: 88
mikalja
Član
Pridružio se: Avg 20, 2007
Poruke: 88
|
Poslato: Pon Dec 17, 2007 12:48 pm Naslov: Re: Krv (jačanje, masnoća..)
|
|
nikomici citat: |
mikalja citat: |
nikomici citat: |
Ako se odlučite za kombinaciju sa cimetom, morate voditi računa da niste slučajno punokrvi ili lako uzbudljive prirode, u tom slučaju imaćete dodatnih problema. Nadam se da ćete koristiti koru cimeta, jer se ona upotrebljava za lek, a ne mleveni cimet koji se dobija iz drugog tj unutrašnjeg dela biljke i služi isključivo kao začin. Svrha mlevenog (što bi rekli cimeta iz kesice) može se postići ako se koristi u kombinaciji sa medom (2:3 u kašičicama) kažu da ova kombinacija skida holesterol u momentu za 10%, ali (to prokleto ali) u istom momentu se drastično smanjuje i nivo šećera u krvi....... |
Kako onu koru istruzesh kad je uuuzasno tvrda? A cimet u kesicama koriste svi ooodavno pa i ja za skidanje shecera u krvi i ne koristi se sa medom mozesh s`chim hocesh .Ja ga stavljam u jogurt kako bi sa medom a da se koristi za skidanje shecera ma daj |
Mislila sam samo da doprinesem dobronamernim savetom i nadam se da će nekom značiti....
Za lek se upotrebljava samo kora, a ostali delovi kao zacini. Koru možete istucati u avnu ili ga kako većina radi istrugati na rende (zavisi koji lek spravljate) Prah u kesici ne može imati ista svojstva jer je lagerovan ko zna gde pre pakovanja u kesice, a u kesicama se vuče po kojekakvim magacinima i u obliku praha proveo ko zna koliko vremena te je možda i verovatno izlapio za lek, što se ne odnosi na njegova začinska svojstva kao poboljšivač ukusa. Plodovi se ne jedu, iz njih se istiskuje vosak za mirisave svetiljke. Iz listova koji se stavljaju u jela kao zacin ( slicno i lovoru), istiskuje se ulje od kojega se pravi cimetova voda i tinktura. To ulje jako žari, pa i samo jedna kap izaziva upalu ako padne na kožu. Ako se kapi ulja prevuku šecerom dobija se tzv. "cimetov konfekt" ili "sanalet", koji se koristi za jacanje želuca. Vanjska kora drveta nema lekovitih svojstava. Koristan je samo njen unutrasnji, svetloružicasto-smedji deo. Ako je kora na jeziku gorka, onda to nije cimet, nego neka druga kora.
Zbog tanina se primenjuje i kao lek protiv proliva.
Cimet je aromatik, korigens, hemostatik, stomahik, nervinum, adstrigens i dezinficijens probavnih organa.
Punokrvni i lako uzbudljivi ljudi ga ne podnose. Cimet jaca srce i želudac, oživljuje živce i osvežava krv, pomaže kod slabe probave, stvaranja previše kiseline i sluzi u želucu, kod grcevitog povracanja, krvavih proliva, krvarenja iz materice, te kod prejake i preduge menstruacije ili posle porodjaja, stimulise mokrenje i deluje protiv gihta....... itd. ali to već nije tema ovog naslova.
---------
Sigurno se neće koristiti za skidanje šećera u kombinaciji sa medom, upozorenje se odnosi na one koji imaju normalan i nizak šećer i kaže se da se vodi računa jer može dovesti do pada šećera, to se sigurno ne odnosi na Vas |
Dobro ,i ja reko probala sam onu koru rendati na rendu i nema shanse .Tvvvvrdo rendam sat vremena za trunchic jedan .Znam da je bolja kora ali tucati je u avanu ?Nisam probala ,jer onda se mora neshto meshati i td .Hvala u svakom sluchaju i pozdrav za sve
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
nikomiciČlan Udruženja
Pridružio se: Mar 24, 2006 Poruke: 643 Lokacija: Beograd
nikomici
Član Udruženja
Pridružio se: Mar 24, 2006
Poruke: 643
Lokacija: Beograd
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
|
Ne možeš pisati nove teme u ovom forumu Ne možeš odgovarati na teme u ovom forumu Ne možeš menjati svoje poruke u ovom forumu Ne možeš brisati svoje poruke u ovom forumu Ne možeš glasati u ovom forumu Ne možeš da prikačiš fajlove na ovaj Forum Možeš da skidaš fajlove sa ovog foruma
|
Poručite:
|