Sadržaj
MiniChat
Sparta: leopard 01-Oct-2024 12:17:31 kiklop99: Pozdrav svima, nov ovde, zna li neko ima li ranih sorti Cherry paradajza i kako se zovu 30-Aug-2024 20:24:59 drveni: Pozdrav. Uzgoj maka je dozvoljen u Srbiji s tim da se setva na većim parcelama mora prijaviti. Kada se govori o uzgoju maka misli se na uzgoj u cilju dobijanja semena. Zasecanje nedozrelih čaura i sakupljanje lateksa je krivično delo. 27-May-2024 05:49:25 daff: recite molim vas, da li je u srbiji zabranjeno gajenje maka (Papaver Somniferum)? 18-May-2024 14:42:23 dr.strik: Pozdrav.Kade moze da najadam meckino grozje bilka -uva -ursi (uvin caj).Dali nekoj prodava ili ima za prodavanje 16-May-2024 19:25:00 hoppla: Pozdrav 30-Apr-2024 12:37:55
Shout History
Samo za registrovanje članove
Novi nalog/Prijava
Korisnički info
Facebook
|
Forums › OSTALE BILJNE VRSTE › Lekovito i začinsko bilje › Kefir
Kefir
Sve o lekovitom i začinskom bilju...
Forum › Lekovito i začinsko bilje
|
Strana 7 od 23
Idi na stranu: Prethodna 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 Sledeća
Prethodna tema ::
Sledeća tema
|
|
|
Autor |
Poruka |
BibbyČlan Udruženja
Pridružio se: Feb 13, 2006 Poruke: 608 Lokacija: Novi Sad
Bibby
Član Udruženja
Pridružio se: Feb 13, 2006
Poruke: 608
Lokacija: Novi Sad
|
Poslato: Uto Nov 20, 2007 1:55 pm Naslov: Re: Kefir?
|
|
angvicija, da li mozes da posaljes sliku? Ja godinama imam kefir za mleko i izgled nema nikakve veze sa karfiolom. To su male bele "mrvice" nepravilnog oblika, mekane na dodir. Jel tako izgleda?
_________________ Entina Pinus
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
Google Ads |
|
estiZaslužni član
Pridružio se: Avg 28, 2007 Poruke: 176 Lokacija: Backa Topola
esti
Zaslužni član
Pridružio se: Avg 28, 2007
Poruke: 176
Lokacija: Backa Topola
|
Poslato: Uto Nov 20, 2007 2:36 pm Naslov: Re: Kefir?
|
|
Male bele mrvice su za mleko (Indijska ili tibetska gljiva), a kavkaski su sitni providni kristali i idu u vodu.
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
PegaNovi član
Pridružio se: Dec 12, 2007 Poruke: 1
Pega
Novi član
Pridružio se: Dec 12, 2007
Poruke: 1
|
Poslato: Sre Dec 12, 2007 8:58 pm Naslov: Re: Kefir (Salsola Collina)
|
|
Zdravo svima. Vidim da uno Vas pije kombuhu, kefir i vodeni kefir. Može li mi neko reci kako da cuvam vodeni kefir, jer mi se ne pije vise, malo bih odmorila, pa posle opet. Dakle, ne bih da ga cedim svaki drugi dan. Cula sam da bi trebalo naliti vodom i secerom, zatvoriti i to je to.
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
estiZaslužni član
Pridružio se: Avg 28, 2007 Poruke: 176 Lokacija: Backa Topola
esti
Zaslužni član
Pridružio se: Avg 28, 2007
Poruke: 176
Lokacija: Backa Topola
|
Poslato: Čet Dec 13, 2007 9:48 am Naslov: Re: Kefir (Salsola Collina)
|
|
Ja sam mlecne gljivice cuvala u zamrzivacu kad sam pravila pauzu, pa im je nakon toga trebalo 1-2 dana da se oporave i pocnu opet redovno da se razmnozavaju, a vodeni mi je na zalost propao. Ovo sa posecerenom varijantom verovatno moze samo nekoliko dana da stoji.
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
MarijaDjZaslužni član
Pridružio se: Avg 16, 2006 Poruke: 820 Lokacija: Cacak
MarijaDj
Zaslužni član
Pridružio se: Avg 16, 2006
Poruke: 820
Lokacija: Cacak
|
Poslato: Čet Dec 13, 2007 10:30 pm Naslov: Re: Kefir (Salsola Collina)
|
|
Ima li neko da mi posalje bilo koju vrstu kefira?
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
BibbyČlan Udruženja
Pridružio se: Feb 13, 2006 Poruke: 608 Lokacija: Novi Sad
Bibby
Član Udruženja
Pridružio se: Feb 13, 2006
Poruke: 608
Lokacija: Novi Sad
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
MarijaDjZaslužni član
Pridružio se: Avg 16, 2006 Poruke: 820 Lokacija: Cacak
MarijaDj
Zaslužni član
Pridružio se: Avg 16, 2006
Poruke: 820
Lokacija: Cacak
|
Poslato: Pet Dec 14, 2007 10:18 am Naslov: Re: Kefir (Salsola Collina)
|
|
Valjda ce se neko blizi javiti. U svakom slucaju hvala.
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
ivan66Novi član
Pridružio se: Feb 09, 2008 Poruke: 7 Lokacija: kacarevo
ivan66
Novi član
Pridružio se: Feb 09, 2008
Poruke: 7
Lokacija: kacarevo
|
Poslato: Sub Feb 09, 2008 6:14 pm Naslov: Re: Kefir (Salsola Collina)
|
|
meni kristali trebaju,znate li nekoga ko ih ima? slicno kefiru samo sto je u kockicama i meni vise prija
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
BibbyČlan Udruženja
Pridružio se: Feb 13, 2006 Poruke: 608 Lokacija: Novi Sad
Bibby
Član Udruženja
Pridružio se: Feb 13, 2006
Poruke: 608
Lokacija: Novi Sad
|
Poslato: Pon Feb 11, 2008 12:27 pm Naslov: Re: Kefir (Salsola Collina)
|
|
MarijaDj citat: |
Valjda ce se neko blizi javiti. U svakom slucaju hvala. |
Jesi li nabavila kefir?
_________________ Entina Pinus
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
marijanakisNovi član
Pridružio se: Feb 13, 2008 Poruke: 4
marijanakis
Novi član
Pridružio se: Feb 13, 2008
Poruke: 4
|
Poslato: Čet Feb 14, 2008 12:25 am Naslov: Re: Kefir (Salsola Collina)
|
|
pozdrav forumasi ja sam nova svidja mi se ovaj forum za sada toliko pozzz
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
marijanakisNovi član
Pridružio se: Feb 13, 2008 Poruke: 4
marijanakis
Novi član
Pridružio se: Feb 13, 2008
Poruke: 4
|
Poslato: Čet Feb 14, 2008 10:18 pm Naslov: Re: Kefir (Salsola Collina)
|
|
i mene zanima kako se mogu nabaviti kefirovi kristali i koliko kosta a mozda ima neko da mi pokloni
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
ivan66Novi član
Pridružio se: Feb 09, 2008 Poruke: 7 Lokacija: kacarevo
ivan66
Novi član
Pridružio se: Feb 09, 2008
Poruke: 7
Lokacija: kacarevo
|
Poslato: Sub Feb 23, 2008 4:51 pm Naslov: Re: Kefir (Salsola Collina)
|
|
Veljanovic citat: |
NAŠA NARODNA MEDICINA
NJEGOVO VELIČANSTVO (KEFIR) - PEČURKA SA KAFKAZA ili SALSOLA COLLINA
1 recet za napitak od kefira:
6 supenih kašika pečurkica od kefira,
6 supenih kašika šećera,
desetak grožđica.
2 limuna opranih i na pola presečenih.
staklena tegla sa zatvaračem, zapremina 2,5 litara.
fermentacija 2-3 dana. Na svetlo mesto.
Procediti kroz plasticnu cediljku. Raditi samo plastičnom kašikom.
Kefir se razmnožava. Za ovu zapreminu potrebno je 6 kašika kefira. Posle svake fermentacije ono što se razmnožilo ubacimo u cistu teglu čiste hladne vode, pa poklonimo uz recept kojeg smo dobili od našeg prethodnog darodavca.
Za mršavljenje upotrebljava se čista voda, bez šešera i bez grožđa. Voda tokom fermentacije postane kao mineralna, jer je kefir mineral.
Ako nekome ne treba može da ga pokloni onome kome je potreban.
Od kefirovih pečurkica može da se pravi mlečni napitak.
U skoro hladno mleko se ubace pečurkice,ostavi se da se
fermentiše. Kada je gotovo vidi se po gustini. Pečurkice ostanu na dnu tegle. Odvojimo ih, operemo kroz čistu plastičnu cediljku pa ih stavimo u hladnu vodu, I tako te iste pečurkice, upotrebljavamo koliko god hoćemo.
Imala sam i perlica koje su pogodnije za mleko, a ovo što sada imam, je nešto drugo. Ja mislim da su perlice iz unutrašnjeg dela kefirove pečurke, a ove druge su gornji deo. I jedne i druge vrste sačinjavaju pečurku koja se zove Kefir. Izmenila sam par puta jer sam proučavala, korak po korak. Odavno sam gledala traganje za Kefirom.Pošto odlično znam Nemački jezik nepromakne mi ni delić bilo čega. Gledala sam da je pečurka slična šampinjonu. Zbog čega je slana znaju eksperti za istraživanje komponenata.
Veljanović Slavka - Kragujevac
|
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
ivan66Novi član
Pridružio se: Feb 09, 2008 Poruke: 7 Lokacija: kacarevo
ivan66
Novi član
Pridružio se: Feb 09, 2008
Poruke: 7
Lokacija: kacarevo
|
Poslato: Sub Feb 23, 2008 4:58 pm Naslov: Re: Kefir (Salsola Collina)
|
|
Veljanovic citat: |
NAŠA NARODNA MEDICINA
NJEGOVO VELIČANSTVO (KEFIR) - PEČURKA SA KAFKAZA ili SALSOLA COLLINA
1 recet za napitak od kefira:
6 supenih kašika pečurkica od kefira,
6 supenih kašika šećera,
desetak grožđica.
2 limuna opranih i na pola presečenih.
staklena tegla sa zatvaračem, zapremina 2,5 litara.
fermentacija 2-3 dana. Na svetlo mesto.
Procediti kroz plasticnu cediljku. Raditi samo plastičnom kašikom.
Kefir se razmnožava. Za ovu zapreminu potrebno je 6 kašika kefira. Posle svake fermentacije ono što se razmnožilo ubacimo u cistu teglu čiste hladne vode, pa poklonimo uz recept kojeg smo dobili od našeg prethodnog darodavca.
Za mršavljenje upotrebljava se čista voda, bez šešera i bez grožđa. Voda tokom fermentacije postane kao mineralna, jer je kefir mineral.
Ako nekome ne treba može da ga pokloni onome kome je potreban.
Od kefirovih pečurkica može da se pravi mlečni napitak.
U skoro hladno mleko se ubace pečurkice,ostavi se da se
fermentiše. Kada je gotovo vidi se po gustini. Pečurkice ostanu na dnu tegle. Odvojimo ih, operemo kroz čistu plastičnu cediljku pa ih stavimo u hladnu vodu, I tako te iste pečurkice, upotrebljavamo koliko god hoćemo.
Imala sam i perlica koje su pogodnije za mleko, a ovo što sada imam, je nešto drugo. Ja mislim da su perlice iz unutrašnjeg dela kefirove pečurke, a ove druge su gornji deo. I jedne i druge vrste sačinjavaju pečurku koja se zove Kefir. Izmenila sam par puta jer sam proučavala, korak po korak. Odavno sam gledala traganje za Kefirom.Pošto odlično znam Nemački jezik nepromakne mi ni delić bilo čega. Gledala sam da je pečurka slična šampinjonu. Zbog čega je slana znaju eksperti za istraživanje komponenata.
Veljanović Slavka - Kragujevac
|
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
MarijaDjZaslužni član
Pridružio se: Avg 16, 2006 Poruke: 820 Lokacija: Cacak
MarijaDj
Zaslužni član
Pridružio se: Avg 16, 2006
Poruke: 820
Lokacija: Cacak
|
Poslato: Sub Feb 23, 2008 5:45 pm Naslov: Re: Kefir (Salsola Collina)
|
|
Bibby citat: |
MarijaDj citat: |
Valjda ce se neko blizi javiti. U svakom slucaju hvala. |
Jesi li nabavila kefir? |
Tek sam sad videla poruku. Nisam jos
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
BibbyČlan Udruženja
Pridružio se: Feb 13, 2006 Poruke: 608 Lokacija: Novi Sad
Bibby
Član Udruženja
Pridružio se: Feb 13, 2006
Poruke: 608
Lokacija: Novi Sad
|
Poslato: Pet Feb 29, 2008 10:01 am Naslov: Re: Kefir (Salsola Collina)
|
|
Ovih dana saljem nekim forumasima pa mogu i tebi ako zelis.
_________________ Entina Pinus
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
|
Forum
› Lekovito i začinsko bilje
|
Strana 7 od 23
Idi na stranu: Prethodna 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 Sledeća
|
|
Ne možeš pisati nove teme u ovom forumu Ne možeš odgovarati na teme u ovom forumu Ne možeš menjati svoje poruke u ovom forumu Ne možeš brisati svoje poruke u ovom forumu Ne možeš glasati u ovom forumu Ne možeš da prikačiš fajlove na ovaj Forum Možeš da skidaš fajlove sa ovog foruma
|
Poručite:
|