Sadržaj
MiniChat
Sparta: Seme Dzinovske Jagode 19-Nov-2024 12:27:28 kiklop99: leopard je ljuta paprika a ne paradajz 19-Nov-2024 00:43:10 Sparta: leopard 01-Oct-2024 12:17:31 kiklop99: Pozdrav svima, nov ovde, zna li neko ima li ranih sorti Cherry paradajza i kako se zovu 30-Aug-2024 20:24:59 drveni: Pozdrav. Uzgoj maka je dozvoljen u Srbiji s tim da se setva na većim parcelama mora prijaviti. Kada se govori o uzgoju maka misli se na uzgoj u cilju dobijanja semena. Zasecanje nedozrelih čaura i sakupljanje lateksa je krivično delo. 27-May-2024 05:49:25 daff: recite molim vas, da li je u srbiji zabranjeno gajenje maka (Papaver Somniferum)? 18-May-2024 14:42:23 dr.strik: Pozdrav.Kade moze da najadam meckino grozje bilka -uva -ursi (uvin caj).Dali nekoj prodava ili ima za prodavanje 16-May-2024 19:25:00 hoppla: Pozdrav 30-Apr-2024 12:37:55
Shout History
Samo za registrovanje članove
Novi nalog/Prijava
Korisnički info
Facebook
|
Forums › OSTALE BILJNE VRSTE › Ratarske i povrtarske kulture › Kiseljenje krastavaca
Kiseljenje krastavaca
Sve o ratarskim i povrtarskim kulturama..
|
|
Autor |
Poruka |
zapadnaZaslužni član
Pridružio se: Mar 06, 2006 Poruke: 165 Lokacija: Vinkovci
zapadna
Zaslužni član
Pridružio se: Mar 06, 2006
Poruke: 165
Lokacija: Vinkovci
|
Poslato: Pet Jul 07, 2006 9:00 pm Naslov: Kiseljenje krastavaca
|
|
Pošto je počela sezona kiseljenja krastavaca, mogli bi usporediti recepte (valjda još uvijek ima ljubitelja domaće zimnice), možda nešto novo i naučimo.
Evo moj recept:
3 litre vode
1 litra octa
40 dkg šečera
20 dkg soli
biber u zrnu
lovorov list
nekoliko grančica kopra
vinobran ili konzervans
Hladno promiješati i sipati po opranim krastavcima.
Dobar tek
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
Google Ads |
|
JacquelineČlan
Pridružio se: Mar 21, 2006 Poruke: 83 Lokacija: Niš
Jacqueline
Član
Pridružio se: Mar 21, 2006
Poruke: 83
Lokacija: Niš
|
Poslato: Sub Jul 08, 2006 9:48 pm Naslov: Re: Kiseljenje krastavaca
|
|
Moja mama ima odlican recept za kisele krastavce.
Spremaju se sa vrelom vodom - za dva dana se vec mogu jesti !
Pitacu je pa cu ostaviti recept!
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
DusanZaslužni član
Pridružio se: Dec 28, 2005 Poruke: 444 Lokacija: Arandjelovac
Dusan
Zaslužni član
Pridružio se: Dec 28, 2005
Poruke: 444
Lokacija: Arandjelovac
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
zapadnaZaslužni član
Pridružio se: Mar 06, 2006 Poruke: 165 Lokacija: Vinkovci
zapadna
Zaslužni član
Pridružio se: Mar 06, 2006
Poruke: 165
Lokacija: Vinkovci
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
hollyNovi član
Pridružio se: Mar 13, 2009 Poruke: 2 Lokacija: SARAJEVO
holly
Novi član
Pridružio se: Mar 13, 2009
Poruke: 2
Lokacija: SARAJEVO
|
Poslato: Čet Mar 19, 2009 10:58 pm Naslov: Re: Kiseljenje krastavaca
|
|
a koliko kg krastavica odprilike?
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
SPATIFILNovi član
Pridružio se: Apr 01, 2009 Poruke: 6 Lokacija: VARAŽDIN
SPATIFIL
Novi član
Pridružio se: Apr 01, 2009
Poruke: 6
Lokacija: VARAŽDIN
|
Poslato: Čet Apr 02, 2009 6:09 pm Naslov: Re: Kiseljenje krastavaca
|
|
Ja ih već nekoliko godina spremam "od oka", što znači bez ikakvih recepata. Prije sam stavljala i vinobran i konzervans i nikad nisu dugo opstali. Krastavce dobro operem i ocijedim. Poslažem ih u čiste staklenke ( ne moraju biti suhe, samo čiste ), između stavim češnjak u komadu, biber, kopar ili što već tko voli i zalijem octom. Ocat razrijedim vodom po želji ( kako tko voli da mu je kiselo ), osolim, dobro promiješam i zalijem krastavce. Staklenke zatvorim i stavim na pasteriziranje.
Ako netko ne zna kako se pasterizira: u veću posudu poslažem staklenke i zalijem skoro do vrha hladnom vodom. Zatim sve to stavim na štednjak - ja u tom slučaju ne koristim plin, nego električni dio i uključim na najmanji stupanj da se voda polako zagrijava. Kada postane vruća ( po stijenkama staklenki se pojave mjehurići ) isključim i ostavim do drugog dana da se ohladi. Zaboravila sam reći da lonac poklopim - najbolje ako imate original poklopac, ako ne onda stavite kuhinjsku krpu i gore poklopac da čim više zaštitite staklenke od prodiranja zraka. Poslije spremite staklenke u podrum ili smočnicu. Obratite pažnju i da poklopci budu besprijekorno čisti i neoštećeni. Ja tako radim svu zimnicu i nikad mi se ne pokvari. Stoji mi i po nekoliko godina - bilo je slučajeva kada sam pronašla "zaboravljene" staklenke krastavcaa ili cikle stare po 4 godine, ali potpuno zdrave i fine. Eto nadam se da sam nekome pomogla.
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
|
Ne možeš pisati nove teme u ovom forumu Ne možeš odgovarati na teme u ovom forumu Ne možeš menjati svoje poruke u ovom forumu Ne možeš brisati svoje poruke u ovom forumu Ne možeš glasati u ovom forumu Ne možeš da prikačiš fajlove na ovaj Forum Možeš da skidaš fajlove sa ovog foruma
|
Poručite:
|