Sadržaj
MiniChat
Sparta: leopard 01-Oct-2024 12:17:31 kiklop99: Pozdrav svima, nov ovde, zna li neko ima li ranih sorti Cherry paradajza i kako se zovu 30-Aug-2024 20:24:59 drveni: Pozdrav. Uzgoj maka je dozvoljen u Srbiji s tim da se setva na većim parcelama mora prijaviti. Kada se govori o uzgoju maka misli se na uzgoj u cilju dobijanja semena. Zasecanje nedozrelih čaura i sakupljanje lateksa je krivično delo. 27-May-2024 05:49:25 daff: recite molim vas, da li je u srbiji zabranjeno gajenje maka (Papaver Somniferum)? 18-May-2024 14:42:23 dr.strik: Pozdrav.Kade moze da najadam meckino grozje bilka -uva -ursi (uvin caj).Dali nekoj prodava ili ima za prodavanje 16-May-2024 19:25:00 hoppla: Pozdrav 30-Apr-2024 12:37:55
Shout History
Samo za registrovanje članove
Novi nalog/Prijava
Korisnički info
Facebook
|
Forums › OSTALE BILJNE VRSTE › Lekovito i začinsko bilje › Kefir
Kefir
Sve o lekovitom i začinskom bilju...
Forum › Lekovito i začinsko bilje
|
Strana 10 od 23
Idi na stranu: Prethodna 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 Sledeća
Prethodna tema ::
Sledeća tema
|
|
|
Autor |
Poruka |
savamansasČlan
Pridružio se: Mar 16, 2008 Poruke: 32 Lokacija: Nis
savamansas
Član
Pridružio se: Mar 16, 2008
Poruke: 32
Lokacija: Nis
|
Poslato: Sub Nov 15, 2008 1:23 am Naslov: Re: Kefir The End
|
|
Kako se poruke brisu sa foruma?
Poslednji put izmenio savamansas dana Uto Feb 24, 2009 9:25 pm, izmenio ukupno 2 puta
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
Google Ads |
|
savamansasČlan
Pridružio se: Mar 16, 2008 Poruke: 32 Lokacija: Nis
savamansas
Član
Pridružio se: Mar 16, 2008
Poruke: 32
Lokacija: Nis
|
Poslato: Sub Nov 15, 2008 6:32 pm Naslov: Re: Kefir Prvo iskustvo
|
|
savamansas citat: |
Ostavicu Teglu sa "kefirom" jos 24h bez "grombuljica" da jos malo sazri. Mozda nakraju i bude nesto ...Ljudi Pomagajte. I posle 36 sati nista. U tegli je obicno mleko kao i kad sam ga sipao. Mrvice kefira u drugoj tegli su se pretvorile u kiselo mleko i nestale. |
Na onu prvu teglu u kojoj se fermentacija nije desila sam skoro i zaboravio. Kad sam jutros pogledao posle 68 sati verovatno od sitnih mrvica koje su prosle kroz cediljku su se stvorile ponovo mozda cak i vise nego sto sam imao na pocetku.
Stvar je spasena.
Sada sam odlozio u dve tegle. Jedna hermeticki zatvorena a druga pokrivena gazom. Videcu kooje ce preziveti.
Prijatno.
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
Bambi_eyeNovi član
Pridružio se: Nov 16, 2008 Poruke: 1
Bambi_eye
Novi član
Pridružio se: Nov 16, 2008
Poruke: 1
|
Poslato: Ned Nov 16, 2008 10:06 pm Naslov: Re: Kefir
|
|
Ove na slici su mlječne gljive i to je Tibetanska gljiva, a one koje se koriste u čaju ili zašećerenoj vodi su druge (Kombuša gljiva). Tvoj problem s neuspjehom rekla bih da je u količini. Na dvije ravne žličice gljiva ide 2,5 dl mlijeka i to je za jednu osobu.
Ako su gljive zdrave udvostruče se u 17 dana (mislim da sam tako pročitala)
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
savamansasČlan
Pridružio se: Mar 16, 2008 Poruke: 32 Lokacija: Nis
savamansas
Član
Pridružio se: Mar 16, 2008
Poruke: 32
Lokacija: Nis
|
Poslato: Ned Nov 16, 2008 10:35 pm Naslov: Re: Kefir
|
|
i ove zadnje dve su mi se ukiselile. Odvojila se tecnost (sirutka) od mleka. Neke mrvice kefira su poprimile nesto tamniju boju. Juce smo poceli da lozimo sporet u kuci. Mozda je toplota dovela do toga. Sad sam ih stavio u hladnu sobu. Videcemo sutra.
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
mirhaČlan
Pridružio se: Okt 17, 2008 Poruke: 27 Lokacija: BiH
mirha
Član
Pridružio se: Okt 17, 2008
Poruke: 27
Lokacija: BiH
|
Poslato: Sre Nov 19, 2008 2:00 pm Naslov: Re: Kefir
|
|
Izvinjavam se što ranije nisam mogla da se javim, konekcija mi nije u redu.
Ovakve su kod mene kao na ovim slikama i radim sve onako kako sam vam ranije poslala, i ono stvarno bude kiselo mlijeko - jogurt - kefir, zavisno sve od temperature prostorije. Baš su takve identične "Tibetanske gljive". Tako da ti nemoram slati sliku, jer je to to. Bar sam je ja pod tim nazivom dobila i takvim uputstvom. Veliki pozdrav svima.
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
savamansasČlan
Pridružio se: Mar 16, 2008 Poruke: 32 Lokacija: Nis
savamansas
Član
Pridružio se: Mar 16, 2008
Poruke: 32
Lokacija: Nis
|
Poslato: Sre Nov 19, 2008 3:27 pm Naslov: Re: Kefir
|
|
Mirha sve je u redu samo sto ja do sada nisam nikad pio kefir pa nisam ni prepoznao da je to normalno da se sirutka odvoji od mleka. Juce sam popio prvu casu kefira. Sve vreme sam imao kefir a da to nisam ni znao. Od danas nijedan jogurt ne moze da se uporedi sa kefirom i vise nebi mogao da pijem nista drugo.
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
mirhaČlan
Pridružio se: Okt 17, 2008 Poruke: 27 Lokacija: BiH
mirha
Član
Pridružio se: Okt 17, 2008
Poruke: 27
Lokacija: BiH
|
Poslato: Pet Nov 21, 2008 11:30 am Naslov: Re: Kefir
|
|
Samo se drži uputstva i sve će biti OK. Redovno ih prepiraj.
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
savamansasČlan
Pridružio se: Mar 16, 2008 Poruke: 32 Lokacija: Nis
savamansas
Član
Pridružio se: Mar 16, 2008
Poruke: 32
Lokacija: Nis
|
Poslato: Pet Nov 21, 2008 4:22 pm Naslov: Re: Kefir
|
|
ja naso negde da se ispiraju samo jednom nedeljno a neki to ne rade uopste.
Nego naiso sam na jedan forum na kome covek kaze da vec tri godine pije kefir bas original iz rusije. Kad sam mu pokazao slike on to nije prepoznao. on kaze da on na litar mleka stavlja nesto na vrh kafene kasicice. Ocekujem slike pa da vidimo o cemu se radi.
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
savamansasČlan
Pridružio se: Mar 16, 2008 Poruke: 32 Lokacija: Nis
savamansas
Član
Pridružio se: Mar 16, 2008
Poruke: 32
Lokacija: Nis
|
Poslato: Pon Nov 24, 2008 6:14 pm Naslov: Re: Kefir
|
|
Menjam mlecni kefir i kombuhu za Tibicos = vodeni kefir
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
savamansasČlan
Pridružio se: Mar 16, 2008 Poruke: 32 Lokacija: Nis
savamansas
Član
Pridružio se: Mar 16, 2008
Poruke: 32
Lokacija: Nis
|
Poslato: Ned Nov 30, 2008 10:41 pm Naslov: Re: Kefir (Salsola Collina)
|
|
Bibilian citat: |
dakle, u pitanju je simbioza odredjene kulture bakterija i gljivica. ta njihova zajednica zahteva secer, vodu (svetlost i naravno, toplotu) i limun (koji svojom kolicinom sprecava prekomeran razvoj bakterija). suvo grozdje (ili neko drugo suvo voce, smokve i sl.) je tu potrebno da bi ubrzalo proces fermentacije.
sve ovo zajedno je vrlo slicno kombuhi, s tim sto su u pitanju razlicite kulture gljivica i bakterija, jedna varijanta je aerobna, a druga anaerobna. |
Ovaj vodeni kefir (providni kristalici) dali se tegla hermeticki zatvara kao kod mlecnog kefira ili se stavlja gaza kao kod kombuhe?
i jos jedno pitanje u vezi svetla (tama, polutama ili zasenak, svetlost, sunceva svetlost ...)
Ako neko nesto zna otome neka javi. Ako nista drugo barem za ovaj vodeni kefir.
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
MarijaDjZaslužni član
Pridružio se: Avg 16, 2006 Poruke: 820 Lokacija: Cacak
MarijaDj
Zaslužni član
Pridružio se: Avg 16, 2006
Poruke: 820
Lokacija: Cacak
|
Poslato: Pon Dec 01, 2008 6:56 pm Naslov: Re: Kefir
|
|
savamansas citat: |
Bibilian citat: |
dakle, u pitanju je simbioza odredjene kulture bakterija i gljivica. ta njihova zajednica zahteva secer, vodu (svetlost i naravno, toplotu) i limun (koji svojom kolicinom sprecava prekomeran razvoj bakterija). suvo grozdje (ili neko drugo suvo voce, smokve i sl.) je tu potrebno da bi ubrzalo proces fermentacije.
sve ovo zajedno je vrlo slicno kombuhi, s tim sto su u pitanju razlicite kulture gljivica i bakterija, jedna varijanta je aerobna, a druga anaerobna. |
Ovaj vodeni kefir (providni kristalici) dali se tegla hermeticki zatvara kao kod mlecnog kefira ili se stavlja gaza kao kod kombuhe?
i jos jedno pitanje u vezi svetla (tama, polutama ili zasenak, svetlost, sunceva svetlost ...)
Ako neko nesto zna otome neka javi. Ako nista drugo barem za ovaj vodeni kefir. |
Ja sam taj vodeni kefir pila pre nekoliko godina i super je. Koliko se secam nisam ga hermeticki zatvarala, samo gazom (jel to ono sa suvim grozdjem?).
Ako imas viska mlecnog ili vodenog kefira posalji mi-mada neme sta da ti ponudim za razmenu
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
savamansasČlan
Pridružio se: Mar 16, 2008 Poruke: 32 Lokacija: Nis
savamansas
Član
Pridružio se: Mar 16, 2008
Poruke: 32
Lokacija: Nis
|
Poslato: Sub Dec 06, 2008 6:38 pm Naslov: Re: Kefir
|
|
imam i vodeni i mlecni kefir. Kombuhu imam neku staru braon boje. Stoji u tegli vec deset dana. Cekam da prodje pet nedelja da vidim dali ce da se stvori nova na povrsini.
Svi zainteresovani za vodeni (providni kristalici "Tibicos") i mlecni kefir (nalik karfiolu) i koji su iz Nis-a ili okoline mogu da mi se jave da podelim sa njima.
Srdjan
gsavaman @ gmail.com
063 88 68 939
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
VojvodaČlan Udruženja
Pridružio se: Dec 21, 2008 Poruke: 9124 Lokacija: Predejane-Motel-Predejane
Vojvoda
Član Udruženja
Pridružio se: Dec 21, 2008
Poruke: 9124
Lokacija: Predejane-Motel-Predejane
|
Poslato: Ned Jan 25, 2009 12:22 am Naslov: Re: Kefir
|
|
Zdravo opet ja tvoj zemljak odkude Leskovac. Da znas u potpunosti si u pravu . Citam ovamo sta pisu pojedinci. Za sve je dobar Kefir. Najbolji je kad se razvija u kobiljem mleku[u mleko od kobilu]. To ti je prosta stvar ,kazes da si godinama imao kefir a da nisi znao . Odmah sam teo da ti kazem .Izglaeda samo ti i ja znamo kako se dobija i kako nastaje . Vrlo prosto zar ne .I ja sam to godinama pio a da nisam imao pojma sta je to . I mene na kraju interesuje vodeni kefir gde mogu da ga nadjem [treba mi licno meni]. Kombuha se razmnozava tako sto se razdvaja jedna od druge po sirini. Neznam kako da ti objasnim pa moram po naski a i ti ga koristis u Nisu. Izvadi ,operi, pa kao da gu ljustis ,ako si gu drzao u teglu ona je okrugla . Znaci imas jedan krug u saci ,uzmi i oljusti je polako tako da imas 2 komada . Ako gu turis u mleko dobices izvanredno ukrasnu stvar u kucu. Pozdrav i laku noc po drugi put moj zemo.
_________________ Nenad Vojvoda Sinadinovic
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
ladybeeČlan Udruženja
Pridružio se: Jan 15, 2008 Poruke: 1665 Lokacija: Sarajevo
ladybee
Član Udruženja
Pridružio se: Jan 15, 2008
Poruke: 1665
Lokacija: Sarajevo
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
FatkaČlan Udruženja
Pridružio se: Mar 21, 2005 Poruke: 4868 Lokacija: Gracanica/Bosna
Fatka
Član Udruženja
Pridružio se: Mar 21, 2005
Poruke: 4868
Lokacija: Gracanica/Bosna
|
Poslato: Ned Jan 25, 2009 8:50 am Naslov: Re: Kefir
|
|
E sarajko to je pravi mlijecni kefir.
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
|
Forum
› Lekovito i začinsko bilje
|
Strana 10 od 23
Idi na stranu: Prethodna 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 Sledeća
|
|
Ne možeš pisati nove teme u ovom forumu Ne možeš odgovarati na teme u ovom forumu Ne možeš menjati svoje poruke u ovom forumu Ne možeš brisati svoje poruke u ovom forumu Ne možeš glasati u ovom forumu Ne možeš da prikačiš fajlove na ovaj Forum Možeš da skidaš fajlove sa ovog foruma
|
Poručite:
|