Sadržaj
MiniChat
Sparta: leopard 01-Oct-2024 12:17:31 kiklop99: Pozdrav svima, nov ovde, zna li neko ima li ranih sorti Cherry paradajza i kako se zovu 30-Aug-2024 20:24:59 drveni: Pozdrav. Uzgoj maka je dozvoljen u Srbiji s tim da se setva na većim parcelama mora prijaviti. Kada se govori o uzgoju maka misli se na uzgoj u cilju dobijanja semena. Zasecanje nedozrelih čaura i sakupljanje lateksa je krivično delo. 27-May-2024 05:49:25 daff: recite molim vas, da li je u srbiji zabranjeno gajenje maka (Papaver Somniferum)? 18-May-2024 14:42:23 dr.strik: Pozdrav.Kade moze da najadam meckino grozje bilka -uva -ursi (uvin caj).Dali nekoj prodava ili ima za prodavanje 16-May-2024 19:25:00 hoppla: Pozdrav 30-Apr-2024 12:37:55
Shout History
Samo za registrovanje članove
Novi nalog/Prijava
Korisnički info
Dobrodošli Anonimni
Članovi:
Najnoviji: maslackica
Novih danas: 2
Novih juče: 1
Ukupno: 91719
Ljudi Online:
Članovi: 1
Posetioci: 171
Bots: 3
Uprava: 0
Članovi online:
01: Mikica70
Facebook
|
Forums › OSTALE BILJNE VRSTE › Lekovito i začinsko bilje › Kefir
Kefir
Sve o lekovitom i začinskom bilju...
Forum › Lekovito i začinsko bilje
|
Strana 16 od 23
Idi na stranu: Prethodna 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 Sledeća
Prethodna tema ::
Sledeća tema
|
|
|
Autor |
Poruka |
gordana.k.Član Udruženja
Pridružio se: Nov 11, 2009 Poruke: 1471 Lokacija: Ralja
gordana.k.
Član Udruženja
Pridružio se: Nov 11, 2009
Poruke: 1471
Lokacija: Ralja
|
Poslato: Sre Dec 16, 2009 11:16 pm Naslov: Re: Kefir
|
|
Izvinjavam se zbog iskakanja iz koloseka! Znaci, zbog odnosa broja poruka i vremena pristupa?!
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
Google Ads |
|
VojvodaČlan Udruženja
Pridružio se: Dec 21, 2008 Poruke: 9124 Lokacija: Predejane-Motel-Predejane
Vojvoda
Član Udruženja
Pridružio se: Dec 21, 2008
Poruke: 9124
Lokacija: Predejane-Motel-Predejane
|
Poslato: Čet Dec 17, 2009 11:08 am Naslov: Re: Kefir
|
|
Zbog lepog stila pisanja i umerenih recenica ,mislim sadrzajnih i sa puno ljubavi i paznje napisanim. Salim se samo napred -zasluzila si i teraj dalje . Pozdrav Nenad.
_________________ Nenad Vojvoda Sinadinovic
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
VeljanovicZaslužni član
Pridružio se: Apr 17, 2006 Poruke: 458 Lokacija: Kragujevac
Veljanovic
Zaslužni član
Pridružio se: Apr 17, 2006
Poruke: 458
Lokacija: Kragujevac
|
Poslato: Čet Dec 17, 2009 2:02 pm Naslov: Re: Kefir
|
|
Vojvodo, iznasmeja me.
Kefir je fermentirano mleko, a cime je fermentirano sta ima veze, samo da ne smrdi ili da se ne potrujemo.
Ja mislim da su kefiri kvasci. Mleko moze da bude od bilo koje mlekonose, najboljeg kvaliteta. Dobiveni product je kefir. Najbolje je da je biljka samlevena i da ostane u mleku, jer je lekovitije. Samo molim sve koji ga prave. Nemojte sintetickim putem. Gajite kvasce-kefire. Volimo kvalitetan zivot. Koji se kefiri obnavljaju. Raspadaju se u sve sitnije delice.
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
VojvodaČlan Udruženja
Pridružio se: Dec 21, 2008 Poruke: 9124 Lokacija: Predejane-Motel-Predejane
Vojvoda
Član Udruženja
Pridružio se: Dec 21, 2008
Poruke: 9124
Lokacija: Predejane-Motel-Predejane
|
Poslato: Čet Dec 17, 2009 11:22 pm Naslov: Re: Kefir
|
|
Gospodjo Veljanovic.. Nemojte mi se naljutiti molim vas . Vidim da odlicno poznajete neke stvari ali za kefir, kombuhu, sitake, sampinjone i ostale gljive kao i kvasce nemoooj da mi pricate . Molim vas . Ocigledno ,,ne vredjam,, da niste razjasnili sta je potrebno mleku da bi se ukuselilo. Pa zasto nase babe nisu onako skuvano mleko stavljale na prozor pa kad se ukuseli onda kusaj pa makar to potrajalo i nedeljama. Kefir je vrsta gljiva koja nastaje samo u kobiljem mleku ili drugacije receno po Leskovacki-u mleko od kobilu. Kefir moze da ne ponavljam jer me opet necete razumeti. Jeste da moze da se susi da se zaledi ali da nastaje od ukiseljenog mleka nema veze . Kombuha tako nastaje ali kefir ,,jok,,. Nisam dete imam 43 godine i odlicno se secam mlecnih proizvoda koje je pravila moja baba od mleka. Nema tu kefira kako kaze neko . Mleko + siriste i to je to . Mleko kuvano i siriste se mesaju da bi se dobio sir a mleko i kvas ili potkvasa se mesaju da bi se dobilo kiselo mleko. Kefir sluzi za kiseljenje ali ako ga ostavite na toplo a bude u mleku desice se sta . Narasce onoliko koliko ima mleka u posudi . A ako ostavite kiselo mleko da stoji ,,pokvarice se ,, Ukucajte u vasem pretrazivacu,,fermentacija mleka uz pomoc secera a posle uz pomoc ,,kuvanog pirinca,,.. Probajte pa cete videti. Na kraju ne zamerite Sumadinko nego vi radite po vasem ucenju a ja cu po mom shvatanju. Nije velika razlika u ucenju samo sto vi kupujete po vasim marketima Produkte gljive kefir a ja cist Kefir . Video sam pakovanja kefira a i vi to bolje od mene . Samo sto je to sasvim nesto drugo od onoga sto vam ja govorim. Sta biste rekli sta je onda jogurt i kiselo mleko, da nije i to mozda produkt gljive kefir . Ako je po vama i to kefir zamolio bih vas da se ne mesate i ne spominjete kefir kao gljivu a ni mene moja Sumadinko. Pozdrav i hvala na paznji. ---- Moja majka ga koristi od kad me je rodila . Nemam ni krave ni koze ni kobile ,kupujem mleko ali ga ne kiselimo nego gajimo kefir u njemu . Laku noc nastavljam sutra.
_________________ Nenad Vojvoda Sinadinovic
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
VojvodaČlan Udruženja
Pridružio se: Dec 21, 2008 Poruke: 9124 Lokacija: Predejane-Motel-Predejane
Vojvoda
Član Udruženja
Pridružio se: Dec 21, 2008
Poruke: 9124
Lokacija: Predejane-Motel-Predejane
|
Poslato: Pet Dec 18, 2009 9:11 am Naslov: Re: Kefir
|
|
Molio bih vas gospodjo Veljanovic da mi samo objasnite ovo. Pod 1. Sta se dobija mesanjem kuvanog mleka i sirista . Pod 2. mesanjem kuvanog mleka i jogurta ili ,,podkvase,,. I posto odlicno znate sve o kefiru da mi kazete ,ne morate da mi objasnjavate ... Sta se dobija kada se u jednoj posudi stave ,,zajedno i kefir i kombuha,, moze to da bude voda,mleko, caj ili bilo koja tecnost. Samo to kako se zove ta ,,stvar,, i zasta sluzi. Sigurno znate zasta se ta da kazem ,,stvar,, koristi i zasto nije preporucljiva za one neupucene da je mesaju i da vrse neke eksperimente mesajuci ove dve gljive. Sta sve moze da se desi njihovim sjedinjavanjem. Pozdrav i svako dobro.
_________________ Nenad Vojvoda Sinadinovic
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
VeljanovicZaslužni član
Pridružio se: Apr 17, 2006 Poruke: 458 Lokacija: Kragujevac
Veljanovic
Zaslužni član
Pridružio se: Apr 17, 2006
Poruke: 458
Lokacija: Kragujevac
|
Poslato: Pet Dec 18, 2009 1:47 pm Naslov: Re: Kefir
|
|
E vojvodo. I ja sam mislila da je kombuha samo za caj, ali ne da se stavlja u mleku. Imala sam je jedno vreme. Pardon, bila je preljigava za mene.
Kada se siriste stavi u mlako mleko, nastaje sir. Kada se stavi kisela pavlaka u mleko nastaje lepo kiselo mleko. Kako nastje malo tecniji jogurt neznam.
Ono sa pirincem nije pravi pirinac Rice Kefiran, nego dodaju nesto kiselo u pirincu, pa ga stavljaju u mleko, pa ga zovu kefir u Japanu.
Kefire nemam vise, jer su se istrosili. Potrazicu ih u sumi, ako bude lepa godina
Ovo sto imam je biljka sa krtolom i od nje pravim samo za mene produkt koji zadovoljava kiselost mleku. Kada ih drzim u vodu nastje kisela voda bez secera, koju pijem i koja je protiv kalorija. Ja jedem bezkaloricno i kuvam bezkaloricno ili sto je moguce bezkaloricnije, tako da ne pravim zdravstvene probleme porodici. Kefir niko ne voli sem ja. Od malih nogu samo isprobavam nesto, ali samo ja.
Gledala sam i bilke Cali od kojih se isto pravi kefir, ali ovo bar bele providne krtole, a ono su zelene biljke.
Poslednji put izmenio Veljanovic dana Uto Jan 12, 2010 8:20 am, izmenio ukupno 2 puta
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
sanela81Novi član
Pridružio se: Jan 07, 2010 Poruke: 1
sanela81
Novi član
Pridružio se: Jan 07, 2010
Poruke: 1
|
Poslato: Pon Jan 11, 2010 7:08 am Naslov: Re: Kefir
|
|
Pozdrav svima ,
Zanimalo bi me ako neko ima kristalne gljive, svetlo bele ,skoro providne kristale.Ja sam ih ranije imala,mesajeu se sa 2l vode i secerom ,pa se tavi limun u vodu i par suvih grozdjica i ostavi se da stoji tri dana ,pa se posle pije ,i jako su zdrave. Htela bih ponovo da ih pijem pa me interesuje da li mozda neko ima takve kristale iz okoline Novog Sada ili Subotice, cak bih i platila za njih .Ako neko ima molila bih vas da mi se javite na mail sanelasarajlic @ gmail.com
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
ŽabicaČlan
Pridružio se: Avg 01, 2009 Poruke: 19
Žabica
Član
Pridružio se: Avg 01, 2009
Poruke: 19
|
Poslato: Sre Jan 13, 2010 6:01 pm Naslov: Re: Kefir
|
|
Vojvoda citat: |
Ako nekom treba kefir i kombuha neka se jave , ne prodajem nego poklanjam. Nenad. |
Jel imaš onaj kefir kao karfiol?
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
dimitrije024Novi član
Pridružio se: Jan 14, 2010 Poruke: 1
dimitrije024
Novi član
Pridružio se: Jan 14, 2010
Poruke: 1
|
Poslato: Čet Jan 14, 2010 10:04 pm Naslov: Re: Kefir
|
|
Ljudi pomagajte...gde mogu da nabavim gljivice kefira???unapred zahvalan.
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
jadranka68Zaslužni član
Pridružio se: Okt 31, 2008 Poruke: 115 Lokacija: Novi Sad
jadranka68
Zaslužni član
Pridružio se: Okt 31, 2008
Poruke: 115
Lokacija: Novi Sad
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
MarkoDjordjevicNovi član
Pridružio se: Mar 30, 2009 Poruke: 2
MarkoDjordjevic
Novi član
Pridružio se: Mar 30, 2009
Poruke: 2
|
Poslato: Pet Feb 05, 2010 3:47 pm Naslov: Re: Kefir
|
|
Dali neko prodaje kefir gljivu
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
malinoaNovi član
Pridružio se: Dec 15, 2009 Poruke: 6
malinoa
Novi član
Pridružio se: Dec 15, 2009
Poruke: 6
|
Poslato: Pet Feb 05, 2010 5:25 pm Naslov: Re: Kefir
|
|
MarkoDjordjevic citat: |
Dali neko prodaje kefir gljivu |
ja ne prodajem mogu ti pokloniti, samo moras malo sacekati da se razmnozi
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
VeljanovicZaslužni član
Pridružio se: Apr 17, 2006 Poruke: 458 Lokacija: Kragujevac
Veljanovic
Zaslužni član
Pridružio se: Apr 17, 2006
Poruke: 458
Lokacija: Kragujevac
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
zvonko54Novi član
Pridružio se: Jan 03, 2010 Poruke: 5
zvonko54
Novi član
Pridružio se: Jan 03, 2010
Poruke: 5
|
Poslato: Sub Feb 06, 2010 12:56 am Naslov: Re: Kefir
|
|
Pozdrav svim forumasima i obozavaocima kefira.
evo i ja da se pridruzim prici o kefiru, sa nesto malo iskustva koje bih rado podelio sa ostalim korisnicima, a i razmenio misljenje. Posebno pozdravljam Vojvodu cije postove odavno pratim, a misljenje cenim, a ja svoje skromno znanje crpim iz vlastitog iskustva i natpisa sa sajtova, pogotovu eksperta iz Australije za kefir, jer sam njegova uputstva isprobavao i proveravao,pa i na sebi dokazao - naravno da ovo tvrdim za sebe, a ko poveruje, moze i sam da isproba,
Posebno se javljam zbog onih koji traze kefir gljivu po bastama i sumama, da skrenem paznju, dobronamerno, jer ono sto mi koristimo je negovana gljiva Kefir ( udruzena sa mlecnim bakterijama) i od pamtiveka se u nekom mleku hrani, raste i razmnozava, a mi kao napitak koristimo ukiseljeno mleko koje zovemo kefirom, Zbog specificne veze bakterije i gljive, kao produkt u ovom specificnom i veoma lekovitom penusavom ukiseljenom mleku- KEFIRU - imamo malu kolicinu alkohola i ugljeni dioksida. ( tako bi trebao da ude pravi kefir mlecni napitak).
Za misljenje i iskustvo, o cuvanju, upotrebi, nameni i mogucoj isporuci pisati na PM
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
VeljanovicZaslužni član
Pridružio se: Apr 17, 2006 Poruke: 458 Lokacija: Kragujevac
Veljanovic
Zaslužni član
Pridružio se: Apr 17, 2006
Poruke: 458
Lokacija: Kragujevac
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
|
Forum
› Lekovito i začinsko bilje
|
Strana 16 od 23
Idi na stranu: Prethodna 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 Sledeća
|
|
Ne možeš pisati nove teme u ovom forumu Ne možeš odgovarati na teme u ovom forumu Ne možeš menjati svoje poruke u ovom forumu Ne možeš brisati svoje poruke u ovom forumu Ne možeš glasati u ovom forumu Ne možeš da prikačiš fajlove na ovaj Forum Možeš da skidaš fajlove sa ovog foruma
|
Poručite:
|