Sadržaj
MiniChat
Sparta: Seme Dzinovske Jagode 19-Nov-2024 12:27:28 kiklop99: leopard je ljuta paprika a ne paradajz 19-Nov-2024 00:43:10 Sparta: leopard 01-Oct-2024 12:17:31 kiklop99: Pozdrav svima, nov ovde, zna li neko ima li ranih sorti Cherry paradajza i kako se zovu 30-Aug-2024 20:24:59 drveni: Pozdrav. Uzgoj maka je dozvoljen u Srbiji s tim da se setva na većim parcelama mora prijaviti. Kada se govori o uzgoju maka misli se na uzgoj u cilju dobijanja semena. Zasecanje nedozrelih čaura i sakupljanje lateksa je krivično delo. 27-May-2024 05:49:25 daff: recite molim vas, da li je u srbiji zabranjeno gajenje maka (Papaver Somniferum)? 18-May-2024 14:42:23 dr.strik: Pozdrav.Kade moze da najadam meckino grozje bilka -uva -ursi (uvin caj).Dali nekoj prodava ili ima za prodavanje 16-May-2024 19:25:00 hoppla: Pozdrav 30-Apr-2024 12:37:55
Shout History
Samo za registrovanje članove
Novi nalog/Prijava
Korisnički info
Facebook
|
Forums › OSTALE BILJNE VRSTE › Lekovito i začinsko bilje › Kefir
Kefir
Sve o lekovitom i začinskom bilju...
Forum › Lekovito i začinsko bilje
|
Strana 9 od 23
Idi na stranu: Prethodna 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 Sledeća
Prethodna tema ::
Sledeća tema
|
|
|
Autor |
Poruka |
VeljanovicZaslužni član
Pridružio se: Apr 17, 2006 Poruke: 458 Lokacija: Kragujevac
Veljanovic
Zaslužni član
Pridružio se: Apr 17, 2006
Poruke: 458
Lokacija: Kragujevac
|
Poslato: Sub Jun 21, 2008 12:01 pm Naslov: Re: Kefir (Salsola Collina)
|
|
Iseckaj tu pihtijastu koru, dodaj joj malo secera i ona pusta kiseli kefir-kafirovu vodu.
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
Google Ads |
|
bakaČlan
Pridružio se: Jan 16, 2007 Poruke: 28
baka
Član
Pridružio se: Jan 16, 2007
Poruke: 28
|
Poslato: Sub Jun 21, 2008 11:43 pm Naslov: Re: Kefir (Salsola Collina)
|
|
A, pa nije to bas tako tvrdo , ta pihtijasta voda vise lici na sline tako se razvlaci nema koru .
_________________ Ako ti sreca okrene ledja-sutni je u dupe!
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
Radmila-HBNovi član
Pridružio se: Jul 13, 2008 Poruke: 1
Radmila-HB
Novi član
Pridružio se: Jul 13, 2008
Poruke: 1
|
Poslato: Ned Jul 13, 2008 2:14 pm Naslov: Re: Kefir
|
|
Trazim "tibetsku gljivu" u okolini Banja luke!...ako neko ima nek mi se javi. Hvala unapred.
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
TanjaBGČlan
Pridružio se: Dec 04, 2005 Poruke: 57 Lokacija: Beograd
TanjaBG
Član
Pridružio se: Dec 04, 2005
Poruke: 57
Lokacija: Beograd
|
Poslato: Sub Jul 19, 2008 12:48 pm Naslov: Re: Kefir
|
|
Hajde i mene "utefterite", ali mi prvo objasnite razliku izmedju domaceg i kefira iz prodavnice. Zanima me, da li ista gljivica daje i vodeni, i mlecni kefir, tj. moze li se koristiti jedna ista za oba?
Unapred hvala...
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
MiodragzNovi član
Pridružio se: Sep 07, 2008 Poruke: 1
Miodragz
Novi član
Pridružio se: Sep 07, 2008
Poruke: 1
|
Poslato: Ned Sep 07, 2008 5:26 am Naslov: Re: Kefir
|
|
Pozdrav svima.
Postoje neki "hibridi" vodenog kefira sa kojim se moze praviti i mlecni napitak, medjutim radi se o totalno dve razlicite stvari.
Mlecni kefir
en.wikipedia.org/wiki/Kefir
Vodeni kefir
en.wikipedia.org/wiki/Tibicos
Elem, u zadnje vreme ima dosta zanimljivih projekata na ovu temu. Evo jednog takvog projekta ukrstanja kombuhe i mlecnog kefira.
www.instructables.com/...ha-Hybrid/
Inace ja uzgajam kulturu cistog vodenog kefira koju sam dobio iz Rusije, pa ako ima neko zainteresovan iz Cacka ili blize okoline posaljite mi mejl na miodragz at gmail dot com
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
MilanNishNovi član
Pridružio se: Sep 09, 2008 Poruke: 2 Lokacija: Ниш
MilanNish
Novi član
Pridružio se: Sep 09, 2008
Poruke: 2
Lokacija: Ниш
|
Poslato: Uto Sep 09, 2008 5:42 pm Naslov: Re: Kefir
|
|
Pozdrav svima,
poslednjih mesec dana "gajim" vodeni kefir , prilicno se namnozio tako da bih rado poklonio jedan deo istomisljenicima iz Nisa ili okoline.
milannrj80 @ yahoo.com
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
darkmanNovi član
Pridružio se: Sep 19, 2008 Poruke: 2
darkman
Novi član
Pridružio se: Sep 19, 2008
Poruke: 2
|
Poslato: Pet Sep 19, 2008 11:59 am Naslov: Re: Kefir
|
|
Pozdrav svima od novajlije na ovom forumu!
I ja sam prošle godine dobio od jednog prijatelja seme za mlečni kefir ali su mi nažalost posle izvesnog vremena stradale gljivice..
Molio bih ako bi neko bio voljan da mi pošalje malo..
Hvala!
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
darkmanNovi član
Pridružio se: Sep 19, 2008 Poruke: 2
darkman
Novi član
Pridružio se: Sep 19, 2008
Poruke: 2
|
Poslato: Pon Sep 22, 2008 8:27 pm Naslov: Re: Kefir
|
|
Niko???
Ajte ljudi plaćam u $$$!
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
VeljanovicZaslužni član
Pridružio se: Apr 17, 2006 Poruke: 458 Lokacija: Kragujevac
Veljanovic
Zaslužni član
Pridružio se: Apr 17, 2006
Poruke: 458
Lokacija: Kragujevac
|
Poslato: Uto Okt 28, 2008 10:50 am Naslov: Re: Kefir
|
|
Od cicokica.
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
mirhaČlan
Pridružio se: Okt 17, 2008 Poruke: 27 Lokacija: BiH
mirha
Član
Pridružio se: Okt 17, 2008
Poruke: 27
Lokacija: BiH
|
Poslato: Uto Okt 28, 2008 3:37 pm Naslov: Re: Kefir
|
|
Ja sam nedavno od prijateljice dobila tibetansku gljivu tako je zovu (ovaj tekst sam prenijela sa nekog drugog foruma) ja je tako održavam. Moram priznati da ja u početku nosam mogla piti kefir (ma ja inače nisam ljubitelj ni jogurta ni kefira) ali ostali moji ukućani ga obožavaju, kažu da nebi mogli bez njega, super im je. Joj već mi je i dosadilo svako veče ispirati i prepirati je.
Pozdrav svima.
TIBETANSKA GLJIVA
1.Regulira izmjenu tvari u organizmu.
2.Liječi bolesti krvnih žila, srca, rastvara kolesterol u krvnim žilama
3.Liječi žuč, čisti žučne puteve, dvanaesterac, rastvara žučne kamence
4.Liječi gušteraču, jetru i slezenu
5.Liječi želudac, crijeva i djeluje na nestanak čireva.
6.Proizvodi atibiotike i liječi upaljena mjesta.
7.Regulira krvni tlak
8.Liječi bolesne bubrege i kontrolira mokraćne puteve
9.Zaustavlja razvoj metastaza
10.Spriječava brzo starenje
11.U tijelu regulira pomanjkanje energije i štiti od stresa
12.Sadrži vitamine potrebne za život
NAČIN PRIPREME ZA JEDNU OSOBU
Dvije velike plastične žlice gljive preliti sa 1/4 l ( 0,25l ) mlijeka.
Nakon 24 sata promiješati drvenom ili plastičnom žlicom i procijediti kroz plastično cjedilo (ono veće, ono za čaj je premalo).
Činite to nježno da ne oštetite gljivu. Procijeđeno mlijeko popijte.
Pazite da ne popijete ni djelić gljive, ni djelić gljive ne smije dospjeti u odvod sudopera ili kanalizaciju.
Gljivu u cjedilu oprati pod mlazom hladne vode.
Ispranu gljivu staviti u čistu staklenku, naliti mlijeko i promješati.
Staklenku poklopljenu plastičnim poklopcem držati na sobnoj temperaturi
Gljiva se ne smije dodirivati prstima niti metalnim predmetima!!!
NE DRŽATI U FRIŽIDERU!!!!
KURA
Mlijeko piti 20 dana i to prije spavanja ( dakle samo jednom dnevno) - uglavnom kao poslednji dnevni obrok.
Nakon jedne dvadesetodnevne kure pauzirati 10 dana.
Kuru ponovite nekoliko puta dok se ne osjeti poboljšanje.
Gljiva mora uvijek biti u mlijeku jer inače pocrni i nakon 24 sata gubi ljekovitost.
Za vrijeme pauze od 10 dana gljivu treba redovito svaki dan čistiti i držati u mlijeku.
Zdrava gljiva podvostručuje se za 17 dana. Tada je podijelimo i damo polovicu slijedećem korisniku.
NAPOMENA
U Europu je gljivu donio jedan profesor Uniklinike u Glowitzu
Radio je u Indiji preko pet godina i razbolio se od raka jetre..
Monasi su ga izlječili pomoću ove gljive pa ih je prije povratka u Poljsku zamolio da mu daju gljivu.
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
savamansasČlan
Pridružio se: Mar 16, 2008 Poruke: 32 Lokacija: Nis
savamansas
Član
Pridružio se: Mar 16, 2008
Poruke: 32
Lokacija: Nis
|
Poslato: Sre Nov 12, 2008 8:22 pm Naslov: Re: Kefir
|
|
Molim sve poznavaoce kefira da pogledaju ovu sliku jer ja imam nesto sto jako lici na to.
Problem je sto ja imam jedan recept a koliko vidim ovo sa slike neki ljudi cuvaju u vodi sa secerom a neki sa mlekom.
Sta je od svega toga tacno neka neko ko se razume napravi specifikaciju prema slikama koje su objavljene i koji recepti idu uz njih.
evo slike sa jednog sajta i to je naj slicnije onom sto ja imam.
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
savamansasČlan
Pridružio se: Mar 16, 2008 Poruke: 32 Lokacija: Nis
savamansas
Član
Pridružio se: Mar 16, 2008
Poruke: 32
Lokacija: Nis
|
Poslato: Sre Nov 12, 2008 8:27 pm Naslov: Re: Kefir
|
|
mirha citat: |
Ja sam nedavno od prijateljice dobila tibetansku gljivu
U Europu je gljivu donio jedan profesor Uniklinike u Glowitzu
Radio je u Indiji preko pet godina i razbolio se od raka jetre..
Monasi su ga izlječili pomoću ove gljive pa ih je prije povratka u Poljsku zamolio da mu daju gljivu. |
DALI MOZE NEKA FOTOGRAFIJA posto je ocigledno da se mnogo pise a niko ne razume o kojoj se (ne identifikovanoj) stvarcici radi?
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
savamansasČlan
Pridružio se: Mar 16, 2008 Poruke: 32 Lokacija: Nis
savamansas
Član
Pridružio se: Mar 16, 2008
Poruke: 32
Lokacija: Nis
|
Poslato: Čet Nov 13, 2008 8:07 pm Naslov: Re: Kefir Prvo iskustvo
|
|
Evo mog prvog iskustva sa mlecnim kefirom. Gde gresim?
Upravo je proslo 24h. Litarska tegla je bila zatvorena. Sadrzaj sam kroz cediljku plasticnu presipao u ciniju. Kefirove "grombuljice" isprao pod mlazem hladne vode i sipao u drugu teglu sa mlekom napunjenu 3/4. ovog puta sam stavio samo salvetu preko tegle. Mleko u ciniji je sasvim normalno tecno kao i pre 24h. Samo se na dnu tegle primecuje neki malo gusci vrlo tanak talog koji vrlo slabo kiselkasto mirise ali prijatno. Ostavicu Teglu sa "kefirom" jos 24h bez "grombuljica" da jos malo sazri. Mozda nakraju i bude nesto od toga pa i ja omastim brk.
hvala na bilo kakvom komentaru. Doro bi mi doso kao podrska da ne odustanem pre nego sam i poceo. Da sam barem gucnuo malo od pravog kefira. Ako mi ovo uspe osecam da cu postati zavistan od kefira jer mislim da covek nijednoj stvari ne posvecuje toliko paznje i to svakodnevno na duge staze koliko spravljanju ovog napitka. Verovatno i to ulaganje energije u spravljanje daje kefiru deo magije koju poseduje.
Puno pozdrava ostalim clanovima.
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
savamansasČlan
Pridružio se: Mar 16, 2008 Poruke: 32 Lokacija: Nis
savamansas
Član
Pridružio se: Mar 16, 2008
Poruke: 32
Lokacija: Nis
|
Poslato: Pet Nov 14, 2008 9:31 am Naslov: Re: Kefir
|
|
Ljudi Pomagajte. I posle 36 sati nista. U tegli je obicno mleko kao i kad sam ga sipao.
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
savamansasČlan
Pridružio se: Mar 16, 2008 Poruke: 32 Lokacija: Nis
savamansas
Član
Pridružio se: Mar 16, 2008
Poruke: 32
Lokacija: Nis
|
Poslato: Sub Nov 15, 2008 1:00 am Naslov: Re: Kefir The End
|
|
Kraj.
Radovao sam se drugoj turi zato sto se posle 12 casova zgustilo to jest ukiselilo mleko. Posle 24 casova procedio sam sadrzaj i u cediljci nije ostalo nista.
Mrvice kefira su se pretvorile u kiselo mleko.
Moja tuga je neizmerna.
Hvala svima koji su se odazvali mom vapaju kada sa trazio pomoc na samom pocetku.
Hvala i onima koji su znali a nisu hteli ..., jer zbog njih sam jos odlucniji i jaci da otkrijem tajnu odgajanja i pripremanja izvornog mlecnog kefira.
Uzdravlje.
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
|
Forum
› Lekovito i začinsko bilje
|
Strana 9 od 23
Idi na stranu: Prethodna 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 Sledeća
|
|
Ne možeš pisati nove teme u ovom forumu Ne možeš odgovarati na teme u ovom forumu Ne možeš menjati svoje poruke u ovom forumu Ne možeš brisati svoje poruke u ovom forumu Ne možeš glasati u ovom forumu Ne možeš da prikačiš fajlove na ovaj Forum Možeš da skidaš fajlove sa ovog foruma
|
Poručite:
|