
Sadržaj

Korisnički info

Facebook
|
Forums › OSTALE BILJNE VRSTE › Ratarske i povrtarske kulture › KISELI KUPUS
KISELI KUPUS
Sve o ratarskim i povrtarskim kulturama..
|
|
Autor |
Poruka |
ZozyČlan


Pridružio se: Maj 06, 2006 Poruke: 31
Zozy
Član
Pridružio se: Maj 06, 2006
Poruke: 31
|
Poslato: Sub Sep 29, 2007 11:23 pm Naslov: KISELI KUPUS
|
|
Spremila sam se za sutra da stavim jedno burence kupusa na brzo kiseljenje.
Mislila sam da pokusam metodu kiseljenja bajatim hlebom, ali sam prvo odlucila vas, moji biljni sveznadari, pitati za misljenje i savet
Jel stavljate vi kupus ranije za brzo kiseljenje?
Kako inace kiselite kupus?
Imala sam srecu da mi je jedna drugarica dovezla vrecu kupusa od njenih roditelja koji kupus ne prskaju i ne prihranjuju vestackim djubrivom
Inace, oduvek volim kiseli kupus, a odnedavno, otkada sam na posebnom rezimu ishrane postao mi je must have u jelovniku
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
Google Ads |
|
FatkaČlan Udruženja


Pridružio se: Mar 21, 2005 Poruke: 4868 Lokacija: Gracanica/Bosna
Fatka
Član Udruženja
Pridružio se: Mar 21, 2005
Poruke: 4868
Lokacija: Gracanica/Bosna
|
Poslato: Sub Sep 29, 2007 11:34 pm Naslov: Re: KISELI KUPUS
|
|
zozy, nisam cula za hljeb da se stavlja u kupus.Posto je toplo vrijeme kupus ce se brzo ukiseliti ne treba da brines.
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
LjubinkaPočasni član


Pridružio se: Jun 09, 2006 Poruke: 1710 Lokacija: Beograd
Ljubinka
Počasni član
Pridružio se: Jun 09, 2006
Poruke: 1710
Lokacija: Beograd
|
Poslato: Sub Sep 29, 2007 11:41 pm Naslov: Re: KISELI KUPUS
|
|
Da, poredjaj ga sa jako izdubljenim-da ga nema korenom,pa svaku glavicu na toj rupi malo pritisni da se listovi rasire- napuni solju i klasika redjanja, sutradan( da bi so odradila svoje) nali vrelom vodom, i neka je u toplom.Neznam kolicinu, Ako imas vise onda najvise 6. glavica a ostalo kao normalan, jos je toplo vreme. Nikakve dodatke.
_________________ Za velika dela potrebni su skromni ljudi
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
ZozyČlan


Pridružio se: Maj 06, 2006 Poruke: 31
Zozy
Član
Pridružio se: Maj 06, 2006
Poruke: 31
|
Poslato: Sub Sep 29, 2007 11:49 pm Naslov: Re: KISELI KUPUS
|
|
Imam jednu vrecu, manju onu u koju se pakuje luk. Kupila sam malo burence od 35 l.
Cula sam da se tim bajatim lebom zakiseli za dve nedelje vec, valjda one gljivice sto nastanu kada se leb ubudja ubrzavaju kiseljenje
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
LjubinkaPočasni član


Pridružio se: Jun 09, 2006 Poruke: 1710 Lokacija: Beograd
Ljubinka
Počasni član
Pridružio se: Jun 09, 2006
Poruke: 1710
Lokacija: Beograd
|
Poslato: Ned Sep 30, 2007 12:00 am Naslov: Re: KISELI KUPUS
|
|
I za nedelju dana se ukiseli-toplo je-a hlebne gljivice ne preporucujem ni neprijatelju.
_________________ Za velika dela potrebni su skromni ljudi
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
JasbiZaslužni član


Pridružio se: Nov 02, 2006 Poruke: 819 Lokacija: Beograd
Jasbi
Zaslužni član
Pridružio se: Nov 02, 2006
Poruke: 819
Lokacija: Beograd
|
Poslato: Ned Sep 30, 2007 3:16 am Naslov: Re: KISELI KUPUS
|
|
Što? To sa parčetom hleba je pra, prastari način kiseljenja povrća, krastavčića leti.
Ja prelijem glavicu vrućom vodom i poskidam listove. Odmah im odsečem onu debelu dršku i slažem listove u kanticu. Napravim dobro slan presolac, i topao prelijem preko listova. Listove pritisnem sa nečim, obično teglom punom vode.
|
|
Nazad na vrh
|
|
|
|
Ne možeš pisati nove teme u ovom forumu Ne možeš odgovarati na teme u ovom forumu Ne možeš menjati svoje poruke u ovom forumu Ne možeš brisati svoje poruke u ovom forumu Ne možeš glasati u ovom forumu Ne možeš da prikačiš fajlove na ovaj Forum Možeš da skidaš fajlove sa ovog foruma
|

Poručite:
|