Sadržaj
MiniChat
Sparta: leopard 01-Oct-2024 12:17:31 kiklop99: Pozdrav svima, nov ovde, zna li neko ima li ranih sorti Cherry paradajza i kako se zovu 30-Aug-2024 20:24:59 drveni: Pozdrav. Uzgoj maka je dozvoljen u Srbiji s tim da se setva na većim parcelama mora prijaviti. Kada se govori o uzgoju maka misli se na uzgoj u cilju dobijanja semena. Zasecanje nedozrelih čaura i sakupljanje lateksa je krivično delo. 27-May-2024 05:49:25 daff: recite molim vas, da li je u srbiji zabranjeno gajenje maka (Papaver Somniferum)? 18-May-2024 14:42:23 dr.strik: Pozdrav.Kade moze da najadam meckino grozje bilka -uva -ursi (uvin caj).Dali nekoj prodava ili ima za prodavanje 16-May-2024 19:25:00 hoppla: Pozdrav 30-Apr-2024 12:37:55
Shout History
Samo za registrovanje članove
Novi nalog/Prijava
Korisnički info
Dobrodošli Anonimni
Članovi:
Najnoviji: maslackica
Novih danas: 2
Novih juče: 1
Ukupno: 91719
Ljudi Online:
Članovi: 2
Posetioci: 147
Bots: 4
Uprava: 0
Članovi online:
01: Maša1 02: nils
Facebook
|
Forums › OSTALE BILJNE VRSTE › Lekovito i začinsko bilje › Kefir
Kefir
Sve o lekovitom i začinskom bilju...
Forum › Lekovito i začinsko bilje
|
Strana 22 od 23
Idi na stranu: Prethodna 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 Sledeća
Prethodna tema ::
Sledeća tema
|
|
|
Autor |
Poruka |
alficaČlan Udruženja
Pridružio se: Sep 21, 2014 Poruke: 61 Lokacija: Beograd
alfica
Član Udruženja
Pridružio se: Sep 21, 2014
Poruke: 61
Lokacija: Beograd
|
Poslato: Uto Nov 04, 2014 11:48 am Naslov: Re: Kefir
|
|
Zahvaljujući članovima SB - Isakov i Vojvoda došla sam do željenih kafir zrnaca i kombuhe. Ovim putem im se još jednom zahvaljujem i pozdravljam. Ako nekome treba rado ću višak poslati. (064/2238528-BGD)
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
Google Ads |
|
taki67Novi član
Pridružio se: Okt 31, 2014 Poruke: 5 Lokacija: beograd
taki67
Novi član
Pridružio se: Okt 31, 2014
Poruke: 5
Lokacija: beograd
|
Poslato: Pon Nov 17, 2014 4:57 pm Naslov: Re: Kefir
|
|
Vojvodo to jeste kefir ili vodeni kristali ili japanski kristali,ide onaj recept,tegla od 2l,6kasika kristala,4ili6 kasika secera,da odstoji od 24 do72 sata,moze grodje mogu suve smokve i sljive ali ja liimun stavim u napitak koji je gotov, jer kora limuna je prskana i nebih da rizikujem.Volela bi da nabavim mlecne kristale,tj. kefir,ako Vojvoda ima mlecni kefir volela bih da mi posalje ja sam u Beogradu,moze putem poste,ja sam slala vodene u Suboticu,molim da mi kazes mogu li ja ove vodene providne da stavim u mleko i dobijem mlecni kefir,samo to me zbunjuje jer neki tvrde da je vodeni i mlecni kefir isto,ovo se pravi sa vodom i secerom a ovo drugo sa mlekom najbolje 3,2%.Hvala Vojvodi na dosadasnjim objasnjenjima.Neko kaze da je to isto a neko da nije,na slikama je mlecni beo i kao karfiol,a vodeni je providan i kao kristal,da li poticu od iste kulture?
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
milica06Član
Pridružio se: Jun 06, 2012 Poruke: 40 Lokacija: Backa Palanka
milica06
Član
Pridružio se: Jun 06, 2012
Poruke: 40
Lokacija: Backa Palanka
|
Poslato: Pet Nov 21, 2014 6:17 pm Naslov: Re: Kefir
|
|
Ima li ko da poklanja zrnca kefira i kombuhu ?
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
taki67Novi član
Pridružio se: Okt 31, 2014 Poruke: 5 Lokacija: beograd
taki67
Novi član
Pridružio se: Okt 31, 2014
Poruke: 5
Lokacija: beograd
|
Poslato: Pon Nov 24, 2014 11:40 am Naslov: Re: Kefir
|
|
Vojvodo nije nista od toga sto ti mislis,nije u obliku pirinca,neko to zove i vodeni kefir,ide tegla od 2l vode,6kasika kristala,tj.kefira,4kasike secera,moze se dodati limun lli neko suvo voce.
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
milica06Član
Pridružio se: Jun 06, 2012 Poruke: 40 Lokacija: Backa Palanka
milica06
Član
Pridružio se: Jun 06, 2012
Poruke: 40
Lokacija: Backa Palanka
|
Poslato: Sre Dec 03, 2014 7:52 pm Naslov: Re: Kefir
|
|
Jel ima ko viska kefira,vodenog i mlecnog ?
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
taki67Novi član
Pridružio se: Okt 31, 2014 Poruke: 5 Lokacija: beograd
taki67
Novi član
Pridružio se: Okt 31, 2014
Poruke: 5
Lokacija: beograd
|
Poslato: Čet Dec 04, 2014 12:24 pm Naslov: Re: Kefir
|
|
ima li neko mlecni kefir?
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
pitrihZaslužni član
Pridružio se: Dec 08, 2010 Poruke: 124 Lokacija: Subotica
pitrih
Zaslužni član
Pridružio se: Dec 08, 2010
Poruke: 124
Lokacija: Subotica
|
Poslato: Pet Jan 16, 2015 4:39 pm Naslov: Re: Kefir
|
|
i ja sam zainteresovana za mlecni kefir!
_________________ www.bashcha.tumblr.com
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
VojvodaČlan Udruženja
Pridružio se: Dec 21, 2008 Poruke: 9124 Lokacija: Predejane-Motel-Predejane
Vojvoda
Član Udruženja
Pridružio se: Dec 21, 2008
Poruke: 9124
Lokacija: Predejane-Motel-Predejane
|
Poslato: Ned Jan 18, 2015 8:36 pm Naslov: Re: Kefir
|
|
Taki i ostali koji mislite da znate .
20 godina sam gajio kefir u svim mogucim tecnostima i znam kako izgleda. Kombuha je nesto drugo mada i ona moze da se gaji u raznim tecnostima .
Prirodno kefir nastaje samo u ukiseljenom kobiljem mleku i nigde vise . Kombuha se sama stvara na poseban i jednostavan nacin samo sto u toj tecnosti ne moze da raste .
Uzmite jabukovo ili vinsko sirce i stavite u casu pa onda malo secera . Pokrijte nekom krpom i ostavite na prohladno mesto. za oko 20 dana ce se stvoriti providna sluzava kao opna mala kombuha.
Onda je prebacite u tecnost koji zelite da koristite .
nateracete me [ nisam kuci] da kada dodjem kuci za 15 dana stvorim gomilu kombuha i kefira i da vam posaljem .
Jedino mi je problem sto nikada nisam muzo kobilu . Imaju cigani pa cu zamoliti neku ciganku da mi malo namuze.
Nije smesno ali tako je kao sto vam govorim a to sto neki nazivaju neke kristale to nema veze.
Kefirna zrnca kada se drze u cistoj vodi lice na kristale jer su tada providni, kada ih stavite u mleko lice na pirinac kuvani a kada su u vino onda poprimaju boju vina . Kombuha isto .
Pozdrav.
_________________ Nenad Vojvoda Sinadinovic
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
adriana...........Novi član
Pridružio se: Mar 16, 2011 Poruke: 1
adriana...........
Novi član
Pridružio se: Mar 16, 2011
Poruke: 1
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
VojvodaČlan Udruženja
Pridružio se: Dec 21, 2008 Poruke: 9124 Lokacija: Predejane-Motel-Predejane
Vojvoda
Član Udruženja
Pridružio se: Dec 21, 2008
Poruke: 9124
Lokacija: Predejane-Motel-Predejane
|
Poslato: Sre Mar 16, 2016 2:00 pm Naslov: Re: Kefir
|
|
Skoro godinu dana a tema stoji.
Kefir . Pice staraca sa Kavkaza. Citam postove i cudim se koliko ljudi koriste internet a nista neznaju . Jedno parce kefira od nekih 1-2 cm. je dovoljno da litar mleka [ kuvano ili ne ] ukiseli za 48 sati ali ne u frizideru nego na sobnoj temperaturi .
Pozdrav.
_________________ Nenad Vojvoda Sinadinovic
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
VojvodaČlan Udruženja
Pridružio se: Dec 21, 2008 Poruke: 9124 Lokacija: Predejane-Motel-Predejane
Vojvoda
Član Udruženja
Pridružio se: Dec 21, 2008
Poruke: 9124
Lokacija: Predejane-Motel-Predejane
|
Poslato: Ned Apr 03, 2016 8:18 pm Naslov: Re: Kefir
|
|
Evo kako izgledaju kefirna zrna u mleku .
Pozdrav
Opis:
|
|
Veličina fajla: |
11.35 KB |
Pregleda: |
8407 puta |
|
_________________ Nenad Vojvoda Sinadinovic
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
VladanZaslužni član
Pridružio se: Apr 24, 2006 Poruke: 518 Lokacija: Срем
Vladan
Zaslužni član
Pridružio se: Apr 24, 2006
Poruke: 518
Lokacija: Срем
|
Poslato: Sre Maj 11, 2016 7:07 pm Naslov: Re: Kefir
|
|
Може ли се кефир јогур размножавати тиме што ћу кефир из продавнице насути у кравље млеко и ферментисати?
_________________ медицина лечи, природа излечи
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
TanicaZaslužni član
Pridružio se: Sep 22, 2012 Poruke: 1901 Lokacija: Hrvatska
Tanica
Zaslužni član
Pridružio se: Sep 22, 2012
Poruke: 1901
Lokacija: Hrvatska
|
Poslato: Sre Maj 11, 2016 8:48 pm Naslov: Re: Kefir
|
|
Ja sam to pokušala , ukuselilo se ali nije bilo onih zrnaca, kefirnih gljivica kad sam procijedila kako to obično radim sa kefirnim zrncima.Nisam pokušala od toga novoga napraviti novo kiselo mlijeko......
_________________ Poslije kiše uvijek dolazi sunce......
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje...
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
VojvodaČlan Udruženja
Pridružio se: Dec 21, 2008 Poruke: 9124 Lokacija: Predejane-Motel-Predejane
Vojvoda
Član Udruženja
Pridružio se: Dec 21, 2008
Poruke: 9124
Lokacija: Predejane-Motel-Predejane
|
Poslato: Pon Jul 04, 2016 8:12 pm Naslov: Re: Kefir
|
|
Drugari
Jel ume neko da objasni ,sta su to japanski vodeni kristali.Cuo pa mi nesto nije jasno
Pozdrav
_________________ Nenad Vojvoda Sinadinovic
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
LilkeZaslužni član
Pridružio se: Nov 06, 2012 Poruke: 378 Lokacija: Svrljig
Lilke
Zaslužni član
Pridružio se: Nov 06, 2012
Poruke: 378
Lokacija: Svrljig
|
Poslato: Pon Jul 04, 2016 10:24 pm Naslov: Re: Kefir
|
|
Providna smesa kao želatin, navodno je isto kao i mlečni kefir ali se samo drži u vodi mesto u mleku. Negde sam čitao da ako se taj vodeni stavi u mleko može da se napravi mlečni, ali i isto tako sam čitao da to ne može. Koristio sam ga jedno vreme, dao na par ljudi ali se posle izvesnog vremena svima pogubio. Samo je krenuo da se usitnjava i da prilikom ceđenja prolazi kroz cediljku.
I nije loše na ukus, stavlja se suvo grožđe a može i neko drugo voće i šećer. S tim da on taj šećer razloži na proste pa organizam to lakše usvoji. Posle trčanja mi je jako prijao jer osveži organizam. Dobra stvar sve u svemu ali moram eto ponovo da ga tražim.
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
|
Forum
› Lekovito i začinsko bilje
|
Strana 22 od 23
Idi na stranu: Prethodna 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 Sledeća
|
|
Ne možeš pisati nove teme u ovom forumu Ne možeš odgovarati na teme u ovom forumu Ne možeš menjati svoje poruke u ovom forumu Ne možeš brisati svoje poruke u ovom forumu Ne možeš glasati u ovom forumu Ne možeš da prikačiš fajlove na ovaj Forum Možeš da skidaš fajlove sa ovog foruma
|
Poručite:
|