Sadržaj
MiniChat
Sparta: Seme Dzinovske Jagode 19-Nov-2024 12:27:28 kiklop99: leopard je ljuta paprika a ne paradajz 19-Nov-2024 00:43:10 Sparta: leopard 01-Oct-2024 12:17:31 kiklop99: Pozdrav svima, nov ovde, zna li neko ima li ranih sorti Cherry paradajza i kako se zovu 30-Aug-2024 20:24:59 drveni: Pozdrav. Uzgoj maka je dozvoljen u Srbiji s tim da se setva na većim parcelama mora prijaviti. Kada se govori o uzgoju maka misli se na uzgoj u cilju dobijanja semena. Zasecanje nedozrelih čaura i sakupljanje lateksa je krivično delo. 27-May-2024 05:49:25 daff: recite molim vas, da li je u srbiji zabranjeno gajenje maka (Papaver Somniferum)? 18-May-2024 14:42:23 dr.strik: Pozdrav.Kade moze da najadam meckino grozje bilka -uva -ursi (uvin caj).Dali nekoj prodava ili ima za prodavanje 16-May-2024 19:25:00 hoppla: Pozdrav 30-Apr-2024 12:37:55
Shout History
Samo za registrovanje članove
Novi nalog/Prijava
Korisnički info
Dobrodošli Anonimni
Članovi:
Najnoviji: Jelenadjoric2530
Novih danas: 0
Novih juče: 0
Ukupno: 91724
Ljudi Online:
Članovi: 1
Posetioci: 176
Bots: 3
Uprava: 0
Članovi online:
01: Maša1
Facebook
|
Forums › OSTALE BILJNE VRSTE › Lekovito i začinsko bilje › Đumbir (Zingiber)
Đumbir (Zingiber)
Sve o lekovitom i začinskom bilju...
Forum › Lekovito i začinsko bilje
|
Strana 3 od 20
Idi na stranu: Prethodna 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 Sledeća
Prethodna tema ::
Sledeća tema
|
|
|
Autor |
Poruka |
lepisinisaZaslužni član
Pridružio se: Jul 27, 2006 Poruke: 490 Lokacija: Beograd
lepisinisa
Zaslužni član
Pridružio se: Jul 27, 2006
Poruke: 490
Lokacija: Beograd
|
Poslato: Ned Okt 29, 2006 3:31 am Naslov: Re: Đumbir
|
|
Kupio sam na pijaci u bloku 70 na Novom Beogradu nekoliko krtola đumbira i neke su počele da puštale male izdanke i odlučio sam da ih zasadim i primili se. Eto vrlo jednostavno. Đumbir traži toplo(oko 25 stepeni), vlažnu zemlju i da nije na direktnom svetlu. I još jedan uslov kada se pojave ovako mali izdanci treba mu prehrana svake nedelje.
Pozdrav
_________________ Pozdrav svim ljubiteljima prirode i cveća
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
Google Ads |
|
lepisinisaZaslužni član
Pridružio se: Jul 27, 2006 Poruke: 490 Lokacija: Beograd
lepisinisa
Zaslužni član
Pridružio se: Jul 27, 2006
Poruke: 490
Lokacija: Beograd
|
Poslato: Ned Okt 29, 2006 3:48 am Naslov: Re: Djumbir
|
|
Anja cena đumbira je oko 260 din./kg. ali najsvežiji je kog Kineza na NBGD-u i dosta jeftiniji do 200 din.
Veljanović tvoj đumbir je predivan i veliki nadam se da će i moj uskoro biti takav.
Pozdrav
_________________ Pozdrav svim ljubiteljima prirode i cveća
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
calypsoZaslužni član
Pridružio se: Dec 30, 2005 Poruke: 1875 Lokacija: Nis
calypso
Zaslužni član
Pridružio se: Dec 30, 2005
Poruke: 1875
Lokacija: Nis
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
anjamaitresse
Pridružio se: Okt 18, 2005 Poruke: 2451 Lokacija: Novi Sad
anja
maitresse
Pridružio se: Okt 18, 2005
Poruke: 2451
Lokacija: Novi Sad
|
Poslato: Ned Okt 29, 2006 9:23 pm Naslov: Re: Djumbir
|
|
Hvala TT na savetu !
lepisinisa ovde nema kineske pijace...
_________________ imam crni pojas i mrzim nepravdu
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
lepisinisaZaslužni član
Pridružio se: Jul 27, 2006 Poruke: 490 Lokacija: Beograd
lepisinisa
Zaslužni član
Pridružio se: Jul 27, 2006
Poruke: 490
Lokacija: Beograd
|
Poslato: Pon Okt 30, 2006 2:22 am Naslov: Re: Đumbir
|
|
Pa neverujem jer ga oni drže u frižideru a đumbir sve podnosi osim hadnoće (kao i ja). Ovi na pijaci su sveži na tezgi. Ali pravilo je da nema pravila pa što ne probaš kupi koju krtolu i odnesi kući na toplo neka ti stoji negde u kuhinji pa ako počne da izbacuje male izdanke. To je to.
Pozdrav
_________________ Pozdrav svim ljubiteljima prirode i cveća
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
lepisinisaZaslužni član
Pridružio se: Jul 27, 2006 Poruke: 490 Lokacija: Beograd
lepisinisa
Zaslužni član
Pridružio se: Jul 27, 2006
Poruke: 490
Lokacija: Beograd
|
Poslato: Pon Okt 30, 2006 3:00 am Naslov: Re: Djumbir
|
|
Ma nije problem poslaću ti dva lepa sa izdancima. Napiši mi adresu na pp. Poslaću ti ili ću ti doneti u N.S. Ja često dolazim u Čortanovce (sano produžim do NS-a) a imam i prijatelje iz Petrovaradina koji često putuju za BGD. Lakoćemo to, đumbir te čeka ako hoćeš .
Pozdrav
_________________ Pozdrav svim ljubiteljima prirode i cveća
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
anjamaitresse
Pridružio se: Okt 18, 2005 Poruke: 2451 Lokacija: Novi Sad
anja
maitresse
Pridružio se: Okt 18, 2005
Poruke: 2451
Lokacija: Novi Sad
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
NerroČlan Udruženja
Pridružio se: Avg 24, 2006 Poruke: 1186 Lokacija: ha ha bgd
Nerro
Član Udruženja
Pridružio se: Avg 24, 2006
Poruke: 1186
Lokacija: ha ha bgd
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
VikideMarkoČlan Udruženja
Pridružio se: Jul 22, 2006 Poruke: 430 Lokacija: Smederevo
VikideMarko
Član Udruženja
Pridružio se: Jul 22, 2006
Poruke: 430
Lokacija: Smederevo
|
Poslato: Pon Okt 30, 2006 11:43 pm Naslov: Re: Djumbir
|
|
_________________ Živi i pusti druge da žive.
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
NerroČlan Udruženja
Pridružio se: Avg 24, 2006 Poruke: 1186 Lokacija: ha ha bgd
Nerro
Član Udruženja
Pridružio se: Avg 24, 2006
Poruke: 1186
Lokacija: ha ha bgd
|
Poslato: Uto Okt 31, 2006 12:13 am Naslov: Re: Djumbir
|
|
Ma nijeeee tako. Ajd sad ću ga ukuckam.
Isečak iz knjige "Srećni dani uz Goli ručak" J.Oliver
Đumbirovo pivo bez muke
Đumbirovo pivo mi je jedna od najdražiš stvari na svetu, naročito kada krenu letnje vrućine. Ništa ne izgleda tako seksi na vreli letnji dan kao bokal ledenog đumbirovog piva pored spremnog roštilja i .....(prim.autora). Za spravljanje klasičnog đumbirovog piva koriste se fermenti koji su mnogo dobri, ali sporo rade, pa sam smislio način da se isti rezultat dobije gotovo trenutno.
Elem...
za 4-6 osoba
- 140 gr svežeg đumbira
- 4 kašike nerafinisanog šećera od trske
- 2-3 limuna
- 1 l gazirane mineralne vode ili soda-vode
- listići sveže nane
Prvo grubo narendajte đumbir - ne morate ga ljuštiti. Narendani đumbir i dobijeni gusti sok prebacite u činiju i pospite nerafinisanim šećerom. Oljuštite koru sa 2-3 limuna, ubacite je u posudu, pa sve zajedno izgnječite i ugnjavite - ne pregrubo - tučkom od avana ili vrhom oklagije. Dovoljno je 10-15 sekundi, samo da se ukusi izmešaju. Iscedite sok iz sva 2-3 limuna i najveći deo sipajte u posudu. Dodajte mineralnu vodu. Ostavite da odstoji desetak minuta, pa probajte. Ako vam je prekiselo, dodajte malo šećera. Ako je preslatko, dodajte malo limunovog soka. Istinu govoreći ovi odnosi uvek malo variraju, pa se oslonite o sopstvano čulo ukusa. Đumbirovo pivo procedite kroz ne previše gusto sito, uspite ga u veliki bokal i dodajte mnogo leda i listiće nane.
Uživajte.
Izvinjavam se ako ovom receptu nije ovde mesto.
_________________ www.belgradegiftbaskets.com
www.videooglasi.net ... turizam, vozila, nekretnine...
www.metropolis-group.com ... 18.god. iskustva
www.mg-gaming.net .... balkanske online igre
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
VikideMarkoČlan Udruženja
Pridružio se: Jul 22, 2006 Poruke: 430 Lokacija: Smederevo
VikideMarko
Član Udruženja
Pridružio se: Jul 22, 2006
Poruke: 430
Lokacija: Smederevo
|
Poslato: Uto Okt 31, 2006 12:37 am Naslov: Re: Djumbir
|
|
Nerro citat: |
Ma nijeeee tako. Ajd sad ću ga ukuckam.
Isečak iz knjige "Srećni dani uz Goli ručak" J.Oliver
Đumbirovo pivo bez muke
Đumbirovo pivo mi je jedna od najdražiš stvari na svetu, naročito kada krenu letnje vrućine. Ništa ne izgleda tako seksi na vreli letnji dan kao bokal ledenog đumbirovog piva pored spremnog roštilja i .....(prim.autora). Za spravljanje klasičnog đumbirovog piva koriste se fermenti koji su mnogo dobri, ali sporo rade, pa sam smislio način da se isti rezultat dobije gotovo trenutno.
Elem...
za 4-6 osoba
- 140 gr svežeg đumbira
- 4 kašike nerafinisanog šećera od trske
- 2-3 limuna
- 1 l gazirane mineralne vode ili soda-vode
- listići sveže nane
Prvo grubo narendajte đumbir - ne morate ga ljuštiti. Narendani đumbir i dobijeni gusti sok prebacite u činiju i pospite nerafinisanim šećerom. Oljuštite koru sa 2-3 limuna, ubacite je u posudu, pa sve zajedno izgnječite i ugnjavite - ne pregrubo - tučkom od avana ili vrhom oklagije. Dovoljno je 10-15 sekundi, samo da se ukusi izmešaju. Iscedite sok iz sva 2-3 limuna i najveći deo sipajte u posudu. Dodajte mineralnu vodu. Ostavite da odstoji desetak minuta, pa probajte. Ako vam je prekiselo, dodajte malo šećera. Ako je preslatko, dodajte malo limunovog soka. Istinu govoreći ovi odnosi uvek malo variraju, pa se oslonite o sopstvano čulo ukusa. Đumbirovo pivo procedite kroz ne previše gusto sito, uspite ga u veliki bokal i dodajte mnogo leda i listiće nane.
Uživajte.
Izvinjavam se ako ovom receptu nije ovde mesto. |
Nero izvini, mislila sam da imas onaj stari recept, gde je fermentacija duza. Kad ono J. Oliver, svidja mi se kako razmisljas.
_________________ Živi i pusti druge da žive.
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
lepisinisaZaslužni član
Pridružio se: Jul 27, 2006 Poruke: 490 Lokacija: Beograd
lepisinisa
Zaslužni član
Pridružio se: Jul 27, 2006
Poruke: 490
Lokacija: Beograd
|
Poslato: Uto Okt 31, 2006 12:47 am Naslov: Re: Djumbir
|
|
Pa gde je tu fermentacija. Ovo nije pivo nego gazirani sok. Ništa bez fermentacije .
_________________ Pozdrav svim ljubiteljima prirode i cveća
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
VikideMarkoČlan Udruženja
Pridružio se: Jul 22, 2006 Poruke: 430 Lokacija: Smederevo
VikideMarko
Član Udruženja
Pridružio se: Jul 22, 2006
Poruke: 430
Lokacija: Smederevo
|
Poslato: Uto Okt 31, 2006 1:20 am Naslov: Re: Djumbir
|
|
lepisinisa citat: |
Pa gde je tu fermentacija. Ovo nije pivo nego gazirani sok. Ništa bez fermentacije . |
Ne uspevam da pronađem recept koji sam pominjala u prethodnom postu, ali naći ću ga ne idemo mi nikuda odavde.
Tek da ne razočaram Sinišu:
Pivo od đumbira
Sastojci: 1 kg šećera, 1kg meda, 150gr mlevenog đumbira, 50ml vinskog sirćeta, 2,5 l vode, 3 žumanca, 30gr kvasca, 1 limun.
Priprema: Pomešajte šećer i med, dodajte sok i izrendanu koricu limuna, đumbir, sirće i sve dobro izmešajte. Ulite 2.5 l proključale vodu. Kada se tečnost prohladi umutite žumanca sa kvascem i izmešajte u tečnost. Poklopite i ostavite 2-3 dana na toplom mestu, zatim procedite i izlijte u flaše, držite na hladnom.
Posle toga po želji možete da konzumirate. (Ako smete, recept Vam daje antialkoholičar )
Nadam se da ću naći onaj recept, koji je bolji.
_________________ Živi i pusti druge da žive.
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
lepisinisaZaslužni član
Pridružio se: Jul 27, 2006 Poruke: 490 Lokacija: Beograd
lepisinisa
Zaslužni član
Pridružio se: Jul 27, 2006
Poruke: 490
Lokacija: Beograd
|
Poslato: Uto Okt 31, 2006 3:39 am Naslov: Re: Djumbir
|
|
VikideMarko nađi recept, koji je bolji molim te. Ovo sa pivom i žumancetom ne ide baš . To me podsetilo na jednan događaj dok sam imao kafić. Dođe gost i poruči pivo sa šlagom. Priđe mi konobar,sav zbunjen, pita me šta da radi kako da servira gostu ovu kombinaciju. Ja opušteno (navikao sam se u kafiću na razne čudake) kažem vidi ovako uzmi kriglu i sipaj šlag (šlag iz aparata) i odnesi mu flašu piva. Ako pomeša pivo i šlag znaćemo da je "pravi" (za lazu) ako ne pomeša folirao se. I bi tako. Na naše oči čovek ladno uspe pivo u kriglu sa šlagom, pijucka i kulira sa velikim zadovoljstvom. Još je tražio i novine da mu donesemo da užitak bute potpun u 10 sati pre podne. Popije gost svoj koktel uz veliko uživanje uredno sve plati, časti konobara za dobru uslugu i ode . Bez komentara.
Ako sam promašio temu izvinjavam se urednicima. Bilo je spontano.
Pozdrav
_________________ Pozdrav svim ljubiteljima prirode i cveća
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
NerroČlan Udruženja
Pridružio se: Avg 24, 2006 Poruke: 1186 Lokacija: ha ha bgd
Nerro
Član Udruženja
Pridružio se: Avg 24, 2006
Poruke: 1186
Lokacija: ha ha bgd
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
|
Forum
› Lekovito i začinsko bilje
|
Strana 3 od 20
Idi na stranu: Prethodna 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 Sledeća
|
|
Ne možeš pisati nove teme u ovom forumu Ne možeš odgovarati na teme u ovom forumu Ne možeš menjati svoje poruke u ovom forumu Ne možeš brisati svoje poruke u ovom forumu Ne možeš glasati u ovom forumu Ne možeš da prikačiš fajlove na ovaj Forum Možeš da skidaš fajlove sa ovog foruma
|
Poručite:
|